Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει «οδοιπορικό προς το λαό»



Τις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και τις προσυνδιασκέψεις ενεργοποιεί από την προσεχή εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του για ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγετική ομάδα δίνει μεγάλη σημασία σε αυτές τις διαδικασίες, τις οποίες και ονομάζει «οδοιπορικό προς το λαό», «πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία» και όπως λένε κεντρικά στελέχη της ΝΔ, πρόκειται για «μια γραμμή μάχης, που σφυρηλατεί την ενότητα και διευρύνει τις δυνάμεις της Παράταξης».

Η κατάληξη του…«οδοιπορικού», προγραμματίζεται να γίνει το τριήμερο 11-12-13 Ιουλίου με την Εθνική Συνδιάσκεψη, όπου θα υπάρξει εκτενής συζήτηση και επί των ιδεολογικών ζητημάτων.

Tο ενδιαφέρον εντοπίζεται πλέον πότε θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση των δελφίνων και των αντιφρονούντων που επιμένουν πως πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο.

Στη σκιά των αναφορών της Ντόρας Μπακογιάννη ότι υπάρχει κινητικότητα στο παρασκήνιο και το θέμα της διεξαγωγής του εκτάκτου συνεδρίου θα τεθεί, η ηγεσία της ΝΔ σχεδιάζει οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού και κομματικών στελεχών, με επικεφαλής συντονιστές ή τομεάρχες.

Κάθε Συνδιάσκεψη θα έχει συγκεκριμένο θεματικό χαρακτήρα και η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε το βασικό θέμα της πρώτης συνδιάσκεψης που θα γίνει στην Πάτρα, το Σάββατο 25 Απριλίου, θα είναι το μεταναστευτικό.

Η πρώτη από τις προσυνδιασκέψεις θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά και θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, ενώ θα προηγηθούν, από τις 20 έως 24 Απριλίου, οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι το εξής:

*Από τις 27 έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

*Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 9 ή 10 Μαΐου.

*Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Πελοπόννησο, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 16 ή 17 Μαΐου.

*Από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Κρήτη, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 23 ή 24 Μαΐου.

*Από τις 25 έως τις 31 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Αττική.

*Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 6 ή 7 Ιουνίου.

*Από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Δυτική Μακεδονία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 13 ή 14 Ιουνίου.

*Από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Θεσσαλία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 20 ή 21 Ιουνίου.

*Από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Στερεά Ελλάδα, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 27 ή 28 Ιουνίου.

*Από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 4 ή 5 Ιουλίου.


Ραβανός Αρης

Βήμα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου