Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σκηνές πανικού σε ληστεία στα Πετράλωνα. "Πλούσιο" το παρελθόν των δραστών




Ομηρία, ένοπλη αντιπαράθεση με αστυνομικούς και καταδίωξη, είναι μερικά μόνο από τα όσα συνέβησαν νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια της απόπειρας ληστείας στην περιοχή


Θοδωρής Παναγιωτίδης

Μία κινηματογραφική ληστεία που ως εκ θαύματος δεν έχει θύματα αθώους πολίτες που κατέληξαν να βρεθούν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα ένα τέταρτο μετά τις 7, στα Πετράλωνα, στο σούπερμάρκετ "Βερόπουλος" επί της οδού Τρώων 38.
Αρχικά, τρεις άγνωστοι και ένοπλοι δράστες εισήλθαν από την είσοδο της τροφοδοσίας εντός της επιχείρησης και με προτεταμένα τα όπλα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, τον καφετζή από το διπλανό καφενείο που είχε πάει τους καφέδες στους υπαλλήλους, ακόμα και τον οδοκαθαριστή που εκείνη την ώρα σκούπιζε το πεζοδρόμιο και τον έβαλαν και αυτόν μέσα στο κατάστημα με την απειλή των όπλων. Ο ένας από τους τρεις δράστες ανέβηκε στον 1ο όροφο και ακινητοποίησε μία υπάλληλο και τον διευθυντή της επιχείρησης και οι άλλοι δύο κάτω ακινητοποίησαν τους υπόλοιπους. Υπό την απειλή των όπλων φώναζαν διαρκώς ληστεία, ενώ κάποια εκ των υπαλλήλων κατάφερε πάνω στο πανζουρλισμό που επικρατούσε να πατήσει το μπουτόν πανικού και να κληθεί έτσι η Αστυνομία.

Σύντομα και καθώς στη γύρω περιοχή υπήρχαν περιπολικά, εξαιτίας των συχνών ληστειών σε παρόμοιες επιχειρήσεις αυτές τις ώρες, μεγάλη δύναμη της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο. Ακούγοντας τις σειρήνες των περιπολικών, οι δράστες πανικοβλήθηκαν. Οι δύο που βρίσκονταν κάτω βγήκαν έξω πυροβολώντας προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά, ενώ οι όμηροι έτρεχαν να καλυφθούν μέσα και έξω από το κατάστημα.
Την ίδια στιγμή, ο 25χρονος συνεργός τους που είχε μείνει στον επάνω όροφο βγήκε από την πίσω πόρτα και επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας από έναν μαντρότοιχο στην ταράτσα ενός ακατοίκητου διπλανού σπιτιού, με αποτέλεσμα να πέσει, να χτυπήσει το πόδι του και να συλληφθεί άμεσα από τους προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που τον αντιλήφθηκαν.
Λίγα λεπτά μετά και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού της Αστυνομίας για τους υπόλοιπους δράστες που διέφυγαν με μοτοσικλέτα, ένας 28χρονος νεαρός κάλεσε από την περιοχή της Καλλιθέας το ΕΚΑΒ και ενημέρωσε ψευδώς πως είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος με τη μηχανή του.

Αμέσως ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο, τον παρέλαβε και τον μετέφερε με το πόδι του να αιμορραγεί στον Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Εκεί όμως οι γιατροί, ανακάλυψαν στις ακτινογραφίες που του έκαναν, πως είχε βληθεί από σφαίρα στο πόδι και κάλεσαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός και όπως προέκυψε ήταν ένας εκ των δραστών της απόπειρας ληστείας στα Πετράλωνα.
Στη γύρω περιοχή ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του τρίτου δράστη.
Οι δύο πρώτοι που συνελήφθησαν είναι Έλληνες προσεσημασμένοι κακοποιοί για πλήθος υποθέσεων κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών, ναρκωτικών κλπ., από το 2004 κιόλας, έχουν συλληφθεί πολλές φορές και έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης άλλες τόσες. Μάλιστα ο τελευταίος είχε μόλις στις 26 Ιανουαρίου συλληφθεί για κλοπές-διαρρήξεις στη γύρω περιοχή και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου