Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Dijsselbloem: Ας μην περιμένουμε να δούμε ποιος θα αντέξει περισσότερο



Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν πρέπει να παίζουν το παιχνίδι ποιος θα κάνει πίσω πρώτος στις διαπραγματεύσεις για το δανεισμό στην Αθήνα σε αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο J. Dijsselbloem, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν μια συμφωνία για έγκριση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπως αναμενόταν, καθώς η πρόοδος στη συμφωνία των μεταρρυθμίσεων ήταν οδυνηρά αργή.

«Ας μην παίξουμε το παιχνίδι ποιος θα αντέξει περισσότερο, έχουμε κοινό ενδιαφέρον να επιτύχουμε μια συμφωνία γρήγορα», τόνισε ο J. Dijsselbloem.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Eurogroup, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όταν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, στις οποίες περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Θα τηρήσω το δικό μου μέρος στη συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Νοέμβριο του 2012, αν η Ελλάδα ανταποκριθεί στο δικό της βάρος εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις.


Πηγή: capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου