Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οι «εκλεκτοί» του Σαμαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ.



Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Με έναν δεξιό, το Μάκη Βορίδη, έναν κεντρώο, το Σίμο Κεδίκογλου, έναν εκπρόσωπο της λαϊκής Δεξίας, το Γεράσιμο Γιακουμάτο, και έναν γνώστη των κομματικών συσχετισμών, τον πρώην Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα, ετοιμάζεται να συμπληρώσει το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Αυτά είναι τα τέσσερα κοινοβουλευτικά στελέχη που φέρονται έτοιμοι να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, την ίδια ώρα που οι ζυμώσεις και διαβουλεύσεις στο επιτελείο του Προέδρου της Ν.Δ. παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πολιτικό Συμβούλιο λήγει στις 14:00 μ.μ. σήμερα και μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αναζητείται ο ιδανικός υποψήφιος. Παράλληλα, μέχρι και την ύστατη ώρα θα υπάρχει αγωνία στο προεδρικό περιβάλλον για το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος για τις τέσσερις θέσεις στο Πολ. Συμβούλιο κάποιος εκ των γαλάζιων ανταρτών, όχι τόσο για να εκλεγεί αλλά για να υπάρξει καταμέτρηση δυνάμεων στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Ωστόσο, αυτό έμοιαζε ως το πλεόν ασθενές ενδεχόμενο αν και δεν αποκλείεται στην αυριανή συνεδρίαση της Κοιν. Ομάδας να εκφραστεί η δυσαρέσκεια μερίδας στελεχών, πιθανά μέσω της αποχής από τη διαδικασία.

Στην αυριανή συνεδρίαση, πλην των 4 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου θα εκλεγούν οι τομεάρχες και οι συντονιστές της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, με τον κ. Σαμαρά να πραγματοποιεί ο ίδιος τις επαφές προκειμένου να κινητοποιήσει στελέχη προς την κατεύθυνση της εμπλοκής τους στις κομματικές διεργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον τελικά υπάρξει μόνον ένας υποψήφιος για κάθε θέση δεν πρόκειται να στηθεί κάλπη, αλλά η επιλογή θα γίνει δια βοής. Εκτός βέβαια εάν οι περιστάσεις (σ.σ. περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για κάποιους τομείς) ή οι αντιδράσεις βουλευτών που θα επιμείνουν στο τυπικό της εκλογής το επιβάλλουν.


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου