Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή απάντηση σε Σόιμπλε για την "υπευθυνότητα"



Σκληρή απάντηση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών που εξέφρασε τη λύπη του για τους Έλληνες, όπως ανέφερε και χαρακτήρισε ανεύθυνη την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό».

Τί δήλωσε ο Σόιμπλε

«Λυπάμαι για τους Έλληνες» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ενώ αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

Σημείωσε ότι το θέμα κατά την συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην ΕΕ αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Σκληρή απάντηση από Σακελλαρίδη

Σκληρή απάντηση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον Παραπολιτικά FM, δήλωσε ότι «το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό. Θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη. Δεν θέλω όμως να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς».

Δήλωσε αβέβαιος για το εάν θα υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μία «αμοιβαία και επωφελής λύση», ενώ για τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια δήλωσε πως «δεν έχει βοηθήσει πολύ» καθώς «υπήρξαν εμμονές πάνω στις οποίες οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τα συζητήσουν».

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δε λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου