Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ωμός εκβιασμός απο τους δανειστές! Μόνο παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου - Η Ελλάδα έχει περιθώριο μία εβδομάδα


Με πλοίαρχο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ήρθε το ναυάγιο στο  Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε καθαρά ότι με τον πλέον οι δανειστές είναι απογοητευμένοι από την Αθήνα, μετά τα αποτελέσματα της συνεργασίας που υπήρχε το Σαββατοκύριακο με τα τεχνικά κλιμάκια.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έδωσε περιθώριο  μία εβδομάδα  στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ζητήσει παράταση του Μνημονίου δηλαδή του προγράμματος χωρίς δεύτερη κουβέντα και αυτό είναι ωμός εκβιασμός.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή, αλλά όπως είπε κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί αργότερα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε πως πλέον είναι στο χέρι των ελληνικών αρχών να αποφασίσουν εάν θέλουν παράταση λέγοντας πως υπάρχει χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας.
Και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να το κάνει η Ελλάδα.

Μόνο παράταση ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την ευελιξία του προγράμματος, αλλά αφού δεσμευτεί πρώτα.

 Στό ίδιο μήκος κύματος και ο Πιερ Μοσκοβισί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία ξεκαθάρισε και εκείνη από την πλευρά της, πως θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει εκ νέου η αξιολόγηση του προγράμματος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου