Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Χ. Αθανασίου: Ακόμα μία φωτογραφική διάταξη προς χάρη της τρομοκρατίας «Οφείλει ο υπουργός να αποσύρει γρήγορα την εν λόγω τροπολογία»



«Οφείλει ο υπουργός να αποσύρει γρήγορα την εν λόγω τροπολογία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας , Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με την νέα τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Ακόμα μία φωτογραφική διάταξη προς χάρη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών. Με την εν λόγω τροπολογία Παρασκευόπουλου που εισάγει πρωτοφανή και νομικά έωλη διάταξη τροποποιώντας το άρθρο 282 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, φωτογραφίζει "οικείους και συμβίους", κάνοντας ξεκάθαρα το χατίρι των τρομοκρατών. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ντροπή και οφείλει ο υπουργός να αποσύρει γρήγορα την εν λόγω τροπολογία» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Σημειώνεται πως ο κ. Παρασκευόπουλος κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία προβλέπεται κατ' οίκον περιορισμός συγκατηγορούμενων συζύγων, συμβίων και συγγενών εξ' αίματος έως δεύτερου βαθμού, αντί της προφυλάκισής τους.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο κατ' οίκον περιορισμός μπορεί να επιβληθεί «όταν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος στην πράξη του ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με τη συγγενική του ιδιότητα και τις αντιλήψεις του για τις ηθικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».



Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου