Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο με τον Κατρούγκαλο : Έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων




Θέμα Κατρούγκαλου φαίνεται πως ανακύπτει στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη που γίνεται αύριο στο "Βήμα της Κυριακής" σύμφωνα την οποία ο αναπληωτής υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους, που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο και είχαν ήδη απολυθεί ή βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αναπληρωτής υπουργός υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά έως τις 27 Ιανουαρίου 2015 ημέρα κατά την οποία ορκίστηκε υπουργός. Από την πλευρά του ο Γ. Κατρούγκαλος, σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα αμοιβών στη δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκε προν τις ευρωεκλογές και αναφέρει:

"Ελάχιστες φορές, ιδίως όταν η δίκη θα γινόταν στα πολιτικά δικαστήρια και θα ενέπλεκε και άλλους δικηγόρους (μια που η δική μου ειδίκευση είναι στο δημόσιο δίκαιο) συντάχθηκε εργολαβική σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή σε περίπτωση δικαστικής ευδοκίμησης της υπόθεσης".

Ωστόσο σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Κατρούγκαλος έχει φροντίσει να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του όπως φαίνεται από τα αντίστοιχα δικαιλογητικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει σταματήσει την δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, ενώ μέσω twitter επιτίθεται στην εφημερίδα γράφοντας: "Δεν πρόκειται για συκοφαντία, αλλά για πλαστογραφία και προβοκάτσια".

Για το θέμα αυτό ο κ. Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξή Τύπου στις 19:00.


Πηγή : megatv



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου