Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Βουλή: «Κόντρα» Βαρουφάκη - Γεωργιάδη



Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δανειακή σύμβαση και μνημόνιο

Η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη κατά του υπουργού Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη, προκάλεσε την αντίδρασή του λίγο πριν την λήξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις. Ο κ. Γεωργιάδη άσκησε κριτική στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχετικά με την καταγγελία του ότι δεν βρήκε αντίγραφο του ελληνικού αιτήματος για την δίμηνη παράταση του μνημονίου καθώς και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και ότι αυτά θα μπορούσε να τα βρει στο διαδίκτυο. «Είναι στην ντουλάπα σας αλλά μάλλον δεν ξέρετε να την ανοίγετε» του είπε  ο κ. Γεωργιάδης ενώ πρόσθεσε: «Λέτε ότι πετύχατε διαχωρισμό δανειακής σύμβασης και μνημονίου. Όλοι οι άλλοι στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια όμως μιλούν για παράταση του μνημονίου και της τρόικας. Ακόμα και ο Ντάισεμπλουμ γελά όταν του αναφέρουν για το τέλος της τρόικα. Σας αρέσουν να σας κοροϊδεύουν; Όλοι το λένε τρόικα και μνημόνιο». Ενώ τον κατηγόρησε που δεν έφερε την συμφωνία προς συζήτηση στην Βουλή.  

Ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε ότι «νομικός δεν είμαι αλλά δεν θα έπρεπε να βρω στο υπουργείο το πρωτότυπο της δανειακής σύμβασης;», ενώ πρόσθεσε: «Εσείς επιμένετε να σας φέρουμε το μνημόνιο που έχετε ψηφίσει για να το ξαναψηφίσετε». Και συμπλήρωσε: «Δεσμεύομαι πως ότι υπέγραψα θα σας το φέρω και θα το βάλουμε και στο ίντερνετ».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι «η καγκελάριος Μέρκελ παρουσίασε την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως συνέχεια του πλαισίου που τίθεται στο έγγραφο προόδου της 10ης Δεκεμβρίου δηλαδή της τελευταίας επικαιροποίησης που έγινε για την πέμπτη αξιολόγηση». «Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Και να έχει καταργηθεί η πέμπτη αξιολόγηση και να τα λέει σωστά η κυρία Μέρκελ», τόνισε, ενώ απαντώντας ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο ισχυρισμός του κ. Γεωργιάδη είναι σα να λέμε ότι επειδή υπήρχε η βασιλευόμενη Δημοκρατία πριν την προεδρευόμενη Δημοκρατία και είναι η συνέχειά της, άρα έχουμε βασιλευόμενη Δημοκρατία».


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου