Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ : Θα χρησιμοποιηθούν 12 στρέμματα στο Ελληνικό για Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων


Βόμβα στο σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, βάζει η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει 12 στρέμματα τα οποία θα χρησιμοποιήσεις για τα... απορρίμματα των όμορων δήμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη:

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, και ουσιαστικά βάζει σε νέες βάσεις ολόκληρο τον σχεδιασμό για το Ελληνικό και τα 6.000 στρέμματα τα οποία, υπενθυμίζεται ότι έχουν παραχωρηθεί μετά από διαγωνισμό στην Lamda Development. Γεννώνται πολλά ερωτήματα σχετικά το συγκεκριμένο σχέδιο και κυρίως αν η παραχώρηση της έκτασης των 12 στρεμμάτων θα γίνει έπειτα από διαβούλευση με την εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη του μεγαλύτερου οικοπέδου στην Αττική.

Επίσης, αν τινάζεται στον αέρα όλος ο σχεδιασμός για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων, μαρίνας καθώς και τουριστικής αξιοποίησης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η Lamda Development.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου