Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στον Εισαγγελέα Εφετών οι συλληφθέντες ληστές



Την πόρτα του Εισαγγελέα Εφετών θα περάσουν σήμερα, Κυριακή, οι δύο συλληφθέντες από τη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχίαλο, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται εν αναμονή των εργαστηριακών απαντήσεων και των βαλλιστικών ελέγχων για τα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει οι ληστές, εδώ και οκτώ μήνες, μαζί με ακόμα δύο πιστόλια και τρία ΙΧ αυτοκίνητα.
Σε βάρος των δύο ληστών ο εισαγγελέας απήγγειλε τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.
Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εκ των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου», βρίσκονται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ σε οίκημα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου Βόλου.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών, και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών. Νεκρός έπεσε ο Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.
Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, οι οποίοι είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για τη ληστεία στην παραλία του Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης καθώς καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού. Ωστόσο, από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου