Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κάτι ήξερε ο Τσίπρας και για 19 ημέρες δεν έδινε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για το ΕΚΠΑ! Στραβώσανε οι συνιστώσες για την επιβολή του νόμου



γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπερδέψει το τι είναι άσυλο και τι περιλαμβάνει το άσυλο στα πανεπιστήμια όπως και το τι είναι Ισόβια γιατί όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα επίσης καυτό και υπάρχουν αντιδράσεις στην κοινωνία οι οποίες θα φανούν πολύ σύντομα.

Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που νομίζουν ότι τα πανεπιστήμια είναι τσιφλίκι της αριστεράς μάλλον της άκρα αριστεράς και μόνο και αυτοί έχουν δικαίωμα να καταπατούν το άσυλο ενώ ο νόμος δεν μπορεί να επιβληθεί εντός του ασύλου όταν αυτό παραβιάζεται από κακοποιούς και αντιεξουσιαστές.

Δυστυχώς μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση εντός κυβέρνησης για την απόφαση να λήξει η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επέμβαση της αστυνομίας όπως ήταν φυσικό και επόμενο και επικροτεί ο ελληνικός λαός.

Αυτό που στεναχωρεί είναι ότι ο αξιοσέβαστος κύριος Μανώλης Γλέζος ένας άνθρωπος με δίκαιο και δημοκρατικό μυαλό δήλωσε ότι ήταν ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου η επέμβαση της αστυνομίας.

Αγαπητό ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το άσυλο έχει φτιαχτεί για να αφορά ακαδημαϊκά θέματα και όχι για να γίνεται φωλιά κακοποιών και αντιεξουσιαστών, όποιος το παραβιάζει με την βία και επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου τότε τον λόγο έχει ο νόμος η εισαγγελία και η αστυνομία τόσο απλά. 

Ήταν κανένας από τους καταληψίες φοιτητής; 

Φυσικά και όχι κακοποιοί και αναρχικοί είχαν κάνει την κατάληψη κάνοντας διαμαρτυρία υπέρ των τρομοκρατών και των αιτημάτων τους. Ούτε για ακαδημαϊκά αιτήματα δεν είχε γίνει η κατάληψη οπότε η επιβολή του νόμου και η παρουσία της αστυνομίας ήταν απαραίτητη από την πρώτη ημέρα. 

Με κείμενό του στο blog της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ.Γλέζος παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην αστυνομική επέμβαση.

«Η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις (14) αυτοαποκαλούμενους "αντιεξουσιαστές", υπό των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Ξεκάθαρη και ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου είχαν κάνει εδώ και 19 ημέρες οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αγαπητέ κύριε Γλέζο και εάν δεν τους έβγαζε η αστυνομία θα κάνανε και καλοκαιρινές διακοπές στο ΕΚΠΑ.

Ο Πανούσης επιτέλους είπε σήμερα τα πράγματα με το όνομα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε παραβίαση ασύλου από τους αστυνομικούς λέγοντας :
«Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών», εξηγώντας ότι μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».

Ο κ.Πανούσης διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως είπε «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».

Μάλιστα ο κύριος Πανούσης σχολίασε και την αντίδραση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που με ανάρτηση του είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού προστασίας του Πολίτη με αφορμή το σπάσιμο της κατάληψης.

Απαντώντας, σήμερα, ο κ.Πανούσης στο MEGA σχολίασε: «Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους».

Μετά τον Διαμαντόπουλο και τον κύριο Γλέζο ήρθε και η άκυρη διαπίστωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λεουτσάκου  που είπε πως κατά τη γνώμη του, στην Πρυτανεία δεν υπήρχε κατάληψη και δεν χρειαζόταν αστυνομική επέμβαση, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι καταληψίες να είχαν σχέση με μυστικές υπηρεσίες και μετά από αυτό γελάει ακόμα ο κόσμος και κλαίει μαζί για τους εκπροσώπους που έχει στην βουλή.

Κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συγκρουστεί με την ακραίες συνιστώσες του που επιθυμούν μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκονται σκληροί κακοποιοί, άκυροι αλλοδαποί που είδαν φως και μπήκαν και αντιεξουσιαστές φωνάζοντας υπέρ των απαιτήσεων των τρομοκρατών.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου