Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με μονομερείς ενέργειες και φορολαφρύνσεις απαντά ο Σαμαράς στις δημοσκοπήσεις - Η τελευταία ευκαιρία να αναστρέψει το κλίμα


Η έλευση της τρόικας ούτως η άλλως σε επίπεδο σημειολογίας, σηματοδοτεί εξελίξεις. Πολύ περισσότερο τώρα που θεωρητικά είναι η τελική διαπραγμάτευση και μαζί με τα stress tests των τραπεζών, ολοκληρώνει τον μνημονιακό κύκλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο τόσο για την συγκυβέρνηση, όσο και για το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο και είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε κινήσεις γρήγορα και κατανοητά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προτίθεται:

Να προχωρήσει σε σειρά φοροελαφρύνσεων.

Να καθορίσει μεγάλο αριθμό δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να διαγράψει τα πρόστιμα των προσαυξήσεων.

Να ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια.

Όλα αυτά μαζί με άλλα μέτρα, είτε το θέλει η τρόικα , είτε όχι. Θα προχωρήσει δηλαδή στη λήψη αποφάσεων μονομερώς για να δώσει το μήνυμα της πολιτικής αυτοτέλειας, ενδεχομένως οι ρυθμίσεις αυτές να κατατεθούν με νομοσχέδιο μέσα στην εβδομάδα.

Ταυτόχρονα- κρατήσετε το αυτό-, φαίνεται ότι τελειώνει ο ..χρόνος του μέλιτος με το ΠΑΣΟΚ. Η αποστροφή Σαμαρά, «εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη» σημαίνει απλά και καθαρά ότι η εκχώρηση πολίτικου οξυγόνου προς τον κυβερνητικό του εταίρο, απλά τελειώνει.

Πρώτον διοτι δεν το εκτίμησε και επιχειρούσε διαφοροποιήσεις , ισοδύναμες χτυπημάτων κάτω από τη μέση.

Δευτερον, διότι κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το ΠΑΣΟΚ ουτε ανασυντίθεται, ουτε ανεβαίνει, απλά τραβά και τη Ν.Δ προς τα κάτω.

Τρίτον, διότι οι δημοσκοπήσεις χτύπησαν όχι καμπανάκι, αλλα συναγερμό.

Τέταρτον, διότι ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό του πρωθυπουργικού επιτελείου ότι ο πολιτικός αιφνιδιασμός στην κατάλληλη χρονική στιγμή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ειτε λοιπόν πρόκειται για ειλημμένες αποφάσεις που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, είτε για μπλόφα εκλογών, με το μάτι στραμμένο στην προεδρική εκλογή, τους 180 και την δεξαμενή των ανεξαρτήτων ο Σαμαράς εχει αποφασίσει να κινηθεί. Αν θα του βγεί είναι άλλο ζήτημα…

ΥΓ. Κρατήστε και μια πληροφορία. Αρκετές από τις ρυθμίσεις που θα έρθουν βοηθούν ικανό αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών να λύσουν   οικονομικά τους προβλήματα. Αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας…

usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου