Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε στην Ελλάδα η μεσαία τάξη που τους λέγαμε είλωτες


του Κώστα Βουκελάτου
Χάσαμε τα αυτοκίνητα μας, τα ακίνητά μας, τον μισθό μας, την αξιοπρέπεια μας, τον ύπνο μας, την επιχείρηση μας. 
Κυρίες και κύριοι θα λέμε κάποτε στα παιδιά μας ότι προερχόμαστε από την μεσαία τάξη την οποία δεν γνώρισαν.
Η αστική τάξη κρατούσε όρθια και συντηρούσε αυτή την χώρα, ήταν η ραχοκοκαλιά της κι απορώ με την κυβέρνηση τι πίστευε ότι θα καταφέρει φορολογώντας ασύστολα και μειώνοντας τα εισοδήματα μας εκτός από το σχέδιο της πλήρης χρεωκοπία μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης. 
Η ύφεση αυτή χρεοκόπησε το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής οικονομίας την οποία όπως φαίνεται και με τις νέες κινήσεις μειώσεων και παράλογων φορολογικών απαιτήσεων μόνο για ένα καλό σχέδιο προς τον πλήρη αφανισμό της φαίνεται και ποιο το όφελος;; 
Ποιόν ωφελεί ο αφανισμός της μεσαίας τάξης; Σίγουρα όχι την κυβέρνηση, την Ελλάδα και τους έλληνες. Η πολιτική της λιτότητας που επιβάλει η Τρόικα λανθασμένα αδιαφορώντας για έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα, η οποία ακολουθείτε και κατά γράμμα από την κυβέρνηση χωρίς αντιρρήσεις οδηγεί την χώρα στον γκρεμό με εγκληματικούς χειρισμούς. 
Ύφεση και υποτίμηση των εισοδημάτων και των περιουσιακών μας στοιχείων, η υπεξαίρεση προνοιακών επιδομάτων από τους δικαιούχους, μαζί με την ανεργία στο 27,3% έχει δημιουργήσει ξανά στην Ελλάδα την κοινωνική τάξη που ονομάζεται είλωτες, είμαστε όλοι δούλοι του κράτους και χωρίς προοπτική. 
Ποτέ οι πλούσιοι δεν συντηρούσαν το κράτος, ποτέ το κεφάλαιο δεν έδινε στο κράτος. Πάντα έβρισκε τρόπους να διαφεύγει και μόνο η μεσαία τάξη συντηρούσε και τροφοδοτούσε την όποια ευημερία και στήριζε την δημοκρατία και τώρα κινδυνεύει με αφανισμό γιατί την οδηγεί η ίδια η κυβέρνηση στον αφανισμό. 
Αυτή η βίαιη κοινωνική αποδιάρθρωση δε θα κουραστώ να το λέω και να το γράφω δεν θα μας βγει σε καλό δεν πάμε καλά δεν οδηγούμαστε καλά αυτή η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και της καταπίεσης μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει. 
Εάν η μεσαία τάξη δεν ενεργοποιηθεί και δεν αντισταθεί στην μοίρα της και δε διεκδικήσει σοβαρά και όχι συνδικαλιστικά η κομματικά στο να μπει φρένο στην ασύστολη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης τότε η μοίρα όλων μας είναι προδιαγραμμένη. 
Σκεφτείτε μόνο την Ελλάδα χωρίς την μεσαία τάξη, μόνο με πλούσιους και φτωχούς σε τι επίπεδο θα βρεθούμε και τι έχει να γίνει όταν σε ένα κράτος θα υπάρχει μια ανίκανη να προστατεύσει τους έλληνες κυβέρνηση και το 3% της πλούσιας ελίτ απέναντι από τους φτωχούς, πλούσιοι εναντίον φτωχών και επακόλουθο ο νόμος της ζούγκλας. 
Σήμερα διαπραγματεύεται και πάλι η κυβέρνηση με την Τρόικα και τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο, η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση δεν λέει να δείξει τα δόντια της να δείξει ότι είναι φιλοξενούμενοι οι τροικανοί και δεν πρέπει να απαιτούν απλά να συμβουλεύουν. 

Όλα λοιπόν δείχνουν σκοτεινά και μαύρα και κανένας δεν ακούει τον επιθανάτιο ρόγχο της μεσαίας τάξης αλλά θέλω να ελπίζω ότι όπως γίνεται και στην φύση το σκοτάδι γίνεται πυκνότερο λίγο πριν την αυγή.
Πηγή : Freepen.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου