Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Δεν πρέπει να είναι περήφανη η Τουρκία για του Γενίτσαρους - Κινδύνευσε ο Σουλτάνος τώρα και Πορθητής Ερντογάν με το ελικόπτερο που τον μετέφερε ! ΒΙΝΤΕΟ



Κώστας Βουκελάτος

Έχει γίνει ξεφτίλα σε όλο τον πλανήτη με το να ντύνει στρατιώτες του πότε σαν Γενίτσαρους πότε σαν Σελτζούκους για να κάνει φιέστες και από το πολύ το τάκα....τάκα παραλίγο να πέσει και το ελικόπτερο που μετέφερε τον Σουλτάνο και Πορθητή Ερντογάν.

Πριν πάμε στο θέμα της παραλίγο συντριβής του ελικοπτέρου να αναφέρω ότι εάν ήταν σοβαρός ο Ερντογάν θα ντρεπόταν να ντύσει τους στρατιώτες του ως Γενίτσαρους και δεν θα ήταν περήφανος για αυτού του είδους τάγματος στρατού αυτοκτονίας αναλώσιμων αντρών που προέρχονταν κυρίως από αιχμαλώτους και παιδομαζώματα.

Τι ήταν οι Γενίτσαροι περιληπτικά : Ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών από το λεγόμενο παιδομάζωμα που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία. Για τους γενίτσαρους απαγορευόταν άλλο επάγγελμα και η δημιουργία οικογένειας και όλοι οι στρατολογημένοι εξισλαμίζονταν.Οι γενίτσαροι, εξισλαμισθέντες πλέον, γίνονταν οι πιο φανατικοί πολεμιστές καθώς μάλιστα, τίποτε δεν τους συνέδεε με την ομαλή οικογενειακή και κοινωνική ζωή αφού λησμονούσαν γονείς και γενέτειρα γη, με συνέπεια να θεωρούνται οι φανατικότεροι αλλά και οι καλύτεροι υπερασπιστές του εκάστοτε Σουλτάνου.

Και στο θέμα μας 

Με συντριβή κινδύνεψε λοιπόν  το ελικόπτερο που μετέφερε το ζεύγος Ερντογάν μην αντέχοντας αυτά που έβλεπε στο έδαφος

Την στιγμή που ήταν έτοιμο να προσγειωθεί ,δυνατός άνεμος παρέσυρε ένα πανό από τα πολλά τις φιέστας από την γιορτή της άλωσης της πόλης και για λίγα δευτερόλεπτα υπήρξε άμεσος κίνδυνος να “μπλεχτεί” στον έλικα του ελικοπτέρου, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πιλότος εγκατέλειψε έδωσε ύψος στο ελικόπτερο και παρέμεινε στο αέρα μέχρι να μαζέψουν το πανό μέχρι τελικά τελικά να προσγειωθεί με ασφάλεια.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου