Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νέο κυβερνητικό συμβούλιο την Τετάρτη - Αγωνία για τη συμφωνία


Κορυφώνεται η αγωνία στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις. Είναι χαρακτηριστικο ότι ανακοινώθηκε νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Τετάρτη το απόγευμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 13.05.2015, το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18.00».

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις είναι όπως φαίνεται πολλά και τα καυτά μέτωπα ανοικτά με την κυβέρνηση να είναι στριμωγμένη. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός ζητώντας και πάλι πολιτική λύση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής και καλώντας τους δανειστές να κάνουν βήματα προσέγγισης. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ότι βρισκόμαστε προ νέου αδιεξόδου, ωστόσο, ακόμη και η αισιοδοξία για λύση εντός του Μαίου ενδεχομένως να μην είναι και τόσο εφικτή.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο, είναι η πιο «στενή» εκδοχή του υπουργικού συμβουλίου, αφού σ' αυτό συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί και όχι οι αναπληρωτές υπουργοί ή οι υφυπουργοί.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου