Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τ’ αριστερά τα παλiκαράκια του μνημονίου!


- Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου
- Για φαντάσματα και καλικάτζαρους της παράτασης μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος - "Εγώ δεν έχω εισηγηθεί ποτέ αλλαγή συμβόλων" είπε "καρφώνοντας" τον πρώην πρωθυπουργό για το 2004
- Αιχμές και κατά Χρυσοχοίδη : Πότε ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ
- Για Τσίπρα: Είναι οπαδός του Άσαντ, η πολιτική του γιγαντώνει το ισλαμικό κράτος

Τα μαχαίρια βγήκαν πάλι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή τη φορά όχι ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοΐδη! Από το βήμα της πανελλήνιας συνάντησης των στελεχών του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία και ολομέτωπη επίθεση στον προκάτοχό του, Γιώργο Παπανδρέου.
Όσα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή είναι ένα μικρό μέρος όσων άκουσα το 2007, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του και (χωρίς να κατονομάσει τους λεγόμενους παπανδρεϊκούς) είπε πως «τους έχουμε συγχωρήσει χυδαιότητες».

Μίλησε για φαντάσματα που είναι παρόντα και για καλικάντζαρους της παράτασης που «χαίρονται και στήνουν χορό». Φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου και τη δήλωσή του στο εκλογικό κέντρο όπως πήγε να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για εκείνους που ευτέλισαν την Ελιά. «Ζητώ συγγνώμη από τους υποψήφιους της Ελιάς, περιμένανε δήλωση στήριξης έστω και μετά την ψηφοφορία και αυτή έγινε λειψή. Αλλά όλοι αυτοί πήραν απάντηση», τόνισε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχισε την ομιλία του σε πολύ υψηλούς τόνους, λέγοντας πως «δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη συγκυβέρνηση από αυτούς που μας οδήγησαν στη σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία. Να μου βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου».

«Ποτέ δεν έχω εισηγηθεί αλλαγή συμβόλων του ΠΑΣΟΚ άλλοι το έχουν κάνει (σ.σ. είπε αναφερόμενος στην πρόθεση Παπανδρέου το 2004 να αλλάξει ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ)», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Δε μπορώ να παρακολουθώ το θέαμα της απότομης στροφής ποτέ στα δεξιά και πότε στα αριστερά χωρίς ζώνη, στη Formula 1 αυτό σε βγάζει εκτός στροφής».

Από τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν... γλίτωσε ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους δυο άνδρες να βρίσκονται σε «πόλεμο» από την περασμένη Παρασκευή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτήθηκε «πότε ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ», χωρίς ούτε και αυτή τη φορά να αναφερθεί ονομαστικά στον υπουργό Μεταφορών.

Και συνέχισε: «Δε δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ουρά των καιροσκόπων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μ’ αρέσει οι συμφωνίες που γίνονται, με συμφέροντα, που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας. Αυτό που τους ερεθίζει ειναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας μας».

«Ας μετρήσουμε τις διαδρομές μας και πόσο έχει συμβάλλει ο καθένας. Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι θέλω να παρατείνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι τιμή και τεράστιο βάρος», συνέχισε.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε οπαδό του Άσαντ και τον κατηγόρησε πως με την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί στη γιγάντωση του ισλαμικού κράτους».

«Και ποιος είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει σίγουρα τις επόμενες εκλογές;», διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με αφορμή αυτό αναφέρθηκε στο θέμα του εκλογικού νόμου. «Ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα του εκλογικού νόμου; Δεν έχετε διαβάσει την προγραμματική συμφωνία», είπε και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην εκλάβουν ως ηττοπάθεια την όποια πρωτοβουλία της ηγεσίας.

Χαρακτήρισε σε το bonus των 50 εδρών «ανιστόρητο». «Όλα αυτά έχει σημασία να εγγράφονται σε μια στρατηγική και σε μια πολιτική, έχει σχέση με τη στιγμή, με τη συγκυρία. Αντιλαμβάνομαι το άγχος των εκλογών στις πολυεδρικές και τριεδρικές περιφέρειες», είπε και άφησε άλλη μια αιχμή: «δεν καταλαβαίνω όταν δεν παίρνεις κυβερνητική θέση να παθαίνεις αριστερή μετάλλαξη».

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου