Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στην Ελβετία έπιασαν το δολοφόνο του 30χρονου



Στην Ελβετία, όπου και είχε διαφύγει, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δολοφόνος του 30χρονου σεφ, Νίκου Παπουτσιδάκη, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε με καλάσνικοφ τα ξημερώματα της 2ας Ιουνίου του 2012, στην πυλωτή της πολυκατοικίας του, στην Καισαριανή.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής είχαν ταυτοποιήσει το δράστη και είχε εκδοθεί εις βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του προσπάθησαν εκείνο το ξημέρωμα να κλέψουν το αυτοκίνητο τού 30χρονου, αλλά έγιναν αντιλληπτοί. Το θύμα, μαζί με τον 35χρονο σήμερα αδερφό του, κατέβηκαν στο ισόγειο για να τους σταματήσουν και οι κλέφτες, μόλις τους είδαν, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον 30χρονο και πολύ σοβαρά τον αδερφό του.

Από την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται ενέργειες, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών,  για την έκδοση του διωκόμενου στη χώρα μας.

Η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των διεθνών διαύλων αστυνομικής συνεργασίας (Interpol – Europol – Sirene), με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διώκονται με διεθνείς διωκτικούς τίτλους.



Μανώλης Ασαριώτης


Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου