Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ιταλία : Αναγκαστική προσγείωση Λιβανέζικου Αεροσκάφους με ύποπτο δέμα


Μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αεροσκάφος της Λιβανέζικης Middle East Airlines που είχε απογειωθεί από τη Γενεύη. Οι ισχυρές εκρήξεις που αναστάτωσαν τη Ρώμη.
Συναγερμός σήμανε στις Ιταλικές αρχές ασφαλείας όταν ο πιλότος ενός αεροσκάφους των αερογραμμών του Λιβάνου, δήλωσε τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου. Το αεροσκάφος με 118 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Γενεύης με προορισμό τη Βηρυτό, εκτελώντας την πτήση ME214. Μετά την είσοδό του στον ιταλικό εναέριο χώρο, τα μέλη του πληρώματος εντόπισαν στην καμπίνα των επιβατών έναύποπτο και ασυνόδευτο πακέτο. Ο πιλότος ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon απογειώθηκαν από την βάση του Γκροσέτο για να συνοδεύσουν το Airbus στο αεροδρόμιο Φιουμιντσίνο της Ρώμης όπου είχε επίσης σημάνει συναγερμός.
Εκρήξεις πάνω από τη Ρώμη
Στην διάρκεια της πτήσης πάνω από τη Ρώμη προκλήθηκε νέα αναστάτωση αυτή τη φορά στο έδαφος. Τα μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν δύο φορές το φράγμα του ήχου, προκαλώντας δυνατούς κρότους, γεγονός που ανησύχησε τους κατοίκους στα βόρεια προάστια της Ιταλικής πρωτεύουσας. Τελικά το αεροσκάφος των Λιβανέζικων αερογραμμών προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ασυνόδευτο πακέτο δεν περιείχε κάτι το ύποπτο. 


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου