Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Πόσοι είναι οι ενεργοί ελληνικοί λογαριασμοί σε Facebook, Youtube, Twitter και Instagram;



Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν γι ακόμη μια χρονιά οι ενεργοί ελληνικοί λογαριασμοί στα δημοφιλή social media Facebook, Youtube, Twitter και Instagram (μ'αυτή τη σειρά) αριθμούν τους περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία Monitor που κάνει τις μετρήσεις στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή οι ενεργοί λογαριασμοί στο Facebook από Έλληνες χρήστες ανέρχονται σε 6,703 εκατ. Αυτό δεν σημαίνει ότι 6,7 εκατ. Έλληνες χρησιμοποιούν το Facebook, πολύ απλά γιατί δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς, τους οποίους και χρησιμοποιούν για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.
Το αντίστοιχο νούμερο τον Μάιο του 2014 ήταν 5,587 ενεργοί λογαριασμοί.
Δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι το YouTube με 634.050 από 354.088 πριν από ένα χρόνο.

Το Twitter είναι στην τρίτη θέση με 509.448 ενεργούς λογαριασμούς αλλά και αύξηση 49% σε σχέση με τους 341.713 λογαριασμούς που ήταν τον Μάιο του 2014.
Βέβαια, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής δεν είναι άλλο από το Instagram. Η Sidebar ξεκίνησε πρόσφατα να το μετρά και τον Μάιο έφθασε να έχει 278.531 ενεργούς λογαριασμούς από Ελλάδα. Νούμερο πολύ μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι εκτιμάται ότι πριν από ένα χρόνο δεν πρέπει να υπήρχαν παρά μερικές δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instragram στην Ελλάδα.



Πηγή : tromaktiko


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου