Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ιατρικές ελλείψεις σκότωσαν πεντάχρονο


Το «ταξίδι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στοίχισαν τη ζωή στο Λεωνίδα

Τραγική ήταν η κατάληξη για έναν 5χρονο από την Ιτέα της Άμφισσας ο οποίος «ταξίδεψε» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τελικά πέθανε.

Ο άτυχος Λεωνίδας-Γιώργος, μόλις 4,5 ετών, ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού κλπ. Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο.

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομειο Άμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομειο Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων), άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Χθες η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η υγεία του μικρού παιδιού όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.


Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου