Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Στα δημόσια νηπιαγωγεία βάζει το υπ. Παιδείας την τουρκική γλώσσα



«Εφέτος  πιλοτικά του χρόνου θα επεκταθεί», λέει στο protothema.gr o Γεράσιμος Κουζέλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την διδασκαλία της τούρκικης γλώσσας σε νηπιαγωγεία της μειονότητας στη Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το «παράθυρο» την τούρκικη γλώσσα και την όποια  προπαγάνδα στα δημόσια σχολεία.  

Όπως αποκαλύπτει στο «protothema.gr» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης το πρόγραμμα υλοποιείται εφέτος πιλοτικά σε  έξι νηπιαγωγεία  ενώ από τη ερχόμενη χρονιά θα επεκταθεί. Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα είναι τα  ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο  ενώ οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο.

Το Ι.Ε.Π. αναλαμβάνει την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουζέλης: «Το πρόγραμμα προβλέπει τη σύγχρονη παρουσία στην τάξη του / της νηπιαγωγού και συνεργάτη /τριας μέλους της μειονότητας (δίγλωσσου ατόμου), πτυχιούχου ελληνικού ΑΕΙ».

Η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού». Όπως  λέει ο κ. Κουζέλης στο «protothema.gr» η επιστημονική λέξη που επιλέγεται να χρησιμοποιείται  είναι η λέξη «στήριξη». 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας  δεν πρόκειται για δίγλωσσα νηπιαγωγεία αλλά το πρόγραμμα έχει  στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, η πιλοτική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί για δύο σχολικά έτη (2016-17 και 2017-18) σε μικρό αριθμό νηπιαγωγείων της Θράκης και θα περιλαμβάνει τη συνδυαστική μορφή «έρευνας δράσης» με ενδοσχολική επιμόρφωση, τη συνεχή επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία των νηπιαγωγών και των δίγλωσσων συναργατών  καθώς και την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την εμπλοκή των γονέων. Επίσης, όπως λένε στο υπουργείο   “κατά τη διάρκεια της πιλοτικής δράσης οι νηπιαγωγοί θα υποστηρίζονται εκπαιδευτικά σε συνεχή βάση. Επίσης, θα εκπονηθεί Έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της παρέμβασης και υποβολή προτάσεων στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη σκοπιμότητα και τους τρόπους γενικευμένης εφαρμογής του μέτρου σε όλα τα νηπιαγωγεία της Θράκης με αμιγή μειονοτικό πληθυσμό”. Για την υποστήριξη του συγκεκριμένου προγράμματος, προβλέπονται υποστηρικτικές δράσεις, όπως αξιοποίηση πλατφόρμας εκπαίδευσης για την εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, παραγωγή και αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού, δράσεις δημοσιότητας κλπ.

Το «protothema.gr» από τις αρχές του χρόνου είχε αποκαλύψει  άρθρο  του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν στις 14 Δεκεμβρίου στην εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην περιοχή σε δίγλωσσα. Στο άρθρο αναφέρει  χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το αίτημα της μειονότητας της Θράκης για ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, μπορεί εύκολα να ικανοποιηθεί αφού οι δομές (σχολικές μονάδες), παρά τις ελλείψεις, υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καθιέρωση νομικά της δίγλωσσης προσχολικής εκπαίδευσης στη Θράκη».  Το αίτημα  πάντως για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. 
  
Ο βουλευτής  Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ,  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε « πολύ σωστή πρωτοβουλία που παίρνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών που σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα μας μπόρεσε να δώσει ένα σημαντικό κονδύλιο για τους εκπαιδευτές στα νηπιαγωγεία, κάτι πολύ σημαντικό διότι για μας η διγλωσσία είναι πλούτος. Τα παιδιά της μειονότητας κατ’ αρχάς πρέπει να ξέρουν άψογα την ελληνική γλώσσα και μετά την δική τους γλώσσα βεβαίως, αφού ξέρουμε πως τα παιδιά αυτά συνεχίζουν στο μειονοτικό σχολείο όπου το πρόγραμμα είναι τουρκόγλωσσο κι ελληνόγλωσσο. Άρα για να μάθουν αυτά τα παιδιά καλύτερα ελληνικά πρέπει να έχουν βοήθεια στην τουρκική γλώσσα και αυτό γίνεται με αυτή την πιλοτική εφαρμογή”

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία τής Θράκης», με προϋπολογισμό 401.594,84 εύρω ενώ  σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, σκοπός του προγράμματος είναι η «ισορροπημένη γλωσσική ανάπτυξη καθώς και η επιδίωξη της κατάκτησης από τα νήπια τής γνωστικής επάρκειας στην άνετη χρήση δύο γλωσσών, προφορικά και γραπτά». Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ως λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, την κοινωνικοποίηση των νήπιων», τη «διασφάλιση της ισότητας των μορφωτικών  ευκαιριών» .

Κάθετα αντίθετο  ήταν επί Νέας Δημοκρατίας  το υπουργείο Παιδείας στη λειτουργία μειονοτικών νηπιαγωγείων στην ελληνική και τουρκική γλώσσα,  όπως προκύπτει από απάντηση οτι με τον τρόπο αυτό “ σε επιστολή του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας γνωστό και ως DEB.Θα υπηρετούσαν την λογική του κατακερματισμένου σχολείου κι αποτελούν παρωχημένη παιδαγωγική αντίληψη». 


Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Πηγή : protothema.gr


Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες




Το 87 - 93 % του εισοδήματος των πρατηρίων υγρών καυσίμων διατίθεται για πληρωμή εισφορών, φόρων και τραπεζικών προμηθειών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε επιστολή προς την κυβέρνηση, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες «προκειμένου να προστατευθεί ο κλάδος από τον επικείμενο αφανισμό».

«Μόνο για τις βασικές - τυπικές υποχρεώσεις σε φόρους, εισφορές και προμήθειες τραπεζών στις οποίες προστίθεται και σειρά άλλων υποχρεωτικών πληρωμών, τα βάρη προσεγγίζουν το 100% του εισοδήματος», αναφέρει η ΟΒΕ. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για μείωση των τραπεζικών προμηθειών οι οποίες διαμορφώνονται στο 26,85 % επί των μικτών κερδών, με κατεύθυνση να πλησιάσει τα ποσοστά διατραπεζικής προμήθειας 0,2% και 0,3%. 

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις καλεί εξάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τους επαγγελματίες του κλάδου, υιοθετώντας απόλυτα όπως επισημαίνει τις θέσεις της ΟΒΕ.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Θα χωρίζουν μητέρες και παιδιά που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ



Οι γονείς θα οδηγούνται στις φυλακές και τα παιδιά θα τελούν υπό την επιμέλεια του υπουργείου Υγείας έως ότου εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου

Οι γυναίκες και τα παιδιά που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ μαζί ενδέχεται στο εγγύς μέλλον να χωρίζονται από τις αμερικανικές αρχές, βάσει μιας πρότασης που μελετά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τρεις αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εν μέρει ο λόγος που υποβλήθηκε η πρόταση αυτή είναι να αποτρέπονται μητέρες να μεταναστεύουν παράτυπα στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι ενήμεροι για την πρόταση.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνηση να κρατάει τους γονείς υπό κράτηση ενόσω ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή περιμένουν να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει. Τα παιδιά θα παραδίδονται στην επιμέλεια του υπουργείου Υγείας και μέχρι να βρεθεί συγγενής τους στις ΗΠΑ ή να οριστεί από το κράτος νομικός κηδεμόνας.

Σήμερα, οι οικογένειες που ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή ζητούν άσυλο γενικά απελευθερώνονται σύντομα και τους επιτρέπεται να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις. Μια απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου απαγορεύει την παρατεταμένη φυλάκιση ανηλίκων.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να τερματιστεί η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης» («catch and release»), βάσει της οποίας οι μετανάστες μπορούν να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που τους αφορούν.

Σύμφωνα με τον έναν από τους αξιωματούχους, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Υγείας και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζήτησε σχόλια.

Ο βουλευτής Χένρι Κουέγιαρ, δημοκρατικός από το Τέξας, η εκλογική περιφέρεια του οποίου συμπεριλαμβάνει 320 χιλιόμετρα των συνόρων με το Μεξικό, καταδίκασε αυτή την πρόταση. Η ουσία, είπε, είναι ότι «το να χωρίζονται οι μητέρες από τα παιδιά τους είναι λάθος», καθώς «ξεφεύγουμε από την προστασία των συνόρων και μιλάμε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Περίπου 54.000 παιδιά και οι κηδεμόνες τους συνελήφθησαν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2016 και 31ης Ιανουαρίου 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διατείνονται ότι οι γυναίκες κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τα παιδιά τους διότι είναι σίγουρες ότι θα απελευθερωθούν πολύ γρήγορα και θα μπορέσουν να ζήσουν για χρόνια στις ΗΠΑ μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους στα δικαστήρια.

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών αντιτείνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής –η βία των συμμοριών, η ανέχεια– αναγκάζουν μητέρες να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ και ότι θα έπρεπε να τους προσφέρεται άσυλο.

Η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα προκαλούσε «ψυχολογικά τραύματα για μια ζωή» στα παιδιά, ανέφερε η Μαριαλένα Χινκάπιε, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης National Immigration Law Center. «Ειδικά για παιδιά που μόλις ολοκλήρωσαν ένα επικίνδυνο ταξίδι από την Κεντρική Αμερική».

Σύμφωνα με τη Χινκάπιε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προσφυγές στα δικαστήρια βάσει του ισχύοντος δικαίου για τη μετανάστευση και του οικογενειακού δικαίου αν εφαρμόσει αυτή την πολιτική.

Η πρόταση σημαίνει πως το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας θα φυλακίζει τους γονείς εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μια απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου της ενάτης περιφέρειας που προβλέπει ότι οι ανήλικοι παράτυποι μετανάστες πρέπει να απελευθερώνονται το ταχύτερο δυνατόν. Η εντολή αυτή δεν προβλέπει ότι και οι γονείς τους πρέπει να απελευθερώνονται.

Συμμορφούμενη προς αυτή την δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση Ομπάμα εφάρμοσε μια πολιτική εγκλεισμού των γυναικών και των παιδιών σε κέντρα κράτησης οικογενειών για όχι περισσότερες από 21 ημέρες πριν από την απελευθέρωσή τους.

Το να παραμένουν οι μητέρες υπό κράτηση για μεγάλα διαστήματα ενδέχεται να αρχίσει γρήγορα να εξαντλεί τους κυβερνητικούς πόρους, σημείωσε ο Ράντι Καπς του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ουάσινγκτον.

«Μιλάμε για μια πολύ ταχεία αύξηση του πληθυσμού των εγκλείστων εάν γίνει αυτό», σημείωσε ο Καπς. «Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσες φυλακίσεις αντέχουν οικονομικά».

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι διέταξε την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης να απελαύνουν ή να ασκούν ποινικές διώξεις ενάντια σε γονείς που συναινούν στη μεταφορά των παιδιών τους από διακινητές.

Πολλοί από τους γονείς που φθάνουν μαζί με τα παιδιά τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ενδέχεται να πλήρωσαν διακινητές για να τους μεταφέρουν διαμέσου εξαιρετικά επικίνδυνων περιοχών.



Πηγή : protothema.gr


Η Γαλλία τίμησε την Ελληνική Αστυνομία



Το μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας απένειμε το πρωί της Τετάρτης ο Γάλλος πρέσβης, Christophe Chantepy, στην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και στην Δρ Καλλιόπη Σαΐνη, Πύραρχο και Εθνική Εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. για θέματα Πολιτικής Προστασίας, σε τελετή που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην Πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Μουζάλα, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, των αρχηγών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού και πολλών άλλων επισήμων.

«Στρατηγέ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είστε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Από τις θέσεις στις οποίες έχετε υπηρετήσει συμβάλλατε στην ανάπτυξη στενών δεσμών με τις δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων, σας οφείλουμε τη διμερή συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών το 2008 στο Παρίσι. Σας βλέπουμε να είστε οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη συντονισμού στο προσφυγικό, λήψης αποφάσεων και παρουσίασης εξηγήσεων», ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης για τη στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αποδεχόμενη το μετάλλιο, η κ. Τσιριγώτη δήλωσε: «αισθάνομαι συγκίνηση για την παρασημοφόρησή μου, την οποία αποδέχομαι ως αναγνώριση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει για τη διαχείριση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης που αντιμετώπισε η Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Γάλλος πρέσβης τόνισε το γεγονός ότι η πύραρχος Καλλιόπη Σαΐνη, εθνική εκπρόσωπος στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, ήταν η πρώτη γυναίκα που κατετάγη ως μάχιμη αξιωματικός του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος.




ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Πηγή : ethnos.gr


Ο Δημήτρης Κουκούτσης ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή



Τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ανεξαρτητοποίησή του από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Έτσι η Χρυσή Αυγή μένει με 17 βουλευτές και είναι πλέον τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη μετά από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Best-tv, ο Δημήτρης Κουκούτσης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του από το κόμμα.

Αναλυτικά όσα είπε για την παραίτησή του:

«Η ύπαρξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τους περισσότερους Έλληνες ίσως να υφίσταται από την προεκλογική περίοδο της Άνοιξης του 2012.Λίγοι όμως γνώριζαν ότι η ΧΑ προυπήρχε και μάλιστα για αρκετά χρόνια έδινε τον αγώνα της στο πεζοδρόμιο μοναχικά ,χωρίς τυμπανοκρουσίες γι΄αυτά που πρέσβευε και συνεχίζει να πρεσβεύει.Απο τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες νέοι και νέες,άλλοι έμειναν,άλλοι έφυγαν αλλά στα <<εύκολα>> χρόνια της ψεύτικης ευμάρειας η Χ.Α κατόρθωσε να φυτέψει σε ένα σημαντικό ποσοστό του λαού μας τον σπόρο του Εθνικισμού!

Είχα την τύχη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να είμαι ένας από αυτούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτές τις ιδέες.Το 2011(εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης) και το 2012 (Εθνικές εκλογές) ο γ.γ του κινήματος μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια και να εκλεγώ βουλευτής ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία πέντε έτη έζησα ιστορικές στιγμές,ημέρες θριάμβου και μεγάλων χαρών μαζί με τους συναγωνιστές μου εντός και εκτός κοινοβουλίου!

Έζησα όμως και στιγμές δύσκολες για εμένα, τα αδέλφια μου εντός και εκτός κοινοβουλίου,είδα τις συκοφαντίες και την λάσπη των ΜΜΕ,είδα νεκρούς 2 νέους μας,είδα βουλευτές ,στελέχη και μέλη του κινήματος να οδηγούνται δεμένοι!Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές κάποιοι λιγοψύχισαν ,άλλοι χάθηκαν κι άλλοι λούμωξαν και περίμεναν να περάσει η τρικυμία…

Ευτυχώς εγώ δεν ανήκα σε αυτούς και μάρτυράς μου η 9ωρη απολογία μου,η καθημερινή μου παρουσία,ο κατ’οίκον εγκλεισμός μου αλλά κυρίως το ζεστό χαμόγελο των ΛΙΓΩΝ συναγωνιστών που περάσαμε ατέλειωτες ώρες στα εφετεία και τις φυλακές.

Παρ’ολες όμως τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρείσφρυσαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές,γυρολόγοι της πολιτικής,παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ <<κατεστημένου>> οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος.

Τούτες τις στιγμές η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια….κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.

Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά,εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι….

Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές..

Παρ’όλη λοιπόν την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα,στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο,σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα .

Καλώ τους Ελληνες Εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα!

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

Υ.Γ Για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω…..συνελλήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής…».



Πηγή : newsit.gr


Συρρικνώνεται η Ελλάδα -Το δημογραφικό πρόβλημα «σκοτώνει» το ασφαλιστικό και μειώνει τις συντάξεις

Φωτογραφία: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Σοβαρές συνέπειες στο ασφαλιστικό έχει το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, αντικείμενο που συζητήθηκε στο πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Ο καθηγητής Δημογραφικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, που παρουσίασε έρευνα της διαΝΕΟσις για το δημογραφικό, επισήμανε ότι το καλύτερο σενάριο κάνει λόγο για δέκα εκατομμύρια Ελληνες το 2050 και το χειρότερο για οκτώ εκατομμύρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα, το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ οι άνω των 85 αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η μόνη δυνατή παρέμβαση, σύμφωνα με τον κ. Κοτζαμάνη, είναι η μετανάστευση, καθώς, όπως είπε, ό,τι και να κάνουμε η θνησιμότητα και η γονιμότητα δε θα αλλάξουν για 20 χρόνια.

«H συνεχής μείωση του πληθυσμού σημαίνει ένα πράγμα, ότι κάθε γενιά θα παίρνει χαμηλότερες συντάξεις ή θα βγαίνει αργότερα στη σύνταξη ή και τα δύο», τόνισε ο Τάσος Γιαννίτσης. «Αλληλεγγύη γενεών με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει και σίγουρα όχι με αυτό το σύστημα», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που δείχνουν ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη από 16,2% του ΑΕΠ το 2015 θα κινηθεί στο 14,3% το 2060. Η δημογραφική επιδείνωση θα συμβάλει σημαντικά αυξητικά στο ασφαλιστικό έλλειμμα (+10,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ).

Ακόμη, όπως είπε, σύμφωνα με μελέτη που έκανε πρόσφατα, το ασφαλιστικό ήταν παράγοντας της κρίσης, όχι αποτέλεσμα της κρίσης, «άρα εάν δεν λύσεις το ασφαλιστικό, δεν μπορείς να λύσεις την κρίση», όπως συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι, Γιώργος Πρεβελάκης σημείωσε ότι καθώς επιστρέφουμε στις θρησκευτικές ταυτότητες διεθνώς, λύση είναι η προσέλκυση χριστιανών μεταναστών από Μέση Ανατολή και Αφρική, που μπορούν να ενταχθούν και να ελληνοποιηθούν.

«Οι δημογράφοι θα μας πουν πόσους θέλουμε για να είμαστε άνετα. Δύο εκατομμύρια; Τίποτε δεν είναι αυτό για τον πληθυσμό της Αιγύπτου», είπε και πρόσθεσε: «Οι Ελληνες δεν είναι φυλή. Δεν είμαστε Ελληνες λόγω αίματος. Είναι θέμα πολιτισμικής ένταξης. Από αυτό τον τόπο έχουν περάσει όλοι οι λαοί κι έχουμε ελληνικό πληθυσμό».

Από την πλευρά του, ο βοηθός καθηγητής του τμήματος Σπουδών Στατιστικής και Ασφάλισης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πλάτων Τήνιος αναφέρθηκε σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο πλούσιοι ζουν περισσότερο και οι φτωχές γυναίκες λιγότερο. «Αρα υπάρχει μεγάλη ταξικότητα, που θα έλεγε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δημογραφικό» σχολίασε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν ξέρουμε εάν αυτό ισχύει και στην Ευρώπη ή 50 χρόνια κοινωνικού κράτους είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα.

Εκτίμησε όμως ότι η μακροβιότητα μπορεί να είναι ευλογία και όχι κατάρα για τη χώρα, εάν προσαρμοστούμε εγκαίρως. Πρότεινε ειδικότερα «αντίστροφα στεγαστικά δάνεια» για να έχουν ροή εισοδήματος οι συνταξιούχοι με ακίνητη περιουσία και «αργυρή ανάπτυξη» στα πρότυπα της Ισπανίας που έχει γεμίσει γήπεδα γκολφ, δηλαδή να φτιάξει η Ελλάδα μία «ευρωπαϊκή Φλόριντα».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Χτύπησαν τον αστυνομικό που συνέλαβε τον κακοποιό που ξυλοκόπησε τον Καθηγητή Συρίγο στο Πάντειο



Επίθεση σε βάρος αστυνομικού της Κρατικής Ασφάλειας πραγματοποίησαν περίπου 100 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πίσω πλευρά του Πάντειου Πανεπιστημίου και γιατί; Γιατί συνέλαβε τον κακοποιό που κτύπησε τον καθηγητή που του έκανε παρατήρηση.

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας πέρασε από την οδό Πάντου, με αποτέλεσμα να τον αντιληφθούν οι νεαροί κακοποιοί που βρίσκονται σε κάθε Πανεπιστήμιο ανεξέλεγκτοι και να τον προπυλακίσουν. 

Ο αστυνομικός ήταν αυτός που έκανε σωστά την δουλειά του και μαζί με άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη των νεαρών κακοποιών επικίνδυνων για τους χώρους των Πανεπιστημίων που επιτέθηκαν στον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο, στις 15 Φεβρουαρίου.

Το περιστατικό, το αντιλήφθηκε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και επενέβη για να τον σώσει με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να επικρατήσει ένταση, με τους νεαρούς κακοποιούς να εκσφενδονίζουν προς τους αστυνομικούς ό,τι έβρισκαν μέχρι και καρέκλες από διπλανή καφετέρια. 

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ όπως γίνεται συνήθως κατόπιν φαίνεται αυστηρών εντολών του υπουργείου δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή για μάτια.


Λέει ότι μετάνιωσε ο νεαρός που έκαψε την σημαία! «Συγγνώμη για το κάψιμο της σημαίας»


Ο 21χρονος δήλωσε ότι έκαψε την σημαία γιατί «δεν μπορώ τους εθνικιστές»!!!

Ο 21χρονος  κατηγορείται ότι έκαψε την ελληνική σημαία, μαζί με έναν 20χρονο Έλληνα και έναν 21χρονο Αλβανό, στα επεισόδια στα Εξάρχεια, κατά την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Τους άλλους δύο δεν τους ήξερα. Μόλις με είδαν να βάζω φωτιά στη σημαία ήρθαν κοντά μου. Εβγαζαν φωτογραφίες και selfie για να περηφανεύονται στη συνέχεια ότι συμμετείχαν. Ζητάω συγνώμη από τους γονείς μου για αυτό που έκανα», είπε δείχνοντας μεταμέλεια  ο 21χρονος.

Για να θυμηθούμε το γεγονός οι νεαροί έβαλαν φωτιά στην ελληνική σημαία με αναπτήρα και το περιστατικό κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, όπως κατέγραψαν ότι δεν υπήρχε καμία αντίδραση των αστυνομικών κάτι που συμβαίνει καθημερινά εδώ και δύο χρόνια.

Ο 21χρονος μετά την σύλληψη του που έγινε 4 μήνες μετά το περιστατικό ομολόγησε την πράξη του, ενώ στα σπίτια των άλλων δύο κατηγορούμενων βρέθηκαν κουκούλες, μάσκες, έντυπο υλικό του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαχαίρι και εκτοξευτήρας φωτοβολίδων.

Ο ένας από τους τρεις νεαρούς, που έβγαζε selfie κατά το κάψιμο της σημαίας, είχε συχνή επικοινωνία με φυλακισμένο, ο οποίος τον καθοδηγούσε στην διάπραξη ληστειών και κλοπών σε σπίτια. 

Στις επικοινωνίες που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να λέει στον νεαρό ότι από μία ληστεία μπορεί να εξασφαλίσει πάνω από 3.000 ευρώ, οπότε δεν χρειάζεται να ζητά χαρτζιλίκι από τον πατέρα του, ενώ του έδινε συμβουλές για το πώς θα μπαίνει σε σπίτια.

Η αστυνομία ψάχνει τον καθοδηγητή "δάσκαλο" φυλακισμένο.


Κατηγορούν τη ΝΔ με θράσος και ανευθυνότητα για την πορεία της διαπραγμάτευσης που αυτοί κάνουν!



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος δήλωνε ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο, κατηγορεί σήμερα τη Νέα Δημοκρατία για την πορεία της διαπραγμάτευσης που κάνει η Κυβέρνησή του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της εξαθλιώνει τους Έλληνες, διαλύει την οικονομία της χώρας και υπονομεύει το μέλλον της, εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά ότι το μόνο που διαθέτει είναι υπερβολικό πλεόνασμα θράσους και ανευθυνότητας.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στην προσπάθειά τους να διχάσουν την κοινωνία μας.

Μοναδικό μας μέλημα τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και ο στόχος της πολιτικής αλλαγής για την ανασυγκρότηση της χώρας».


Ξυδάκης: Η ΕΡΤ είναι τριτοκοσμική



Επίθεση στα ΜΜΕ, τα οποια κατηγόρησε συνολικά για εγκατάλειψη της ερευνητικής δημοσιογραφίας και υιοθέτηση της "δημοσιογραφίας του κουτσομπολιού" εξαπέλυσε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πλήρη απογοήτευσή του για την σημερινή εικόνα της κρατικής τηλεόρασης μετά την «ανάστασή» της από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, στο πάνελ «Protecting the fourth estate: Democracy, Accountability and the Media» του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με συντονίστρια την Νόνη Καραγιάννη, γενική διευθύντρια του Αθήνα 9,84, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «τραγική» και «τριτοκοσμική».

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο την μηδενιστική αυτή του προσέγγιση με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες». Αιτία για την δυσμενή αυτή εξέλιξη της δημοσιογραφίας και των μέσων, κατά τον κύριο Ξυδάκη είναι «“η δημοσιογραφία του κοτσομπολιού” η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδης όρους αναπαραγωγής».

Νωρίτερα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο πάνελ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού αλλά και Εξωτερικών επιχείρησε μια αναδρομή της δημοσιογραφίας από την δεκαετία του ’80 ως την φούσκα του ’90 και την κρίση του 2017, κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο διαρκούς κατάρρευσης και μιντιακής υπερέκτασης που οδήγησε τα περισσότερο ενημερωτικά μέσα αρχικά στο χρηματιστήριο και στη συνέχεια στη χρεοκοπία.

Εκτενή αναφορά έκανε και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι κολοσσοί των social media, τα οποία συγκεντρώνουν και το 1/3 της διαφημιστικής δαπάνης καθώς και στις ψευδής ειδήσεις που αυξάνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.



Πηγή: news247.gr


Αστέρι Michelin δόθηκε κατά λάθος σε μικρό, οικογενειακό εστιατόριο...



Φαίνεται ότι όλοι δικαιούνται τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, ακόμη και ένα μικρό εστιατόριο, για εργάτες, στη γαλλική πόλη Μπουρζ, το «Bouche à Oreille», στο οποίο εκ παραδρομής αποδόθηκε ένα… αστέρι Michelin.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αστέρι που προοριζόταν για το «Bouche à Oreille», γκουρμέ εστιατόριο βραβευμένου σεφ, καταχωρήθηκε κατά λάθος στο μικρό συνονόματο οικογενειακό εστιατόριο, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά, βόρεια, στο Μπουτερβιγιέ.

Μολονότι το λάθος καταγράφηκε μόνο στην ιστοσελίδα (όπου χρειάστηκε μία εβδομάδα για να διορθωθεί) και όχι στον έντυπο Οδηγό των Βραβείων ή στην εφαρμογή για κινητά, ήταν αρκετό ώστε πλήθος Γάλλων να συρρεύσει στο επαρχιακό εστιατόριο, που σερβίρει μπέργκερ και πατάτες, για να δοκιμάσει τα πιάτα του, με αποτέλεσμα οι τέσσερις σερβιτόροι του να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν. 

Η δε ιδιοκτήτριά του φαίνεται να απολαμβάνει αυτή την απρόσμενη και προσωρινή δημοσιότητα.



Πηγή : protopapadakis.blogspot.gr


Ερντογάν: Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες -Βερολίνο: Παραλογίζεσαι



«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει οι ήδη τεταμένες σχέσεις Αγκυρας-Βερολίνου. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποθάλπει την τρομοκρατία με το Βερολίνο να απαντά ότι είναι παράλογες οι αιτιάσεις του.

Αφορμή για την έκρηξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του σε τρεις γερμανικές πόλεις αλλά και ο δημοσιογράφος της Die Welt ο οποίος κρατείτα σε τουρκικές φυλακές. 

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι γερμανικές αρχές «Θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για στήριξη και υπόθαλψη τρομοκρατίας».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο Βερολίνο καθώς επιτρέπει σε Κούρδους ηγέτες να πραγματοποιούν ομιλίες, ενώ αντίθετα απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε, δε, «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση.

«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt, αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Οταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν», είπε.

Βερολίνο: Παράλογες οι αιτιάσεις Ερντογάν

«Παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος εκτός του ότι αποκάλεσε Κούρδο αυτονομιστή και πράκτορα των Γερμανών τον Ντενίζ Γιουτζέλ, κατηγόρησε τη Γερμανία για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.

«Αυτό είναι παράλογο», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τα λεγόμενα Ερντογάν για τον δημοσιογράφο.

«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt», δήλωσε ο Ερντογάν, «αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Οταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν».

Νωρίτερα, η Αγκυρα είχε κατηγορήσει το Βερολίνο, ότι εργάζεται με στόχο την ήττα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του, μετά την ακύρωση δύο συγκεντρώσεων υποστήριξης του στη Γερμανία όπου επρόκειτο να μεταβούν δύο υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, η ίδια καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ απέρριψε τις κατηγορίες με ψύχραιμη αντίδραση. 

«Η νομική κατάσταση στη Γερμανία είναι αυτή ακριβώς: διαθέτουμε ένα ομοσπονδιακό σύστημα. Οι κοινότητες έχουν αρμοδιότητες, οι περιφέρειες έχουν αρμοδιότητες και το ομοσπονδιακό Κράτος έχει αρμοδιότητες. Αναφορικά με την οργάνωση εκδηλώσεων, οι άδειες αποφασίζονται σε κοινοτικό επίπεδο» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από την Τύνιδα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Παράλληλα, η Μέρκελ από την πλευρά της κατήγγειλε τις επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία, αναφέροντας ιδίως την υπόθεση του ανταποκριτή στην Τουρκία της εφημερίδας Die Welt, του Ντενίζ Γιουτζέλ, που προφυλακίστηκε με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

«Είναι για εμάς θέμα αρχής η δέσμευση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης στη Γερμανία. Και πιστεύω ότι είναι επίσης από την πλευρά μας ενδεδειγμένο να ασκούμε κριτική στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου» στην Τουρκία, υπογράμμισε.
«Η ελευθεροτυπία στην υπόθεση του Ντενίζ Γιουτζέλ δεν διασφαλίστηκε με τον προσήκοντα τρόπο».

Πριν από την Ανγκελα Μέρκελ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας είχε ήδη απορρίψει τις κατηγορίες εκ μέρους της Αγκυρας.

«Πρόκειται για μια απόφαση (αυτή της ακύρωσης των συγκεντρώσεων) στην οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε καμία επιρροή και ούτε θα μπορούσε να έχει καθώς εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δήμου ή της περιφέρειας στην οποίας δεν μπορούμε να ασκήσουμε καμία επιρροή» τόνισε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Γερμανικός Τύπος: Η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα και η Λεπέν δεν είναι Τσίπρας



Η Zeit εξετάζει το ενδεχόμενο νίκης της ακροδεξιάς Λεπέν στη Γαλλία κάνοντας παραλληλισμούς και η FAZ ανακηρύσσει την Ελλάδα μεγάλη κερδισμένη της τουριστικής χρονιάς.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit επιχειρεί σε εκτενές της δημοσίευμα έναν παραλληλισμό της ελληνικής περίπτωσης με αυτήν της Γαλλίας ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αναδειχθεί νικήτρια σε αυτές η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

«Τι θα συμβεί αν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας; Οι Ευρωπαίοι το θεωρούν πιθανό. Φοβούνται, αλλά δεν έχουν στρατηγική», σημειώνει η εφημερίδα του Αμβούργου, προσθέτοντας ότι όποιος ακούει τα όσα λέγονται αυτό το διάστημα «σε υπουργεία του Βερολίνου και διαδρόμους των Βρυξελλών, σε οικονομικούς και κυβερνητικούς κύκλους, κάνει εκπληκτικές διαπιστώσεις». 

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι  έμπιστοι συνεργάτες της τονίζουν ότι το σημαντικότερο εγχείρημα στους πρώτους μήνες της προεδρίας της θα είναι η έξοδος από το ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, απεσταλμένοι του Εθνικού Μετώπου είχαν τις τελευταίες εβδομάδες συναντήσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Στρασβούργο με αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων, μεταξύ άλλων της αμερικανικής Black Rock, για να τους παρουσιάσουν τα σχέδιά τους. Υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής τράπεζας σχολίασε ότι οι συναντήσεις τού θύμισαν αντίστοιχες με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη. «Και αυτός είχε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τίποτα από αυτά που περιλάμβανε».

Σύμφωνα με την Zeit, και εντός της γερμανικής κυβέρνησης θυμούνται αυτές τις ημέρες «τις εμπειρίες με την Ελλάδα». Όπως σημειώνει το άρθρο, «εκεί είχε εκλεγεί προ δύο ετών μια κυβέρνηση που ζήτησε μέσω δημοψηφίσματος επιβεβαίωση της πολιτικής της εναντίον της κρατούσας πολιτικής στην ευρωζώνη. Όμως όταν συνειδητοποίησαν οι πολίτες τι ακριβώς θα σήμαινε η έξοδος από τη νομισματική ένωση, ο ενθουσιασμός για τη δραχμή πέρασε γρήγορα. Μια παρόμοια προσγείωση, ελπίζουν (σ.σ. στη γερμανική κυβέρνηση), μπορεί να επίκειται και για τους Γάλλους».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα, «η γαλλική συμβολή στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Ελλάδας. Και απέναντι στην τεράστια πολιτική ισχύ της Μαρίν Λεπέν ο 'Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται σαν άκακος νεανίας». 

Η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν εξαρτάται από τον Τραμπ, αλλά…

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις της νέας αμερικανικής ηγεσίας, γράφει η Handelsblatt. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, «οι Ευρωπαίοι δεν εξαρτώνται εντός του ΔΝΤ αναγκαστικά από τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης».

Η συμμετοχή του ΔΝΤ «μπορεί να δρομολογηθεί και χωρίς τις ΗΠΑ, λένε κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτούς, για να αποφασιστεί η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διάσωσης απαιτείται μόνο απλή πλειοψηφία. Αυτό επιβεβαιώνεται και εντός του ΔΝΤ», προσθέτει η Handelsblatt, για να τονίσει ωστόσο ότι «το να οργανώσουν πράγματι οι Ευρωπαίοι σε έκτακτη περίπτωση μια πλειοψηφία ενάντια στις αντιστάσεις των ΗΠΑ αμφισβητείται εντός του ΔΝΤ».

Τουριστική καθίζηση στην Τουρκία – μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα

Άρθρο για τις εξελίξεις στο πεδίο των τουριστικών κρατήσεων στη Γερμανία δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Οι διακοπές στην Τουρκία έχουν ολοένα και λιγότερη ζήτηση, στην Ελλάδα επίκειται συνωστισμός τουριστών», γράφει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, επικαλούμενη νέα στοιχεία της GfK, της μεγαλύτερης εταιρείας έρευνας αγοράς στη Γερμανία και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, στα τέλη Ιανουαρίου οι κρατήσεις γερμανών τουριστών για διακοπές στην Τουρκία καταγράφουν δραματική μείωση της τάξης του 58% σε σχέση με πέρσι.

Αντιθέτως, σημειώνει η FAZ, «η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου η αύξηση του ποσοστού των κρατήσεων ανήλθε σε 67%. ‘Η Τουρκία υπέστη μεγάλες απώλειες και προσπεράστηκε τώρα από την Ελλάδα', δήλωσε η ερευνήτρια της GfK Ντέρτε Νόρντμπεκ», επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς πίσω από τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα».



Πηγή: Deutsche Welle, news.gr


Θα έσπερναν τον ΘΑΝΑΤΟ στην Αθήνα με το ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ναρκωτικό των τζιχαντιστών CAPTAGON!



Κατασχέθηκαν συνθετικά ναρκωτικά δισκία, αξίας 10.000.000 €

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τις επιτυχίες του στην προσπάθεια πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου προέβη στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON σε περιοχή του νομού Αττικής, σε κοινή επιχείρηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο εργαστήριο παραγωγής CAPTAGON που ανακαλύπτεται στην Ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία CAPTAGON, όπλα, χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα και φορτηγά Ι.Χ. κι ένα ταχύπλοο σκάφος. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής και δύο ημεδαποί. Αναζητούνται, επιπλέον, τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός.



Πηγή : star.gr


Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για «ατύχημα» στο Αιγαίο



Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό - «Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται υπεύθυνα», τόνισε στην ομιλία του, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική τη στάση της Αθήνας

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε από το βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο διπλωμάτης  των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στο Κυπριακό, αλλά και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.  

Αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης. Τόνισε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ελλάδα, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιόν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επισήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

"Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους στην Ε.Ε αλλά και με το ΔΝΤ ώστε η Ελλάδα να βγεί από την οικονομική κρίση. Μια ισχυρή συνεργασία με την Ευρώπη είναι η αρχή για οτιδήποτε άλλο θέλει να επιτύχουν οι ΗΠΑ στον κόσμο" . Με αυτά τα λόγια προσέγγισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Ο Αμερικανός διπλωμάτης χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς η νέα αμερικανική κυβέρνηση μετρά μόλις 45 ημέρες στην εξουσία, απέρριψε ουσιαστικά κάθε πιθανότατα για μια δραματική αλλαγή στη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα "Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους στην Ε.Ε αλλά και με το ΔΝΤ ώστε η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση. Μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ., ο οποίος αποκάλυψε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ετοιμάζει ένα road show και μια εμπορική αποστολή από τις ΗΠΑ για να εξεταστούν πιθανές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών. 

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αναφέρθηκε ακόμα στο ρόλο του ΝΑΤΟ στην εποχή Τραμπ , υπογραμμίζοντας ότι οι διατλαντικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε. παραμένουν σταθερές και βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης καθώς αντιμετωπίζει πλέον τρεις βασικές απειλές. Τη βόρειο Αφρική και τη Λιβύη, την Μέση Ανταολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας. "Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις τρεις απειλές" τόνισε ο κ. Πάιατ

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που βρίσκονται σε δύσκολη περίοδο, ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι η πρεσβεία στην Αθήνα και η πρεσβεία στην Άγκυρα παρακολουθούν αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο και υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να κλιμακώσει την ένταση αλλά κάνει κάθε τι για να διατηρήσει το status quo. "Ανησυχώ όμως για πιθανά ατυχήματα", δήλωσε ο κ. Πάιατ με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τον εναέριο χώρο. 

Αναφορικά με το Κυπριακό ο κ. Πάιατ τόνισε ότι υπάρχει η αίσθηση για μια μεγάλη ευκαιρία ανάμεσα στους δύο ηγέτες στην Κύπρο και θα ήταν κρίμα να χαθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί. 
Αναφορικά με τις οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ε.Ε. ο Αμερικανός πρεσβευτής επανέλαβε ότι οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. αποτελούν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ και ότι παρά τις διαφορές μας οι δύο πλευρές μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες. Παράλληλα ενώ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε μετά από έναν πόλεμο όπου μαζί νικήσαμε τον φασισμό και έπειτα τον ψυχρό πόλεμο και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι εξαιρετικά σημαντική, κάλεσε τους εταίρους στη Συμμαχία να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. 

"Είμαστε καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στις στρατηγικές προκλήσεις της Ευρώπης, οι εταίροι μας πρέπει να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που εκπληρώνει τους στόχους δαπανών για την άμυνα όπως προβλέπει το άρθρο 3 του ΝΑΤΟ



Πηγή : protothema.gr


Κάθειρξη 54 ετών σε δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών



Σε βάρος του είχαν γίνει 13 καταγγελίες, ωστόσο ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε για τέσσερις υποθέσεις.

Ποινή κάθειρξης 54 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 53χρονο δάσκαλο για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος 8χρονης μαθήτριας σε Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας. Μετά την σχετική καταγγελία που έκαναν οι γονείς του κοριτσιού υπενθυμίζεται ότι καταγγέλθηκαν σε βάρος του ίδιου εκπαιδευτικού άλλες 12 τουλάχιστον αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και με την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 53χρονος καταδικάστηκε για την υπόθεση της 8χρονης αλλά και για άλλες τρεις ακόμη από τις συνολικά 13 καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του από τους γονείς των παιδιών. Βάσει της δικονομίας ωστόσο, ο 53χρονος από τα συνολικά 54 χρόνια κάθειρξης που του επιβλήθηκε θα εκτίσει τα 25.

Η υπόθεση της ασέλγειας είχε έρθει στο φως πέρυσι τον Φεβρουάριο από τους γονείς της μικρής μαθήτριας, την οποία ο 53χρονος δάσκαλος προετοίμαζε στο σπίτι της με ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν τους ισχυρισμούς τους με υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα που τοποθέτησαν στο δωμάτιο του παιδιού, όπου και γινόταν τα μαθήματα.

Ο 53χρονος ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» και είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός μολονότι είχε παραδεχθεί την ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης, είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες είχε επίσης γίνει καταγγελία.



Πηγή: Cretapost.gr


Η Γερμανία ζητά άμεση λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ



Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπογράμμισε πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς το ζήτημα έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο σκηνικό πόλωσης που παρατηρείται στη χώρα. Παράλληλα, εκφράστηκε με θερμά λόγια για «περαιτέρω προσέγγιση» της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μάρτιν Σέφερ, άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ για την άρνηση του να αναθέσει το σχηματισμό της κυβέρνησης στον ως τώρα αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζαέφ.

Ο Γκάμπριελ είναι  «κατηγορηματικά» υπέρ μιας «περαιτέρω προσέγγισης» της χώρας στην ΕΕ, ενώ όπως αναφέρεται, «λυπούμαστε ιδιαίτερα που το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει εδώ και χρόνια μια μεγαλύτερη πρόοδο και αυτό έχει σίγουρα συμβάλει αποφασιστικά στην σημερινή κλιμάκωση της κατάστασης». Όπως τόνισε πρέπει να υπάρξει άμεσα κινητικότητα σε αυτό το ζήτημα.

Σε ερώτηση της Deutsche Welle για το αν κατά αυτό τον τρόπο ο γερμανός υπουργός ασκεί και κριτική στα Ηνωμένα Έθνη για τη στασιμότητα που επικρατεί στο θέμα της ονομασίας, ο Μάρτιν Σέφερ απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Σαφώς και ο ΟΗΕ καλείται να ασχοληθεί με το ζήτημα» τόνισε ο κ. Σέφερ, «αλλά αυτό δεν αποκλείει την παροχή καλών υπηρεσιών στο παρασκήνιο» από τη γερμανική κυβέρνηση.


Πηγή : thepressproject.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι Έλληνες έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα.Το 25% του πλούτου χάθηκε



«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Χάσαμε την αξιοπιστία μας. Έγινε τρομερή ζημιά στην οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύονταν το πρώτο εξάμηνο με τον τρόπο που επέλεξε να διαπραγματευτεί, το 3ο Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης, πιθανότατα, είχε στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Το δεύτερο πρόγραμμα ήταν καλύτερα σχεδιασμένο» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για να διαπραγματευτεί περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η οικονομία ασφυκτιά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και των πολύ υψηλών εισφορών».

Χαρακτήρισε ορόσημο το 2021 γιατί «είναι η επέτειος της ελληνικής επανάστασης» και υπογράμμισε ότι θα ήθελε να δει την Ελλάδα «να πραγματοποιεί ένα άλμα στο κέντρο της Ευρώπης».

«Οι Έλληνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Έχουν φύγει από την Ελλάδα 300.000 νέοι ενώ το 25% του πλούτου χάθηκε».

«Χρειαζόμαστε μια ανταγωνιστική οικονομία και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει άμεσα να χαμηλώσουμε τους φόρους και να απελευθερώσουμε την αγορά μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι προέρχεται από πολιτική οικογένεια, επισήμανε: «Είμαι περήφανος για την πολιτική μου κληρονομιά. Έχω αποδείξει ότι είμαι συνεπής και αποφασισμένος να κάνω μεταρρυθμίσεις. Έχω αποδείξει ότι έφερα εις πέρας μεταρρυθμίσεις. Κέρδισα τις εσωκομματικές εκλογές ενάντια στις πιθανότητες. Κινητοποίησα πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν στις ιδέες μου».

«Η φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι κομβική για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε ως Κυβέρνηση. Με έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επιτάχυνση στις διαδικασίες αδειοδότησης. Άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και επιβράβευση των καλών δημοσίων υπαλλήλων. Θα πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται στην Παιδεία, σε σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία» επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό «να έρθουν ξένες επενδύσεις» ενώ συνέχισε: «Υπήρξαν καθυστερήσεις σε μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Πρέπει να βρούμε 100 δις επενδύσεων σε πέντε με επτά χρόνια. Θα πρέπει κάποια κεφάλαια να προέρχονται από ξένες επενδύσεις και κάποια από εγχώριες. Το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών είναι πολύ σημαντικό για την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ άμεσα πρέπει να δοθεί λύση στα κόκκινα δάνεια».

«Όσο το συντομότερο έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Όποιος υποστηρίζει νέα μέτρα κ. Παπακώστα σπρώχνει τον Τσίπρα να αποτελειώσει την χώρα



Άποψη 

Και εκεί που η κοινωνία είναι αγανακτισμένη με τα νέα καταστροφικά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει ο Τσίπρας, τώρα που ακόμα και εσωκομματικά στην κυβέρνηση υπάρχει γκρίνια και ερωτηματικά για το μέλλον εμφανίστηκε η κ. Παπακώστα για να πει τι;

Κυρία Παπακώστα μόνο άμα θέλεις να αποτελειώσεις την χώρα και φοβάσαι ότι θα χάσεις την καρέκλα σου όπως φοβούνται οι κυβερνώντες δεν θέλεις εκλογές και ας έρθουν νέα μέτρα για την χώρα!!

Η κ. Παπακώστα είπε με λίγα λόγια πως το κόμμα πρέπει να ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που προτείνει η Κουμουνδούρου ως αντίμετρα στα μέτρα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και αυτό θα το είπε σίγουρα χωρίς να ξέρει γιατί το είπε.

"Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί", δήλωσε η βουλευτής και μετά έκανε ότι δεν το είπε

  "Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική  επικοινωνία  υπήρξε. Όσο  με αφορά  λειτουργώ πάντα θεσμικά  και  στηρίζω  τις αποφάσεις  της ΝΔ και του Προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα  θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών", είπε προσπαθώντας να διορθώσει όσα είπε στην εφημερίδα.

Η διεύθυνση της εφημερίδας "Ειδήσεις" με μιά απλή ανακοίνωση διέψευσε την διάψευση της κ. Παπακώστα αναφέροντας το περιεχόμενο "Απολύτως ακριβές το περιεχόμενο της δήλωσης της κ. Παπακώστα"



Αυτός είναι ο 52χρονος Γάλλος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 52χρονου αλλοδαπού, κατηγορούμενου για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή αγοράς, κατοχής και διάθεσης και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια από σύνοικο κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος συνελήφθη την 21-02-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον:

(επ) MONTANE (ον) Muriel – Gerard του ANDRE Phillippe και της CARMEMTRAN Yvette , γεν. στις 18-04-1965 στη Γαλλία




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως 24-03-2017 και ώρα 12.00, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Δεν κατατέθηκε ποτέ η τροπολογία για τις συντάξεις! Και η κοροϊδία συνεχίζεται...!



Μπορεί το περιεχόμενο της τροπολογίας για το μπάχαλο με τις συντάξεις να διέρρευσε στους δημοσιογράφους, ωστόσο... δεν κατατέθηκε ποτέ! Και η κοροϊδία συνεχίζεται...!

Λίγη ώρα μετά τη "βόμβα" της ΕΛΣΤΑΤ, που με μια ανακοίνωση "άδειασε" το υπουργείο Εργασίας για τον υπολογισμό των συντάξεων και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για το γεγονός πως εδώ και εννέα μήνες δεν έχει δοθεί καμία σύνταξη, η κυβέρνηση θα κατέθετε άρον άρον στη Βουλή τροπολογία για να διορθώσει το… "μπάχαλο".

Εξαιτίας του οποίου, να σημειωθεί, 65.000 άνθρωποι που κατέθεσαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση με το νέο καθεστώς, είναι στον… αέρα! Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να υπολογίσει τον προβλεπόμενο από το νόμο Κατρούγκαλου δείκτη μεταβολής μισθών.

Τελικά, όμως, η τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα, διότι πρέπει να περάσει από το ελεγκτικό συνέδριο.

Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Με την τροπολογία αυτή εξειδικεύεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, γίνεται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ.

 Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και μετά, θα γίνεται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, ο οποίος υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται εξουσιοδοτική διάταξη δυνάμει της οποίας καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών.

Το κείμενο της τροπολογίας

Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο …

1. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.
2. Με την προτεινόμενη διάταξη εξειδικεύεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται εξουσιοδοτική διάταξη δυνάμει της οποίας καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών.
3. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα.
4. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των αποδοχών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.
5. Με την παράγραφο 5 ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.
6. Με την παράγραφο 6 ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.
7. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
8.Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των αποδοχών των μισθωτών για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής.
9. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των αποδοχών των αυτοτελώς απασχολούμενων για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής.
10. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των αποδοχών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
11. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής του εισοδήματος που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενων.
12. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ο τρόπος αναπροσαρμογής του εισοδήματος βάσει του οποίου υπολογίζεται η εισφορά των αυτοαπασχολούμενων κάτω της πενταετίας, η οποία αποτελεί ασφαλιστική οφειλή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 39.

Άρθρο …

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, αλλά πρωτίστως της αναγκαιότητας παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συμπολιτών μας που υποαπασχολούνται, προβλέπεται με αυτή τη διάταξη η παράταση, μέχρι 28.2.2018, ευνοϊκών διατάξεων που αφορούν τις προϋποθέσεις κάλυψης κοινωνικοασφαλιστικά ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Άρθρο …

Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ως πόρος του κλάδου εφάπαξ παροχών του ΕΤΕΑΕΠ, μεταξύ άλλων, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων. Το ποσοστό εισφοράς παλαιών και νέων ασφαλισμένων για τον κλάδο προνοίας ορίζεται στο ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο για τους μισθωτούς επί των ασφαλιστέων για τον κλάδο κύριας σύνταξης αποδοχών τους, κατά τα άρθρα 5 και 38 του ν.4387/2016 (Α’85) και για τους αυτοαπασχολούμενους επί του εισοδήματός τους, επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές και για τον κλάδο κύριας σύνταξης, όπως αυτό ειδικότερα προσδιορίζεται βάσει του άρθρου 39 του ν.4387/2016.



Πηγή : newsit.gr


«Φάμπρικα» προσλήψεων στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες




Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη - Διορίστηκαν 1.404 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων καταγγέλλεται ότι είναι «φαντάσματα» - Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάει για 689 προσλήψεις

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το προσφυγικό, τις ΜΚΟ και το προσωπικό που απασχολούν διαβίβασε στην Βουλή ο κ. Γιάννης Μουζάλας προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμαινε προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής πως αδυνατεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, πως προσλαμβάνει υπαλλήλους-«φαντάσματα» που δεν εμφανίζονται στην υπηρεσία τους, αλλά πληρώνονται και πως διοχετεύονται σε ΜΚΟ υπέρογκα κονδύλια, χωρίς να παρέχουν το αντίστοιχο έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας αναφέρει πως για την κάλυψη των αναγκών του προσφυγικού-μεταναστευτικού έχουν προσληφθεί 689 άτομα, εκ των οποίων 311 μόνιμοι υπάλληλοι και 378 με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, δε, απασχολούνται στην Κεντρική Υπηρεσία ή σε περιφερειακές εντός όμως του νομού Αττικής, ενώ ελάχιστοι βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Για παράδειγμα, η  Κεντρική Υπηρεσία απασχολεί  161 υπαλλήλους (88μόνιμους, 73 συμβασιούχοι και το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής 142 ( 97 μόνιμοι,45 συμβασιούχοι. Την ίδια ώρα στην Λέσβο υπηρετούν 37 (4 μόνιμοι, 33 συμβασιούχοι), στην Σάμο 28 (2 μόνιμοι, 26 συμβασιούχοι), στην Χίο 32 (3 μόνιμοι, 29 συμβασιούχοι), στην Κώ 15 (3 μόνιμοι, 12 συμβασιούχοι), στην Λέρο 14 (1 μόνιμος, 13 συμβασιούχοι).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους πίνακες με τα 1.404 άτομα που διορίστηκαν 



Πηγή : protothema.gr