Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συνελήφθη παιδόφιλος «επ αυτοφώρω» στο Περιστέρι



40χρονος είχε παρασύρει 12χρονο στο βαν του με σκοπό να τον βιάσει

Συνελήφθη επ αυτοφώρω από Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παιδόφιλος ο οποίος είχε παρασύρει με δόλιο τρόπο στο βαν του έναν 12χρονο.   Τα στοιχεία του 40χρονου, εντοπίσθηκαν σε διαδικτυακή σάρωση στο ίντερνετ και διαβιβάστηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από διαδικτυακή έρευνα, προσδιορίσθηκαν οι ηλεκτρονικές επαφές και οι επικοινωνίες, από την επεξεργασία των οποίων, διαπιστώθηκε οτι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ανήλικο, και αποφασίστηκε η επιχείρηση σύλληψής του.  

Τη στιγμή της Αστυνομικής εφόδου, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, επιχειρούσε να επιβιβάσει σε κλειστού τύπου βαν τον 12χρονο. Ο χώρος είχε τροποποιηθεί και διαμορφωθεί σε «κινητό studio» με κρεβάτια και χώρο παραμονής, ενώ είχε γλυκίσματα και «κεράσματα, όπως αναφέρεται από Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, μετέφερε τα ανήλικα τα οποία έπειθε να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Κατά την έρευνα στα ψηφιακά αρχεία που είχε στην κατοχή του ο έμπορος από το Περιστέρι, φέρεται να εντοπίσθηκαν κωδικοποιημένα αρχεία τα οποία παραπέμπουν σε φυσικά πρόσωπα -πρόκειται για κωδικοποιημένα ονόματα παιδόφιλων- με τα οποία μοιράζονταν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Απο την επεξεργασία των πειστηρίων τα οποία εντοπίσθηκαν προέκυψε ότι οι επικοινωνίες μεταξύ των «μελών της (παιδοφιλικής) ομάδας» περιελάμβανε κωδικές εκφράσεις- κοινής μεταξύ τους αποδοχής- ώστε να αποφύγουν την ενεργοποίηση «key alert» των υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.



Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου