Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χαρδούβελης - «Εχουν κάνει λάθη στην Τρόικα - Αν ήθελαν θα ερχόντουσαν σε μια ημέρα»!! Λοιπόν; Η κυβέρνηση γιατί σκύβει ακόμα;


Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Είναι ντροπή μια κυβέρνηση να υποτάσσεται άδοξα σε ξένους υπαλλήλους οι οποίοι προσπαθούν να απαξιώσουν μια χώρα και τον λαό της καταστρέφοντας τα πάντα, από εργασιακές σ χέσεις μέχρι την όποια προσπάθεια ανάπτυξης πάει να συντελεστεί.

Ο ελληνικός λαός σίγουρα θα στηρίξει μια προσπάθεια της κυβέρνησης που θα έχει να κάνει με το συμφέρον του και την προστασία την δικιά του και της χώρα του από τον παραλογισμό των τροικανών που μόνο απαιτούν.

Σε δραματικούς τόνους ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελη αμέσως μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση αλλά πιέζουν για τον προϋπολογισμό. Έχουνε κάνει λάθη». Και ποιος τους τρίβει τα μούτρα για τα λάθη κύριε Χαρδούβελη; Στείλτε τους να τα διορθώσουν και τα λέμε μετά;

Ο κ. Χαρδούβελης, είπε ακόμη ότι η τρόικα δεν δίνει ποσό για το «δημοσιονομικό κενό».

Στην ερώτηση πότε επιστρέφει η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αν θέλει μπορεί να έρθει σε μια ημέρα». Που σημαίνει ότι έχει βρει και εκβιάζει γιατί εάν δεν υπήρχαν φωνές όπως του Άδωνι να κινδυνολογεί υπέρ της τρόικα και ήταν όλα τα κόμματα μια γροθιά προς το κοινό συμφέρων που είναι η χώρα και ο πολίτης και όχι η τρόικα δεν θα μπορούσε να κουνηθεί κανένας.

Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας και πριν την νέα τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και είμαστε περίεργοι ο ελληνικός λαός να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού στον παραλογισμό της τρόικας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου