Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα για μισθούς και συντάξεις»


Στην αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο Reuters.

«Είναι τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα που έχει το ελληνικό Δημόσιο» δήλωσε ο ίδιος παράγοντας που εκτίμησε τα διαθέσιμα αυτά σε 2 δισ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ποσό αυτό κινείται πέριξ των 2,5 δισ ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το ταμειακό ισοζύγιο του Δημοσίου θα είναι αρνητικό από τις 20 Απριλίου εάν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 δισ. σε καταθέσεις διάφορων φορέων του Δημοσίου.

Χωρίς, δε, τα κεφάλαια αυτά, η κυβέρνηση θα είχε έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τις πληρωμές μισθών και συντάξεων στα τέλη του μήνα.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σημερινά δημοσιεύματα ειδησεογραφικών πρακτορείων που αναφέρονται στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, θεωρούνται ανυπόστατα και διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο».



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου