Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στην αντεπίθεση η Έλενα Παναρίτη: Αν δεν με θέλουν μια, δεν τους θέλω 10! Πυρ ομαδόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της εκλεκτής Βαρουφάκη για το ΔΝΤ



Εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το μέλλον της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει... μαλλιά κουβάρια με αφορμή την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη να είναι η Έλενα Παναρίτη η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μια πρόταση με την οποία συμφώνησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Σταθάκης, διαφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επί της ουσίας, ψήφισε... λευκό.

Κι αν η κυβέρνηση έδωσε, έστω και με βαριά καρδιά, το ΟΚ να τοποθετηθεί η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, φαίνεται ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ... βράζει και δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί τον διορισμό Παναρίτη, καθώς το πολιτικό της παρελθόν (σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τα Μνημόνια) δεν μπορούν να πάρουν... συγχωροχάρτι.

"Αν δεν με θέλουν μια, δεν τους θέλω 10" φέρεται να απαντά η κα Παναρίτη σε όσους τη ρωτούν για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφει το usay.gr. "Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα" τονίζει η Έλενα Παναρίτη.

Το θέμα δεν αφορά μόνο την ίδια την Έλενα Παναρίτη αλλά φαίνεται πως είναι και ένα crash test των σχέσεων του Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Η επιλογή της κας Παναρίτη άλλωστε είναι δική του.

Οι αντιδράσεις πάντως, ανάμεσά τους και του Νίκου Παππά που έκανε... retweet τον Δημήτρη Παπαδημούλη που καλούσε τον πρωθυπουργό να ξενασκεφτεί τον διορισμό Παναρίτη, έχουν φτάσει μέχρι το Μαξίμου. Και φαίνεται πως όλα τα ενδεχόμενα, πια, είναι ανοιχτά.

Όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, το θέμα Παναρίτη θα πρέπει να εξεταστεί μετά το "κλείσιμο" της συμφωνίας.

"Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται", τόνισε.

Σημειώνεται ότι τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη στο Twitter, για την επιλογή της κ. Παναρίτη, αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου