Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πρώτη στάση πληρωμών η περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στην πληρωμή προνοιακών των ΑΜΕΑ



Άρχισε η ανασφάλεια στις πληρωμές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ σε ορισμένους μεγάλους δήμους.

Σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενώ οι περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει να καταβάλουν κανονικά τα επιδόματα στους δικαιούχους από την Τετάρτη 13/5 υπάρχουν όμως δήμοι στην περιφέρεια και στην Αττική που σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν  οι δικαιούχοι για να ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία καταβολής  τους απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει βάλει ακόμα τα λεφτά και η καθυστέρηση δεν οφείλεται στους δήμους.


Η Νέα Δημοκρατία για την περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών στους εργαζομένους.

Σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, αναφέρει:

"Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία 'έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου' για τις δραματικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει η δέσμευση των αποθεματικών των Οργανισμών, των ασφαλιστικών ταμείων και των Δήμων από την 'πρώτη φορά αριστερά' κυβέρνηση".

Στην ίδια ανακοίνωση η κ. Αραμπατζή επισημαίνει πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο πρώτος που έδωσε τα αποθεματικά του - ύψους 200 εκατ. ευρώ - στην Τράπεζα της Ελλάδος και καταλήγει:

"Οι 800.000 και πλέον Έλληνες παραγωγοί, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία είδαν αποσβολωμένοι την πρώτη στάση πληρωμών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών εξαιτίας των επικίνδυνων πειραματισμών και ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια".

Είναι ντροπή να πληρώνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι εργαζόμενοι την ανικανότητα της κυβέρνησης και την αναλγησία των κρατικών και δημοτικών αρχών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου