Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σε πτώση τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από 44% στο 35% αλλά η διαφορά με Ν.Δ. παραμένει μεγάλη στο 11,6%



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Η ανομία, οι καταλήψεις χωρίς τιμωρία  και η πολυγλωσσία με το ένα ψέμα πίσω από το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν νομίζω να μην περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χαθεί σιγά, σιγά η εμπιστοσύνη των πολιτών με όλα αυτά που βλέπουν και παρακολουθούν; Άλλα περίμεναν και άλλα τους βγαίνουν στην πορεία και η κοροϊδία πάει σύννεφο γιατί έταξαν πολλά και κάνουν τίποτα για να δείξουν ότι κάτι γίνεται.

Σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Metrisi που διεξήχθη για το "Πρώτο Θέμα" το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, το ποσοστό της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ διαμορφώνεται στο 11,6% από διαφορά 25 Μονάδων που ήταν πριν από 10 ημέρες.

Στο 35,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 23,6% η Νέα Δημοκρατία, στην τρίτη θέση βρίσκονται το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό 5,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ έχει καταποντιστεί στο 2,9%.

Το ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά φαίνεται από τις απαντήσεις που δίνουν στις ερωτήσεις της μέτρησης  για το μέλλον της χώρας, καθώς το 54,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι υπαρκτό, το 58,4% θεωρεί υπαρκτό και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και το 52,6% θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο Grexit.

Το ενδεχόμενο Grexit σε ποσοστό 65% πιστεύουν οι Έλληνες ότι δεν θα το προκαλέσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Ένας στους δύο (50%) εκτιμά ως δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά των ίδιων, κάτω απο το 50% και μόλις 46,8% συμφωνεί πλέον με την πολιτική της κυβέρνησης.

Αντίθετο με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, εμφανίζεται το 57,4% και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά συγκεντρώνει το 48,6% της αποδοχής των Ελλήνων.

Σε δύο μήνες τα τεράστια ποσοστά αποδοχής μειώνονται με γρήγορο ρυθμό και ειδικά τα ποσοστά αυτής της έρευνας που μέσα σε δέκα ημέρες πήραν τον κατήφορο, η εικόνα δεν είναι καλή ούτε μέσα στην χώρα ούτε έξω και ειδικά αυτή η ασυδοσία των αντιεξουσιαστών έχει επαναφέρει και τον φόβο τους Έλληνες πολίτες εκτός τον φόβο των δυσοίωνων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου