Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: Η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα (video)



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση απατώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα:

            «Η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

            Οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στη χώρα.

            Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πώς, αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση.

            Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους.

            Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο Μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα.

            Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα, αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία.

            Την ίδια στιγμή, η χώρα παραπαίει και η οικονομία εξαντλεί τα τελευταία της αποθέματα, μέσα σε ένα κλίμα αφόρητης αβεβαιότητας και γενικευμένης καχυποψίας.

            Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχασαν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά γι’ αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε.

            Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ωφελούνται από τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

            Αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα.

            Δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή.

            Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση, αλλά όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών.

            Με την σημερινή Κυβέρνηση, η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής.

            Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα.

            Μπορούμε να βγούμε από αυτήν τη δίνη.

            Μπορούμε να φέρουμε νέες και καλύτερες δουλειές.

            Με λιγότερους φόρους, λιγότερες κρατικές δαπάνες και συμμάζεμα του Δημοσίου.

            Με αλλαγές στο Κράτος και την οικονομία.

            Με τολμηρή απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κρατισμού.

            Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά.

            Τα ψέματα και η προπαγάνδα δεν μπορούν να κρατάνε την Ελλάδα καθηλωμένη.

            Η χώρα πρέπει να μείνει ζωντανή.

            Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με αυτήν την Κυβέρνηση.

            Και κάτι τελευταίο: Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της Κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».




Νέα Δημοκρατία : Η ελληνική φέτα παραμένει προστατευμένη




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA) φέρνει την προστασία της φέτας σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από αυτό που ήταν πριν. 

Για τους παραγωγούς - στην πλειοψηφία τους Έλληνες - που ήδη δραστηριοποιούνται στην καναδική αγορά, η CETA προβλέπει ότι, προς το παρόν, μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη “φέτα“, συνοδευόμενη, υποχρεωτικά από τη φράση “Made in Canada” και, βεβαίως, χωρίς ελληνικά σύμβολα. 

Προβλέπει, επίσης, ότι από εδώ και στο εξής, κανένας νέος παραγωγός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη “φέτα”, παρά μόνο εάν διατυπώσει συγκεκριμένα ότι πρόκειται για “τυρί τύπου φέτας” Made in Canada.

Επιπλέον, η ελληνική φέτα παραμένει απολύτως προστατευμένη στην Ευρώπη. 

Δηλαδή, το “τυρί τύπου φέτα” του Καναδά δεν μπορεί να εξαχθεί στην Ευρώπη. 

Το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε η πλήρης προστασία της φέτας οφείλεται αποκλειστικά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή και την υπογραφή του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, καταψήφισαν τη CETA, όχι για τη φέτα, αλλά για εργασιακά θέματα.  

Σε κάθε περίπτωση, το ισοζύγιο της Συμφωνίας αυτής είναι θετικό για την Ελλάδα και σε αυτό στηρίχτηκε η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία για την Ελλάδα εκλείπουν οι δασμοί 8% - 12% για μία σειρά ελληνικών αγροτικών - και όχι μόνο - προϊόντων. Παράδειγμα, τα ροδάκινα, το ελαιόλαδο, τα τυριά, οι γούνες, τα τυποποιημένα ελληνικά προϊόντα κ.λπ. Άρα, γίνονται τα προϊόντα μας ανταγωνιστικότερα σε μία προηγμένη αγορά 30.000.000 κατοίκων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα παράγει ετησίως 120.000 τόνους φέτας. Η εσωτερική ζήτηση είναι 80.000 τόνοι. Οι ανάγκες της Ευρώπης μπορούν να φτάσουν τους 500.000, ενώ οι ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς προσεγγίζουν τους 1.000.000 τόνους ετησίως. 

Άρα, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, να διαφημίσουμε ως χώρα το γνήσιο προϊόν φέτα και να το πουλήσουν με ευκολία, αφού η ζήτησή της, μόνο στην Ευρώπη, είναι πενταπλάσια της σημερινής παραγωγής μας.

Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι βαθιά και διαρθρωτικά. Η  Νέα Δημοκρατία  και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. 

Ας μην αναζητούν, λοιπόν, κάποιοι φανταστικούς ανεμόμυλους επειδή δεν μπορούν να δώσουν τον αγώνα για την ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα».   


Ο Πετρόπουλος προσπάθησε να τον πιστέψουμε και γελάει ο κόσμος: Σηκώστε τα χέρια όσοι θέλετε να αυξηθούν οι εισφορές



Ο Τάσος Πετρόπουλος εμφανίστηκε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ζήτησε με ψηφοφορία δια...ανάτασης της χειρός να εκδηλωθούν όσοι επιθυμούν να αυξηθούν οι εισφορές.

Συγκεκριμένα είπε : «Ποιοι θα θέλετε να έχετε τη δυνατότητα, την ευχέρεια, την προαιρετική να αυξάνετε και την εισφορά για να πάρετε μεγαλύτερη σύνταξη μπορείτε να σηκώσετε το χέρι παρακαλώ, γιατί με βγάλανε και τρελό όταν είπα ότι το θέλετε. Κάντε μου τη χάρη»

Το "ήπιε" κοινός γιατί από τους παρευρισκόμενους μόνο τρεις σήκωσαν το χέρι και μάλιστα το μικρό νούμερο έκανε και εντύπωση στον υπουργό που κατέληξε : «Μόνο τρεις; Επομένως είστε η μειοψηφία κύριοι μη ζητάτε κάτι που δεν θέλουν οι υπόλοιποι».






Οργή Λοβέρδου για Γεροβασίλη: Μου είπε ότι θα είναι στο εξωτερικό αλλά είναι στα έδρανα της Βουλής



«Πως είναι δυνατόν να λέει το γραφείο της στο γραφείο μου ότι λείπει στο εξωτερικό να το λέτε και εσείς και να είναι εδώ πριν από 10 λεπτά. Είναι θεομπαίχτες και για μικρά και μεγάλα θέματα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την οργισμένη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε η παρουσία της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη στα υπουργικά έδρανα κατά την ομιλία του πρωθυπουργού καθώς η ίδια τον είχε ενημερώσει πως θα λείπει στο εξωτερικό και δεν θα μπορέσει να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του που είχε προγραμματιστεί για σήμερα. 

«Τι θεωρούν; Ότι  η εθνική αντιπροσωπεία είναι η αυλή τους, το σπιτάκι τους;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει «Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για υπουργό που ψεύδεται ενώπιον της Ολομέλειας; Είπατε ότι η κυρία Όλγα  Γεροβασίλη λείπει στο εξωτερικό. Όμως την είδα λίγο πριν να κάθετε στα υπουργικά. Το ίδιο είπε και χθες στους συνεργάτες μου. Τι φοβάται; Η ερώτησή μου είναι επίκαιρη για την αντιμετώπιση αποφάσεων του ΣτΕ. Πως είναι δυνατόν να λέει το γραφεί της στο γραφείο μου ότι λείπει στο εξωτερικό να το λέτε και εσείς και να είναι εδώ πριν από 10 λεπτά. Είναι θεομπαίχτες και για μικρά και μεγάλα θέματα».

Την ώρα μάλιστα που ο κ. Λοβέρδος ανέπτυσσε την διαμαρτυρία του ένας από τους συνεργάτες που συνόδευαν τον παριστάμενο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, χαμογέλασε ειρωνικά.

«Εσύ να μην γελάς μεγάλε. Είσαι εδώ γιατί συνοδεύεις υπουργό. Δεν έχεις δικαίωμα να φέρεσαι εδώ όπως φέρεσαι με τους κολλητούς σου» αντέδρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι έχει ήδη καταθέσει δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις καταγγελίες του δεύτερου για την τιμολόγηση των φαρμάκων. «Του έκανα 2 φορές επίκαιρη ερώτηση και τον κάλεσα να έρθει να δούμε αν έχει δίκιο. Έστειλα στην κυρία Ράικου όλα τα στοιχεία που δείχνουν τα αντίθετα από όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας. Το θράσος του είναι αντίστοιχο με την ανανδρία του»



Πηγή : protothema.gr


Είναι πάγια τακτική στον ΣΥΡΙΖΑ η διαστρεύλωση! Μηταφίδης: η Βενεζουέλα δεν έχει πείνα, ανεργία και φτώχεια είναι σοσιαλιστικός παράδεισος

Και όμως ο Μηταφίδης είναι άλλη μία στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι έβαλαν στην Βουλή.

Το λυπηρό για την πολιτική ζωή της χώρας είναι ότι αυτός ο άνθρωπός δεν διαστρευλώνει απλά την πραγματικότητα τα πιστεύει κιόλας αυτά που λέει.

Ο Τριαντάφυλλου Μηταφίδης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας μάλλον σκέφτεται να διαφύγει προς τα εκεί πριν τους πάρουν με τις πέτρες όλους στην κυβέρνηση και δίνει μια εικόνα εκτός πραγματικότητας για την Βενεζουέλα.

Επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ εάν είναι δυνατόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε όπως είπε να υπερασπιστεί την κατάντια που παρουσιάζετε διεθνώς για την Βενεζουέλα και να «αποκαταστήσει την αλήθεια».



Τα κυρότερα από αυτά που είπε ο κ. Μηταφίδης είναι : 

Έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες στην Βενεζουέλα. Και δόθηκαν δωρεάν. 

Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, 

Η ανεργία είναι στο 5%, 



Η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. 

Ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. 

Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. 

Αυτά όπως είπε για την αποκατάσταση της αλήθειας!



Είναι τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρευλώνουν την αλήθεια και να παρουσιάζουν τα πράγματα εκτός πραγματικότητας.


Απάντηση Τσίπρα για Eurogroup στον Λεβέντη με το βλέμμα στον Μητσοτάκη



«Εξαιρετική επιτυχία» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup, λόγω των αντιμέτρων, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή την Παρασκευή, σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της ΝΔ: «Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Δεν έχει άποψη; Αν θέλει να ρωτήσει για το Eurogroup, θα περιμένω εδώ έως το βράδυ για να του απαντήσω» τόνισε.

«Έχει κρυφτεί ο Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες. Είμαι εδώ να απαντήσω σε όποιες ερωτήσεις έχει, όπως και κάθε άλλος. Δεν μπορεί να κάνει μια γραπτή δήλωση; Δεν μπορεί να πει μια άποψη; Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μας έλεγε ότι οδηγούμε τη χώρα στο γκρεμό; Το έβαλε στα πόδια. Ας εμφανιστεί, κι εγώ περιμένω εδώ μέχρι το βράδυ να του απαντήσω» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Τόσο τα μέτρα επιβάρυνσης λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα προτείνουν οι δανειστές, όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα προτείνουμε εμείς, θα ψηφιστούν ταυτόχρονα στη Βουλή και κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα τελεί υπό αίρεση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Eurogroup συνομολογήθηκαν οι αρχές για να υπάρξει συμφωνία αφού καταλήξουν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα επιστρέψουν μέσα την επόμενη εβδομάδα.

«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση λέει ότι η πορεία της οικονομίας αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται λήψη νέων μέτρων γιατί θα εμποδιστεί η ανάπτυξη. Κι όταν είπα ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περαιτέρω λιτότητα, με λοιδορήσατε και με είπατε ψεύτη. Αυτή η θέση έγινε σεβαστή από όλους. Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ως αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού, έγιναν σεβαστές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Έκανε, δε, λόγο για «σημαντική μεταστροφή όλων των θεσμών στην κατεύθυνση της υπέρβασης της λιτότητας και επικέντρωση των διαπραγματεύσεων σε αυτό που αποκαλούν αλλαγή στο μίγμα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα». 

«Αν με ρωτάτε, αν συμφωνώ στη αλλαγή πολιτικής, θα σας πω όχι, αλλά όταν πας σε διαπραγμάτευση θα αναγκαστείς να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις. Αλλά μέχρι τώρα χάναμε, τώρα πετύχαμε έντιμο συμβιβασμό. Συμφωνήθηκε μετά από 7 χρόνια να αφήσουμε πίσω την αρχή της λιτότητας και να προωθήσουμε πολιτικές που θα ενισχύουν την παραγωγή νέου πλούτου, την εργασία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «έντιμο συμβιβασμό» και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλέον η «παράλογη απαίτηση για επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος» και επισήμανε ότι «οι όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν θα εφαρμοστούν από 1/1/19 με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

«Για κάθε ευρώ επιβάρυνση από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι δανειστές μας θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνση από τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε εμείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα τελούν υπό την αίρεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

«Τόσο τα μέτρα επιβάρυνσης, όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης θα ψηφιστούν ταυτόχρονα στη Βουλή και κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα τελεί υπό αίρεση. Δεν μπορούν να ψηφίζονται υπό αίρεση μέτρα από την Ελληνική Βουλή. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από 1/1/19 και βασίζονται σε προβλέψεις για στόχους και όχι σε αποτελέσματα» παρατήρησε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: 

«Εάν ληφθούν, για παράδειγμα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 θα υπάρξει ισόποσος δημοσιονομικός χώρος για μέτρα ελάφρυνσης. Αρκεί η οικονομία μας να συνεχίσει εντυπωσιακή πορεία της».

«Με τις τελευταίες εξελίξεις και με το κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 20 Μάρτη, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε εδώ και να αντιπαρατιθέμεθα για τα σημαντικά που είναι πώς θα μειωθεί η ανεργία, πώς θα δημιουργηθεί νέος πλούτος, πώς θα προστατευτεί η κοινωνική πλειοψηφία, πώς η χώρα θα βγει από την επιτροπεία» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Δεν θριαμβολογούμε αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε την ικανοποίησή μας, καθώς ακούσαμε από τα χείλη των θεσμών ότι σταματά ο φαύλος κύκλος λιτότητας μετά από 7 χρόνια».

«Δεν μπορώ να είμαι φειδωλός στα συγχαρητήρια στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη και όλη τη διαπραγματευτική ομάδα για το αποτέλεσμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη φημολογία περί ρήξης στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με το Μέγαρο Μαξίμου και σε προβλήματα στη συνεργασία μεταξύ Τσακαλώτου και Χουλιαράκη.

Είναι «παγκόσμιο φαινόμενο να λέμε θα δώσουμε πίσω λεφτά, αφού τα κόψουμε» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την τοποθέτησή του και πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα δεν αποτελούν εγγύηση για εκείνους που λόγω της μείωσης του αφορολόγητου θα χάσουν έναν ακόμη μισθό.

«Το αφορολόγητο, όταν το κατεβάσεις, βάζεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πληρώνουν ενώ δεν πλήρωναν, ή να πληρώνουν περισσότερα από ό,τι πλήρωναν. Είναι ένα χαστούκι στα πολύ χαμηλά εισοδήματα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε:

«Τα αντίμετρα δεν αποτελούν εγγύηση. Λέτε ας πούμε ότι θα μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ, αν ο άλλος δεν έχει σπίτι να του μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ τι θα κάνει; Αν μειωθεί ο ΦΠΑ κατά μία μονάδα, θα ισοβαθμήσει την απώλεια ενός μισθού, που θα προκύψει από την μείωση του αφορολόγητου, αγοράζοντας αγαθά; Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να λέμε ότι "θα δώσουμε πίσω λεφτά ενώ θα σου κόψουμε"».

«Ο λαός θα πληρώσει τα σκληρά μέτρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι ο κ. Κατρούγκαλος με το νέο ασφαλιστικό εισήγαγε επί της ουσίας μια επιπλέον φορολόγηση. «Είναι λάθος το σκεπτικό. Δεν μπορεί να έχουμε δύο εφορίες. Δεν μπορούν να πληρώνουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι -όσοι παράγουν-, γιατί θα φύγουν και αυτοί».

Στο θέμα των συντάξεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαναγκάζεται να πάρει πίσω την προσωπική διαφορά.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δεσμεύσει, με τα νέα μέτρα μετά το πρόγραμμα, την επόμενη κυβέρνηση. Έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο έχει συνηθίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Δεν μας πειράζει να γίνει και κάτι ακόμη αντισυνταγματικό, τόσα έχουν γίνει από το 2009. Το Σύνταγμα έχει γίνει χαλί και το πατάμε» ανέφερε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση επειδή θέτουν θέμα για ευρώ ή δραχμή.




Newsroom ΔΟΛ


Ο Τσίπρας κορόιδευε τους πάντες λέγοντας ότι "Για πρώτη φορά δεν δίνουμε αλλά παίρνουμε"




Ο Τσίπρας ήταν αυτός που είναι πάντα δηλαδή χωρίς καμία αξιοπιστία σε όσα λέει και δεν έκανε καμία αναφορά για τα μέτρα που έρχονται.

Ζει ακόμα και σήμερα στον δικό του κόσμο και καθημερινά με αυτή την συμπεριφορά γίνεται περισσότερο επικίνδυνος για την χώρα.

Άφησε άφωνους όσους σοβαρούς βουλευτές βρίσκονταν στην αίθουσα και έχουν συναίσθηση των όσων καταστροφικών κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Συνέχισε να λέει τα δικά του και όχι όσα συνέβησαν στο Eurogroup  «δεν είναι σύνηθες αυτό που αποφασίστηκε στο Eurogroup. Διότι είχαμε συνηθίσει μόνο να παίρνουν, όχι να παίρνουν και να δίνουν. Προχθές αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό και αυτό είναι εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας».

Yποστήριξε χωρίς καμία ντροπή ότι δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση και λιτότητα για την ελληνική κοινωνία και πήγε ένα βήμα παρακάτω για να το τερματίσει επιμένοντας ότι έδωσε 13η σύνταξη και όχι επίδομα λέγοντας ακριβώς «Θυμάμαι τα δημοσιεύματα του περσινού καλοκαιριού, ψευδή όλα, ότι θα πέσουν έξω τα έσοδα, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Τελικά,όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης. Όχι μόνο δεν κόψαμε, δώσαμε και εφάπαξ και 13η σύνταξη» .

«Και την ίδια στιγμή ενώ οι προβλέψεις ήταν προβλέψεις για ύφεση 0,3-0,4%, τελικά, τα στοιχεία της Eurostat προβλέπουν ότι είχαμε ανάπτυξη 0,2-0,3% δηλαδή 0,6-0,7% πάνω από τις προβλέψεις. Αυτά είναι η βάση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς παράλογες απαιτήσεις».

Να μας πει πώς ήρθε η ανάπτυξη γιατί ο ιδιωτικός τομέας απολύει, έχει κάνει στάση πληρωμών, επιχειρήσεις κλείνουν και κάθε μήνα προστίθεται χιλιάδες άνεργοι στον μακρύ κατάλογο ανεργίας.

Καμία ντροπή





Προειδοποιήσεις από Φίλη σε Μαξίμου- "Καρφιά" σε Καμμένο



Μπορεί ο Νίκος Φίλης να μην κατέθεσε τελικά την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο σχετικά με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά "απασφάλισε" μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τονίζοντας ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να ενημερώσει δημοσίως για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρώην Υπουργός Παιδείας επέμεινε στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως στη σημερινή πραγματικότητας της οικονομικής κρίσης της χώρας για να δώσει 3,5 δις ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35 πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση, με τον ίδιο να προτείνει τη διεξαγωγή της στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής.

"Καρφώνοντας" μάλιστα ξεκάθαρα τον κο Καμμένο, σχολίασε: "Εδώ δεν έχεις βρει ισοδύναμα για το ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν τα έχεις. Άρα αυτό δεν συμβάλλει στο αξιόμαχο;" και πρόσθεσε με νόημα αναφερόμενος επίσης στο πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών "αν έχει τρέλα (σ.σ. με το στρατό) να βρει τα ισοδύναμα".

Ο Νίκος Φίλης μάλιστα δεν απέκλεισε να κατατεθεί τελικά η επίμαχη επίκαιρη ερώτηση του ίδιου κι άλλων 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο συζήτησης το οποίο οι ίδιοι θέλουν να τεκμηριώσουν και διαψεύδοντας ότι η κατάθεσή της προσέκρουσε στο "μπλόκο" του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ίδιος πάντως επέμεινε και στις πρόσφατες δηλώσεις του για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την άποψη ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ "είναι συγκυριακή κι όχι στρατηγική", ενώ εξαπέλυσε "κεραυνούς" και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιο επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ.

"Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για διαμόρφωση σταθερών γραμμών κεντροαριστερά – κεντροδεξιά. Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος λέει όχι. Το ΠΑΣΟΚ να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ. Εμένα στόχος όσων είπα ήταν να ανοίξει ένας διάλογος. Δεν μιλάω για συνεργασία σήμερα αλλά για μία μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική σύγκλιση κι όχι για οικουμενική", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Φίλης.

Όσον αφορά, δε, στα μέτρα – αντίμετρα που πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι τέτοια που οι βουλευτές του κόμματος και ο ίδιος θα την ψηφίσουν χωρίς την ανάγκη "μασάζ", βάζοντας ωστόσο ορισμένους αστερίσκους ως "προειδοποιητικές βολές" όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων από φέτος ή την ταυτόχρονη μείωση αφορολογήτου με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ο ίδιος πάντως φάνηκε να θεωρεί δεδομένη τη μείωση του αφορολογήτου.

"Ξέρω όμως ότι η πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση δεν θα είναι τέτοια, γιατί δεν μπορεί να περάσει. Μείωση ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ στα νησιά πιθανόν να είναι αντίμετρα. Αν βέβαια πουν κόβουμε σήμερα συντάξεις δεν το δεχόμαστε! Το θέμα των συντάξεων είναι λεπτό δεν μπορείς να του κόψεις τη σύνταξη και να του μειώσεις και το αφορολόγητο ταυτόχρονα, τον έχεις τελειώσει τον άλλο", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας, δε, να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με τα σχόλια που τον θέλουν να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ηγηθεί του εσωκομματικού μετώπου, κινούμενος σε διαφορετική γραμμή από αυτή του Μαξίμου, είπε: "Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος δεν είμαι αντιπολιτευόμενος. Είμαι σάρκα εκ της σαρκός αυτού του κόμματος. Δεν είμαι σαρκοβόρο".





Πηγή : capital.gr


Εμφάνιση Τσίπρα σήμερα στην Βουλή! Ετοιμαστείτε για παραπλάνηση θα κάνει γεννημένο αγέννητο




Για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, την πορεία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα προληπτικά μέτρα του νέου πακέτου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές θα μιλήσει σήμερα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έρχεται στην Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για να απαντήσει.

Η ερώτηση του κ. Λεβέντη έχει ώς βασικό θέμα  στην ερώτησή του ότι «είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας, ενώ μετά το χθεσινό Eurogroup οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης άλλαξαν στάση κι είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Πώς αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;».

Αξίζει να το δείτε και να δείτε ακόμα μία φορά τον Πρωθυπουργό να βαπτίζει το κρέας, ψάρι και να δίνει ρεσιτάλ παραπλάνησης του Ελληνικού λαού.


Μέλη των 47 κομάντος οι δύο Τούρκοι



Στην ομάδα των Τούρκων κομάντος που τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου πήραν μέρος στο σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρονται να ανήκουν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται σε αστυνομική υπηρεσία του νομού Εβρου, μετά την υποβολή αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, οι δύο άνδρες μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο. Παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στις 15 Φεβρουαρίου στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, συνοδεία συνηγόρου και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, την 20ή Φεβρουαρίου, κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στο παράρτημα της αρμόδιας υπηρεσίας, στην Αλεξανδρούπολη. Θα παραμείνουν κρατούμενοι έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού μετείχαν στην ομάδα των 47 κομάντος που τη νύχτα της 15ης Ιουλίου είχαν ως αποστολή να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου διανυκτέρευε. Οπως είχε πει ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στις 18 Ιουλίου, οι πραξικοπηματίες κομάντος πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν. «Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί».

Σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι 44 από τους συνολικά 47 μετέχοντες στην ομάδα «θανάτου» συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα στην περιοχή Μούγλα της δυτικής Τουρκίας. Οι υπόλοιποι τρεις, ανάμεσα σ’ αυτούς οι δύο κρατούμενοι της Αλεξανδρούπολης, δικάζονται ερήμην. Οι δύο άνδρες φέρονται να δήλωσαν στους Ελληνες αξιωματούχους τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, όχι όμως και την ιδιότητά τους. Κατά τη διαδικασία καταγραφής τους στην υπηρεσία ασύλου προέκυψε ότι διώκονται από τις τουρκικές αρχές, και αμέσως ενημερώθηκαν οι κεντρικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών. Αρμόδιος Ελληνας αξιωματούχος που ρωτήθηκε σχετικά είπε στην «Κ» ότι «κατά την άτυπη ανάκρισή τους, παραδέχθηκαν ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των Τούρκων “λοκατζήδων” που μετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Τα ονόματα, εξάλλου, και οι φωτογραφίες και των 47 πρώην στρατιωτικών έχουν αναρτηθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, έως αργά χθες το απόγευμα οι τουρκικές αρχές δεν είχαν καταθέσει επίσημο αίτημα έκδοσής τους, κάτι που ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες.

Δεύτερο αίτημα έκδοσης

Εν τω μεταξύ, δύο νέα αδικήματα, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης περιλαμβάνονται στο νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ηδη το νέο, δεύτερο κατά σειρά, αίτημα έκδοσης βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών και αναμένεται προσεχώς να διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές επικαλούνται νέα στοιχεία εις βάρος των «οκτώ».

Ειδικότερα, στο αίτημα, πέραν των τεσσάρων ήδη γνωστών αδικημάτων, περιλαμβάνονται αυτά της «απόπειρας κατάλυσης της μεγάλης Εθνοσυνέλευσης» και της «πρόκλησης ζημίας στη δημόσια περιουσία». Ως προς το αδίκημα της «αρπαγής ελικοπτέρου», αυτό έχει μετατραπεί σε «λεηλασία από κοινού».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων δικαστικών πάντως, και αυτό το αίτημα δεν αναμένεται να έχει τύχη, δεδομένου του σκεπτικού της απόφασης των 15 αρεοπαγιτών, οι οποίοι ομόφωνα έκριναν ότι δεν θα πρέπει να εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί. Οι αρεοπαγίτες δεν υπεισήλθαν στην ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή είναι αθώοι ή ένοχοι οι εκζητούμενοι, αλλά αρνήθηκαν την έκδοση κρίνοντας ότι στην Τουρκία δεν πρόκειται να έχουν δίκαιη δίκη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τουρκικές αρχές στο νέο αίτημά τους παραθέτουν διαβεβαιώσεις ότι θα διασφαλιστεί το δίκαιο της δίκης. Μόλις το αίτημα παραληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών. Παρά το γεγονός ότι ο Αρειος Πάγος με την απόφασή του διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι κρατούμενοι για διοικητικούς λόγους στο πλαίσιο της αίτησης ασύλου που έχουν καταθέσει.



Γιάννης Σουλιώτης, Εύα Καραμανώλη
Έντυπη Καθημερινή


Οι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι την παραχώρηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο



Στο "πάρτι" που στήθηκε εχθές  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Δρακόπουλος έκανε και μια αναφορά που έκανε αίσθηση και είναι αληθινή , είπε πως το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία σατιρίζουν και μιλάνε με καυστικό τρόπο για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο ελληνικό Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι από το ακροατήριο γέλασαν, η πληθώρα των μηνυμάτων αυτών δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόδειξη του ελληνικού δημοσίου να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να σεβαστεί και να διαχειριστεί τέτοια έργα. 

Μερικά από τα μηνύματα των πολιτών που διάβασε ο κ. Δρακόπουλος έλεγαν : 

«Η αρχή του τέλους», 
«Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν», 
«Θα θυμάμαι το πριν και το μετά», 
«Και τώρα θα αρχίσει η παρακμή», 
«Γιατί βρε καλοί μου άνθρωποι, πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα;»,
«Πραγματικά με θλίβει που γίνεται η παράδοση στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και καμιάν ελπίδα ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί σωστά το Κέντρο Πολιτισμού», 
«Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου καταστρέφεται»,
«Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο και παρατημένο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών»

Αυτό δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα και πρέπει να προβληματίσει το Ελληνικό δημόσιο και τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την αποτελεσματικότητα τους και την επάρκεια τους να λειτουργήσουν τέτοιου μεγέθους έργα, το ίδιο ισχύει και για την προσεκτική τοποθέτηση ανθρώπων στις διοικήσεις με αποδεδειγμένη ικανότητα και όχι την κομματική ταυτότητα.


Ο Κουβέλης ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ!



Ο Φώτης Κουβέλης δεν δίστασε να πει ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου»,  μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο ραδιόφωνο του Action.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμφισβήτησε ακόμα και το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρέωσε την ελληνική οικονομία 86 δισεκατομμύρια ευρώ. και αναρωτιέσαι εάν μιλάει σοβαρά και λέει αυτά που λέει.

Στην ερώτηση που του έγινε «με ποιο κόμμα από αυτό που έχουμε μπροστά μας θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης» ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε πως «το μόνο που θα σας πώ είναι ότι στις προηγούμενες και στις προ προηγούμενες ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Στο δημοψήφισμα ψήφισα όχι. Και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».


Η δήλωση αυτή άφησε άφωνους τους Έλληνες  καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, στις οποίες ομολογεί ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακόμη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπονομεύοντας το ίδιο του το κόμμα.

Σημειώνουμε ότι από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε τον Ιούνιο του 2015.

Και μη χειρότερα κύριε Κουβέλη ευτυχώς που δεν έγινες και Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Υπέρ της σκληρής στάσης ΔΝΤ για την Ελλάδα η κυβέρνηση Τραμπ




Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ τείνει να αποστασιοποιείται από την στάση που κράτησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journa.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νέα κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τηρήσει μια σκληρή στάση στο ελληνικό ζήτημα, μετά από δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στήβεν Μνούχιν, ότι η ελληνική κρίση είναι ένα αμιγώς «ευρωπαϊκό πρόβλημα». 

«Είναι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ για το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η (κατάσταση) καθοδηγείται από τους Ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε. Η παραπάνω δήλωση, σε συνδυασμό με την συζήτηση που είχε ο Μνούχιν με την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την Τρίτη, δείχνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα δημιουργήσει περισσότερα εμπόδια για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 Η εφημερίδα επικαλείται τέλος αναλυτές που δεν θεωρούν πιθανή μια συμμετοχή του Ταμείου. Ο Νέιθαν Σιτς, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, δεν βλέπει νέα χρηματοδότηση σύντομα. «Είναι δύσκολο να αισιοδοξεί κανείς ότι θα έχουμε σημαντική ελάφρυνση χρέους που θα επιτρέπει την συμμετοχή του Ταμείου».




Πηγή : dikaiologitika.gr