Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ασημένιο μετάλλιο για το ελληνικό πλήρωμα της τετρακώπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας


Τα ελληνικά κουπιά σήκωσαν και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας του Πόζναν στην Πολωνία.

Η ελληνική τετράκωπος με τρομερή ανατροπή μετά τα μισά της διαδρομής, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι έλληνες πρωταθλητές (Τζιάλλας, Τσίλης, Αγγελόπουλος και Χρήστου) περίπου στα μισά της κούρσας βρίσκονταν στην 4η θέση, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους.

Αρχικά προσπέρασαν την Ολλανδία και στη συνέχεια και τη Λευκορωσία και κατάφεραν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση με χρόνο 5’57’’00 πίσω μόνο από τη Μεγάλη Βρετανία (5’55’’70).

Πέμπτη η δίκωπος
Στον άλλον τελικό της ημέρας η δίκωπος με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου τερμάτισαν στην πέμπτη θέση στον τελικό.

Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε τα πρώτα 500μ σε 1.34.96 στη δεύτερη θέση, τα 1000μ στην τρίτη με 3.14.41 και τα 1500μ σε 4.56.79 στην τέταρτη θέση αλλά στο τέλος δεν άντεξε την αντεπίθεση των αντιπάλων και κατέλαβε την πέμπτη θέση με χρόνο 6.36.10. Η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε την πρώτη θέση, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να ακολουθούν.

Από εκεί και πέρα στο διπλό σκιφ γυναικών το νέο δίδυμο με τις Νικολαΐδου και Ασουμανάκη έμειναν 7η θέση στην τελική κατάταξη αφού στον μικρό τελικό πήραν την πρώτη θέση με χρόνο 06:55.90.

Στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαδρών βαρών ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Στέφανος Ντούσκος κατέλαβαν την έκτη θέση και 12η στην τελική κατάταξη. Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες, οι Τσιάβου και Δημάκου κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 07.09.23 πίσω από τα πληρώματα της Ελβετίας και της Ρουμανίας.

Τέλος, στον μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ο Παναγιώτης Μαγδανής τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 06:59.900 και έτσι πήρε την 7η θέση στην τελική κατάταξη.



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου