Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τσίπρας, Σαμαράς, Θεοδωράκης και Γεννηματά, όλοι στις Βρυξέλλες ΤΩΡΑ!



​Η «καρδιά» της ελληνικής Βουλής χτυπάει στις… Βρυξέλλες, αφού εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα,  στην πρωτεύουσα του Βελγίου βρίσκονται επίσης οι κκ Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και η  κα Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να έχουν κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα λάβει μέρος στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ δεν  αποκλείεται να συναντηθεί με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς. Ο κ.Σαμαράς στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ αναμένεται να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Οι Έλληνες θέλουν να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε ήδη με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί,στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο» είπε ο κ.Θεοδωράκης στον Γάλλο επίτροπο, ο οποίος από την πλευρά του, επανέλαβε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο κ.Θεοδωράκης διαβεβαίωσε τον κοινοτικό επίτροπο ότι τόσο το Ποτάμι, όσο, κατά τη γνώμη του, και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου θα στηρίξει μία συμφωνία που θα φέρει τις υπογραφές της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων συμμάχων.

Επίσης, ο κ.Θεοδωράκης ενημέρωσε τον Πιερ Μοσκοβισί, ότι το ΠΟΤΑΜΙ  έχει μερικές ενστάσεις έναντι ορισμένων προτάσεων, κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να τονωθεί η ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μείωση των κρατικών δαπανών.

«Ήταν μία συνάντηση σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μία δύσκολη μέρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ.Θεοδωράκης θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρο των φιλελεύθερων και δημοκρατών (ΑLDE). Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη με τη νέα της ιδιότητα. Το πρόγραμμα της περιελάμβανε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ε.Κ. Τζιάνι Πιτέλα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου