Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Έληξε η απεργία πείνας των φυλακισμένων Πυρήνων της Φωτιάς



Τα οκτώ μέλη της οργάνωσης που αρνούνταν την τροφή αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως σταματούν την απεργία καθώς «η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά». Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πάντως πως την απεργία πείνας σταματούν μόνο τα μέλη των Πυρήνων.

Σταμάτησαν από το μεσημέρι του Σαββάτου την απεργία πείνας τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά από 32 μέρες απεργίας, που η υγεία τους είχε φτάσει σε οριακά σημεία, τα οκτώ μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να σταματήσουν την άρνηση τροφής, καθώς «η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά».

Οι υπογράφοντες φαίνεται πως αναφέρονται στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα την οποία σκέφτεται να υποβάλει τροπολογία που θα προβλέπει την με όρου αποφυλάκιση ορισμένων συγγενών κρατουμένων.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως την απεργία πείνας σταματούν μόνο τα μέλη των Πυρήνων, καθώς οι υπόλοιποι «πολιτικοί κρατούμενοι» συνεχίζουν «για τα συνολικά αιτήματα που έχουν τεθεί».

Η ανακοίνωση καταλήγει με μήνυμα στήριξης στον «στον αναρχικό σύντροφο Νίκο Μαζιώτη» και το «Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο «Πυρήνας Φυλακής» των Πυρήνων της Φωτιάς.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου