Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Χατζάκης προς Ξυδάκη: Δεν παραιτούμαι από το Εθνικό


Αρνείται να… παραδώσει τη τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, παρ’ ότι του ζητήθηκε από τον αν. υπουργό, Νίκο Ξυδάκη.

Την παραίτηση του Σωτήρη Χατζάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, αλλά εισέπραξε άρνηση. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου έγινε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δυο ανδρών, την πρωτοβουλία της οποίας είχε ο αν. υπουργός. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο, δεν έδωσε θετική απάντηση στο αίτημα του κ. Ξυδάκη να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο κ. Χατζάκης, εξάλλου, έχει κάνει ήδη κάνει την επιθυμία του σαφή να παραμείνει στο τιμόνι του Εθνικού και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προηγούμενης εβδομάδας.

Τι θα ακολουθήσει από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού; Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του αν. υπουργού ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα γράφονται σε ειδησεογραφικά sites είχε εδώ και περίπου δυο εβδομάδες κύκλο επαφών για την αντικατάσταση του Σωτήρη Χατζάκη στο τιμόνι της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας.

Δυο χρόνια στο Εθνικό «μετρά» μέχρι σήμερα ο Σωτήρης Χατζάκης. Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι τρία χρόνια, ενώ ο Γιάννης Χουβαρδιάς που υπηρέτησε σ’ αυτή τη θέση το Εθνικό Θέατρο συμπλήρωσε έξι χρόνια, ήτοι δυο θητείες. ΄Όπως και να έχει, τα επόμενα 24ωρα θα δούμε εξελίξεις…


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου