Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Ε.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά



Στον ανακριτή διαφθοράς την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας στον Άγιο Κοσμά. Συνελήφθη για υπεξαίρεση 800.000 ευρώ από τα ταμεία του Κέντρου.
Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας (Ε. Κ. Ν.) Αγίου Κοσμά. Εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ από τα ταμεία του Κέντρου, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην πρόεδρος του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ύστερα από ένταλμα του κ. Σαργιώτη, για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το Ε. Κ. Ν.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετικές καταγγελίες από τον αρμόδιο υφυπουργό για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανό περί κακοδιαχείρισης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, εργαζόμενοι του Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό ότι είναι απλήρωτοι.
Ο υφυπουργός διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Όντως, διενεργήθηκε εξέταση για πιθανή διάπραξη του αδικήματος της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, η υπόθεση πέρασε στην επίκουρη εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο συλληφθείς διετέλεσε πρόεδρος το διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Αύγουστο του 2014.

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα φέρεται να υπεξαίρεσε τουλάχιστον 800.000 ευρώ από το ταμείο, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει αφαιρέσει και άλλα ποσά.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Πηγή : sport-fm.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου