Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Εγκλημα στο Περιστέρι: Οι δράστες φώναζαν «τα λεφτά, τα λεφτά»



Εισβολή στις 2 τη νύχτα σε διαμέρισμα οικογένειας Αλβανών στο Περιστέρι όπου οι δράστες πυροβόλησαν ζευγάρι στο κεφάλι και μαχαίρωσαν τον γιο.

Σοκ έχει προκαλέσει η εισβολή και η άγρια δολοφονία 50χρονης στο σπίτι της στο Περιστέρι ενώ ο 53χρονος σύζυγός της δίνει μάχη για να κρατηθείσ στη ζωή. Οι δράστες εισέβαλαν στις 2 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα οικογένειας Αλβανών. Δύο άγνωστοι με καλυμμένο το πρόσωπό τους μπήκαν σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοκίας, άγνωστο πώς, που βρίσκεται επί της οδού Ολύμπου. Αρχικά ακινητοποίησαν το ζευγάρι, ηλικίας 53 ετών ο άνδρας και 50 η γυναίκα και για άγνωστο λόγο και αιτία τους πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. 

Την ώρα εκείνη στο διαμέρισμα ήταν ο 28χρονος γιος του ζευγαριού ο οποίος είναι Αμεα και η 19χρονη κόρη τους. Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κάτω γνάθο τον 28χρονο που έβγαινε από το δωμάτιό του να δει τι συμβαίνει. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικό όμως μετά από λίγη ώρα η 50χρονη γυναίκα κατέληξε ενώ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Οι δράστες πήραν χρήματα και πορτοφόλι ενώ φώναζαν λεφτά λεφτά στα αλβανικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί κάλυκες από το όπλο και εικάζεται ότι μπορεί και να τους μάζεψαν. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το θύμα να αναγνώρισε τους δράστες,. Η 19χρονη κόρη βγήκε από το δωμάτιο, είδε τους δράστες και ξαναμπήκε στο δωμάτιο για να καλέσει την αστυνομία.

Λεπτομέρεια, την οποία όμως λαμβάνουν υπόψη οι αρχές είναι το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το κουδούνι του σπιτιού και όποιος τους επισκεπτόταν, πρώτα τους καλούσε στο τηλέφωνο. Οι αρχές εξετάζουν πώς μπήκαν στο σπίτι οι δράστες της άγριας δολοφονίας ενώ διερευνώνται τα πάντα από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 53χρονου ο οποίος είναι οικοδόμος στο επάγγελμα.  



Πηγή : thetoc.gr


Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό



Τεράστια διαχειριστική ανικανότητα χρέωσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος από τη Μόρια της Λέσβου, στην προσφυγική κρίση.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσοι κοινωνικοί πόροι, οι οποίοι να λιμνάζουν και, λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας, να μην απορροφώνται».

«Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαλυμένες σκηνές, μέσα στις λάσπες. Όλοι είδαμε τι έγινε πριν από κάποιες εβδομάδες με τον χιονιά. Και φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζαμε και τα γνώριζε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι τελευταίοι μήνες μαρτύρησαν την πολύ μεγάλη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι δεν υλοποίησε ποτέ βασικές πτυχές μια κοινής στρατηγικής που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάρτιο από τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε μείζον θέμα το ζήτημα της αποσυμφόρησης, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος, όταν ξεπεραστεί, ξεπερνάμε τις δυνατότητες και των χώρων που υπάρχουν, αλλά και των τοπικών κοινωνιών να διαχειριστούν αυτούς τους αριθμούς».

«Το πρόβλημα της αύξησης των αριθμών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι, δυστυχώς, και στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου υπήρχε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση «έπεσε θύμα των δικών της ιδεοληψιών, των αγκυλώσεών της και της τεράστιας διαχειριστικής ανικανότητας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λέσβου. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, στη συνέχεια, το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και θα μεταβεί επίσης στο χωριό της Μόριας, όπου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 98 ΑΔΤΕ και στις 18:30, θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.



Πηγή : tanea.gr


«Δεύτερη ευκαιρία» για ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ



Δεύτερη ευκαιρία δίνει στους καταναλωτές η ΔΕΗ με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που έχει θέσει σε εφαρμογή, σεβόμενη απόλυτα την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

'Οπως σημείωσε, όσοι έχουν "χάσει" τη ρύθμιση των 36 δόσεων μπορούν εκ νέου να αιτηθούν – μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου - τη συνέχισή της με ταυτόχρονη έκπτωση 15%. Ο ίδιος σημείωσε πως για το εξάμηνο που έτρεξε η ρύθμιση αυτή είχε πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς ρυθμίστηκαν αρκετές οφειλές, με αποτέλεσμα "να διακανονιστούν τα χρέη των καταναλωτών, αλλά και να εισρεύσουν στα ταμεία της εταιρείας χρήματα που τα έχει ανάγκη και για τις δικές της υποχρεώσεις".

Υπογράμμισε δε ότι η νέα δυνατότητα ρύθμισης με "πάγωμα" ληξιπρόθεσμων οφειλών για ένα χρόνο με την προϋπόθεση το χρέος να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, αποτελεί "εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία", διότι, όπως είπε "οι περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων που οφείλουν έως 500 ευρώ είναι σίγουρα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. 'Εχουμε ένα 'πάγωμα' για ένα χρόνο αυτού του ποσού, οπότε [ο καταναλωτής] δεν έχει κανένα πρόβλημα για την αποκοπή της ηλεκτροδότησής του και μπορεί να μπει σε μια ρύθμιση 18 δόσεων για να συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία" τόνισε.
Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι τόσο αυτή, όσο και οι υπόλοιπες "εντάσσονται και σε ένα πλαίσιο διευκόλυνσης των καταναλωτών, αλλά προφανώς και έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό".

Μάλιστα, ανέφερε ότι "γίνεται (ο ανταγωνισμός) με τέτοιες στρεβλές διαδικασίες, διότι υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να τους δίνει ρεύμα όλους αυτούς τους ανταγωνιστές της, κάτω του κόστους και αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν το φθηνότερο τιμολόγιο, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια λέω με απόλυτη γνώση και υπευθυνότητα δεν είναι φθηνότερο απ’ ό,τι παρέχει η ΔΕΗ".



Πηγή : imerisia.gr


Ν.Δ.:Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τα capital controls




Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls)

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στη χώρα τον Ιούνιο του 2015, μετά από απόφαση των αρμοδίων εισαγγελικών Αρχών που πραγματοποίησαν την σχετική έρευνα της υπόθεσης.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η έρευνα ουδέποτε διασταυρώθηκε με κάποιο πολιτικό πρόσωπο, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και ο φάκελος να διαβιβασθεί αμελλητί - δηλαδή αμέσως, χωρίς περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης - στη Βουλή των Ελλήνων.

Για τον ελληνικό λαό και τη Νέα Δημοκρατία, η υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών στη χώρα είναι ζήτημα εξαιρετικά μείζονος σημασίας. Η οικονομία της χώρας υπέστη συντριπτικό πλήγμα και η συνέχεια στοίχισε στον ελληνικό λαό δεκάδες δις ευρώ θυσιών, ενώ έπονται ακόμα περισσότερες.

Γι’ αυτό το λόγο, είχαμε ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο έσπευσε να απορρίψει.

Υπάρχουν υπογραφές πολιτικών προσώπων στο σώμα της απόφασης. Προφανώς υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευθύνες. Μάλλον πέρασαν απαρατήρητες από τις αρμόδιες διερευνητικές Αρχές.

Πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Κατά το ίδιο όμως σκεπτικό δεν πρέπει και η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει στην άσκηση της εξουσίας από πολιτικά πρόσωπα, παρέχοντας δίχτυ προστασίας σε κάποια από αυτά διά πράξεων ή παραλείψεών της.

Όταν και όποτε το πράττει, εμείς δεν θα μένουμε άπραγοι και σιωπηλοί».



Ζημιές ρεκόρ 70 δισ. για τις τράπεζες στην κρίση



Τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης αποτυπώνει μελέτη της Ελληνικής Ένωσης των τραπεζών. Σύμφωνα με την μελέτη την περίοδο 2010-2015 οι ελληνικές τράπεζες κατέγραψαν ζημίες προ φόρων συνολικού πόσου 70,3 δισ. ευρώ. 

Οι εν λειτουργία τράπεζες, μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και εξυγιάνσεων, μειωθήκαν από 64 σε 39 ενώ αποχώρησε σχεδόν το σύνολο των ξένων τραπεζών με δίκτυα εξυπηρέτησης της πελατείας, έκτος της HSBC. Σήμερα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η Attica Bank ξεπερνούν πλέον αθροιστικά το 95% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (σε ορούς ενεργητικού) από 67,7% στο τέλος του 2007.

Σύμφωνα με την μελέτη από την αρχή της κρίσης σημειώθηκε μείωση απασχολούμενου προσωπικού στις τράπεζες κατά 19.067 (-29%), μείωση τραπεζικών καταστημάτων κατά 1.736 (-42,5%) και των ΑΤΜ κατά 2.350 (-26%).

Σε ότι αφορά την επίδραση των κεφαλαιακών περιορισμών και ειδικότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καταγράφηκε σημαντική αύξηση των τερματικών αποδοχής συναλλαγών καρτών (POS) κατά 100.930 (+79%), αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες κατά 84 εκατ. (+58%) και μεταφορές πίστωσης (+24%), αύξηση της αξίας άμεσων χρεώσεων για διενέργεια πάγιων πληρωμών κατά 3,2 δισ. ευρώ (+47%), αύξηση της αξίας συναλλαγών μέσω internet και mobile banking κατά 29% (+11,2 δισ. ευρώ) και 82% (+359 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα. Επιπλέον σύμφωνα με την ΕΕΤ καταγράφονται εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα απάτης τόσο σε όρους συναλλαγών όσο και σε όρους αξίας.



Πηγή : kathimerini.gr


Συνελήφθη Τούρκος για κατασκοπεία στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας




Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το κινητό του εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 9 Φεβρουαρίου - Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Στην σύλληψη ενός 51χρονου Τούρκου ναυτικού με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησαν την Τετάρτη οι αρχές. 

Ο συλληφθείς, το όνομα του οποίου είναι Τζενγκίζ Ουουγκούρ, τραβούσε φωτογραφίες το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Ο αρχιμηχανικός, σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας ανήκε στο πλοίο με σημαία Τουρκίας M/V Makbule Ana. Το πλοίο ήταν εμπορικό και μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον άνδρα εντόπισαν στελέχη του πολεμικού ναυτικού και ειδοποίησαν το λιμεναρχείο της Ελευσίνας. 

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 9 Φεβρουαρίου και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν και το κινητό του τηλέφωνο έχει σταλεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον αρχιμηχανικό, όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Μέσα, εντόπισε ένας Έλληνας καπετάνιος, ο οποίος του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες. Τα τουρκικά Μέσα προβάλλουν την είδηση με τίτλο «Μετά την κρίση των Ιμίων, κρίση της φωτογραφίας».


Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας 

Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.



Πηγή : protothema.gr


Αποκαλυπτήρια σήμερα για το χαράτσι του ΕΦΚΑ



Ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τα οποία θα περιλαμβάνουν το «χαράτσι» με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν οι 1,7 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Σήμερα εκτός απροόπτου θα τεθεί σε λειτουργία από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους με τον κωδικό τους στο Taxis και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.

Θα ακολουθήσει αποστολή των ειδοποιητηρίων με μεγάλη καθυστέρηση, γεγονός που προδικάζει ότι θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία πληρωμής που έχει οριστεί η 28η Φεβρουαρίου.

Οι εισφορές για κύρια ασφάλιση και υγεία καθορίστηκαν με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του 2015. Τα ειδοποιητήρια αφορούν όχι μόνο στις εισφορές Ιανουαρίου, που πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και αυτές του Φεβρουαρίου με καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την 31η Μαρτίου 2017.

Τα ειδοποιητήρια δεν περιλαμβάνουν εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ, τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά, πιθανότατα το επόμενο δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται η δυνατότητα μερικής καταβολής των εισφορών, δηλαδή όταν ο οφειλέτης καταβάλλει μόνο ένα τμήμα της μηνιαίας οφειλής, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα επιβάλλονται μόνο στο ποσό που υπολείπεται κάθε φορά.

Ο επιδιωκόμενος στόχος, σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέσα στο τρέχον έτος.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση της ασφάλισης και άρα η υποχρέωση πληρωμής εισφορών με το νέο καθεστώς για το 2017 γεννάται εφόσον υπάρχει ενεργό μπλοκάκι ή ενεργή επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2017 και μετά. Κατά συνέπεια, όσοι σήμερα δεν είναι ενεργοί δεν έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών.



Πηγή : cnn.gr


Ν.Δ.: O κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρα μέτρα, που έχει ήδη συμφωνήσει.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πανικό. 

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει το παιχνίδι στο αγαπημένο της γήπεδο. Αυτό του διχασμού, του φανατισμού, των ψεμάτων και του λαϊκισμού. 

Δεν θα την ακολουθήσουμε. 

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια δεν κρύβεται:

O κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρα μέτρα, που έχει ήδη συμφωνήσει. 

Ας το καταλάβουν καλά. 

Και επίσης:

Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που εκλιπαρούσε για βοήθεια το ΔΝΤ, με την επιστολή του υπουργού οικονομικών κ. Τσακαλώτου, στις 23 Ιουλίου 2015 και το καλούσε σε  "συνέχιση της συνεργασίας". 

Ο κ. Τσίπρας κατάφερε να ξεπουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο πουλήθηκε μια ελληνική εφαρμογή για ταξί. 

Όσο για τις τράπεζες, καλό θα ήταν να μη λέει λέξη!

Η ζημιά που έχει προκαλέσει στο τραπεζικό σύστημα από το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και τον τρόπο που έκανε την ανακεφαλαιοποίηση είναι ανυπολόγιστη». 


Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν



«Παγωμένο» μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη, στην Άγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπήρξαν συστάσεις, από μέρους της Μέρκελ για σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου, ενώ δεν έλειψε και η παρατήρηση που έκανε ο Ερντογάν στη Γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με δηλώσεις που έκανε η ίδια περί «ισλαμικής» τρομοκρατίας. Επίσης η κ. Μέρκελ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος στις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Γιλντιρίμ ανέφερε πως συζητήθηκε το Κυπριακό και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, επισκέφθηκε την Τουρκία για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, επισήμανε στον Τούρκο πρόεδρο την ανησυχία της σχετικά με την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανταποκριτές γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να λάβουν διαπιστεύσεις από τις τουρκικές αρχές.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου, δύο πυλώνων του ΝΑΤΟ, έχουν επιδεινωθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, την οποία ακολούθησε κύμα διώξεων, προκαλώντας την ανησυχία χωρών της Ευρώπης. Η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής στη Γερμανία αλλά και από την αντιπολίτευση στην Τουρκία για αυτό το ταξίδι της, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

«Υπογράμμισα ότι ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι» στη συνταγματική αναθεώρηση που θέλει ο Ερντογάν, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Η κ. Μέρκελ τόνισε επιπλέον ότι το δημοψήφισμα στην Τουρκία θα πρέπει να γίνει υπό την επιτήρηση αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», είπε η Μέρκελ αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

«Ακριβώς γι' αυτό, σ' αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ' αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε ενώ καθόταν δίπλα στον Ερντογάν.

«Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε η Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους απέρριψε την κριτική που διατυπώνουν τα στελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης, τα οποία εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο κατάργησης του διαχωρισμού των εξουσιών εάν η συνταγματική αναθεώρηση, που θα ενισχύσει σημαντικά τις εξουσίες του, εγκριθεί.

«Αυτό δεν έχει απολύτως καμία βάση (...) Υπάρχει νομοθετικό σώμα, υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει η Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Δεν τίθεται ζήτημα ότι τερματίζεται ο διαχωρισμός των εξουσιών» επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με την αναθεώρηση του Συντάγματος «το εκτελεστικό σώμα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να εργαστεί γρηγορότερα. Η δικαστική εξουσία θα διατηρήσει την ισχύ της και θα λειτουργεί όπως συνήθως με το νέο σύστημα» τόνισε ο ίδιος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησης επίσης τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που συνάφθηκε τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, όπως επίσης για την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι η τρίτη φορά που η Μέρκελ επισκέπτεται την Τουρκία από την 18η Μαρτίου του 2016, όταν η ΕΕ και η Άγκυρα σύναψαν την συμφωνία για το μεταναστευτικό.

«Το ζήτημα των προσφύγων είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία όπως επίσης για την ΕΕ και τη Γερμανία» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για τους πρόσφυγες στηρίζεται σε «κοινό συμφέρον».
Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ο Ερντογάν επέπληξε την Μέρκελ για τον όρο «ισλαμιστική τρομοκρατία»


Η ατμόσφαιρα συνάντηση ήταν τεταμένη, μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαφώνησεμε την χρήση του όρου «ισλαμιστική τρομοκρατία» για την περιγραφή των επιθέσεων που διαπράττουν τζιχαντιστικές οργανώσεις και επέπληξε την κ. Μέρκελ όταν τον χρησιμοποίησε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο ηγετών στην Άγκυρα.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρόεδρο, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε τον όρο «ισλαμιστική τρομοκρατία» μεταξύ των θεμάτων για τα οποία συζήτησαν στις συνομιλίες τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε αμέσως.

«Η έκφραση "ισλαμιστική τρομοκρατία" μας λυπεί βαθιά. Μια τέτοια έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, δεν είναι δίκαιο. Διότι το Ισλάμ και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνδέονται» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η λέξη "Ισλάμ" σημαίνει "ειρήνη". Επομένως, όταν βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη δύο λέξεις που παραπέμπουν στην ειρήνη και στην τρομοκρατία, αυτό στεναχωρεί τους πιστούς αυτής της θρησκείας (του Ισλάμ)».

«Να μην το χρησιμοποιούμε αυτό, σας παρακαλώ, διότι όταν αυτό γίνεται, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτασσόμαστε. Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί, αυτό θα σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε. Εγώ, ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Πηγή : HuffPost Greece 


Ένοχος ο Κουρτάκης, αθώος ο Τζένος



Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Πάνου Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του αποφάσισε το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας κατά ορθότερο. νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, όπως είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά την ποινή φυλάκισης 23 μηνων με τριετή αναστολή.

Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.


Σκελετός 10 ετών σε μπανιέρα ακατοίκητου σπιτιού στα Πατήσια



Νέο περιστατικό από χρήση ναρκωτικών μετά τον πνιγμό νεαρού σε λύματα.

Η προ ολίγων ωρών ανεύρεση από την ΕΛ.ΑΣ. σκελετού (περιβαλλόταν από μερικά λιωμένα ρούχα) ενός νεαρού ατόμου μέσα σε μπανιέρα ακατοίκητου σπιτιού στα Πατήσια αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της φρίκης από την ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα, που οδηγεί στην εξαθλίωση αλλά και στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Ο θάνατος του νεαρού, σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση, προσδιορίζεται προ περίπου δέκα ετών και αποδίδεται σε χρήση ηρωίνης. Παραμένει βεβαίως ακόμη άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού και η δραματική ιστορία που υποκρύπτεται πίσω από αυτό το μακάβριο εύρημα. Και αυτό επειδή τα αγνοούμενα πρόσωπα την τελευταία δεκαετία είναι δεκάδες και θα επιχειρηθεί ταυτοποίησή του μέσω DNA.

Η ανακάλυψη του σκελετού στα Πατήσια έρχεται στη συνέχεια του τραγικού συμβάντος, προ τεσσάρων ημερών, με τον θάνατο 42χρονου τοξικομανούς που, εγκαταλελειμμένος από δυνάμεις λόγω χρήσης ναρκωτικών, πνίγηκε μέσα σε φρεάτιο με λύματα σε παλιό ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη, στην Ομόνοια, παρά τις προσπάθειες αστυνομικών να τον τραβήξουν με σχοινιά και με ξύλα.

Λίγο πιο πριν ο 42χρονος είχε επιχειρήσει να ληστέψει με σύριγγα έναν διερχόμενο και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, πρόκειται για τον Νικόλαο Δ. που διέμενε με τους γονείς του στην περιοχή του δήμου της Αγίας Βαρβάρας και ο οποίος είχε σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στενοί συγγενείς του δεν εξέφρασαν καμία έκπληξη όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό του, μιλώντας για «μοιραία κατάληξη ενός παιδιού που είχε χαθεί στα ναρκωτικά».

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι κινούνται περίπου 3.500-4.000 χρήστες ναρκωτικών, ενώ οι θάνατοι από τη χρήση -κυρίως ηρωίνης- προσεγγίζουν τους 80 έως 100 ετησίως.





Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Πηγή : tovima.gr



Νέα Δημοκρατία : Εξοργιστική ανοχή της Πολιτείας σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας!




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή και τη νέα καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε λεωφορεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι γνωστοί - άγνωστοι μπαχαλάκηδες, που μόνη τους ιδεολογία είναι αυτή του χάους και της βίας, εκμεταλλεύθηκαν, για μια ακόμη φορά, την εξοργιστική ανοχή της Πολιτείας για να επιδοθούν σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας, που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, από το υστέρημά του. 

Τα όσα συμβαίνουν είναι προφανώς οι ερινύες της πολιτικής του κινήματος “Δεν πληρώνω”, που ακολουθούσαν οι σημερινοί κυβερνώντες, ως αντιπολίτευση. 

Ρωτούμε τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: 

Μέχρι πότε θα μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές οδηγών και επιβατών από την ανεξέλεγκτη δράση οργανωμένων ομάδων του περιθωρίου, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ατιμώρητα ό,τι τους κατέβει;

Μέχρι πότε οι πολίτες θα πληρώνουν τις συνέπειες της ψευδοεπαναστατικής γυμναστικής κάποιων ακραίων στοιχείων;

Μέχρι πότε το πανεπιστημιακό άσυλο θα αποτελεί άντρο ανομίας και αυθαιρεσίας;

Μέχρι πότε οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων θα πλήττουν βάναυσα την ελληνική κοινωνία;

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα στους ίδιους τους πολίτες, που πληρώνουν το “μάρμαρο”». 


Economist: Η Ελλάδα προ εκλογών



Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών μίας νέας εκλογικής διαδικασίας; Σύμφωνα με άρθρο του Economist, ναι, μία απάντηση που προκύπτει βάσει τριών πολύ συγκεκριμένων λόγων, οι οποίοι αποτελούν «δείκτη» πολιτικής αναταραχής σε κάθε περίπτωση.

Όπως αναφέρεται σχετικά στο άρθρο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και των νέων απαιτήσεων που προβάλουν οι δανειστές, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχονται πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από τόσο από τις ακροδεξιές επιρροές, όσο και από πολλά κινήματα ευρωσκεπτικιστών, που αυξάνουν τις δυνάμεις τους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό για την Ελλάδα μείγμα, καθώς όσα ζητά ως αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση, περνά μέσα από την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. Τρίτος παράγοντας είναι η διαφωνία μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για την υφή των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και ειδικότερα για τη βιωσιμότητα ή όχι του χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Economist αναφέρει ως πρώτο λόγο την αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στο άρθρο αναφέρεται ως «σχεδόν αδύνατο», καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, ενώ και η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της.

Ο δεύτερος λόγος αναφέρεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες δέχονται μεγάλες πολιτικές πιέσεις, ενόψει και των εκλογών που έρχονται, ώστε να δοθεί ένα τέρμα στη βοήθεια προς την Ελλάδα. Μεγάλο ποσοστό πολιτών στην Ευρώπη, θεωρούν ότι κακώς δίδεται οικονομική ενίσχυση στην Αθήνα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρωτίστως να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία της μέσω αυτών και όχι μέσω χρημάτων που προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.


Τρίτος λόγος και ιδιαιτέρως σημαντικός, είναι η μακροχρόνια διαφωνία μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να επιμένει ότι η συμφωνία για την Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο. Η Ευρώπη δεν το αποδέχεται αυτό, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίο haircut, μία διαδικασία η οποία είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από τα κοινοβούλια και τους λαούς της Γηραιάς Αλβιόνας. Ως εκ τούτου, ιδιαίτερ στο τρίτο αυτό σκέλος, υπάρχει το απόλυτο αδιέξοδο.

Ο Economist κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, στις 30 Ιανουαρίου, ο οποίος τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της διορίας για την απελευθέρωση του ευρωπαϊκού πακέτουν στήριξης. Το ίδιο διάστημα θα πρέπει να έχουν γίνει αποδεκτοί και οι όροι της συμφωνίας από το ΔΝΤ, το οποίο επιβάλλεται να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα

Σημειώνεται επίσης, ότι το ΔΝΤ θεωρεί εκτός πραγματικότητας το στόχο του 3,5% πλεονάσματος, ζητώντας αναπροσαρμογή των στόχων και προσαρμογή τους στα δεδομένα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη το δανεισμό, καθώς έως τον Ιούλιο του 2017, καλείται να καταβάλει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ σε δανειακές υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, Φιλανδία, Γερμανία και Ολλανδία πρωτοστατούν στις αντιδράσεις του περαιτέρω δανεισμού της ελληνικής οικονομίας, ενώ ακολουθούν εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανότατα στην Ιταλία.



Πηγή


Γιλντιρίμ:Υπάρχουν 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο



Μετά τις ευθείες απειλές του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, τη... σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις δίνει η Τουρκία μετά την μη έκδοση των «oκτώ» και την πτήση Καμμένου πάνω από τα Ιμια. Μετά τις ευθείες απειλές του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, τη... σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο ίδιος αμφισβήτησε ανοικτά 130 βραχονησίες, είπε ότι έχει στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τους «Οκτώ» τούρκους στρατιωτικούς χωρίς να έχει λάβει απάντηση και προειδοποίησε με τη... σειρά του την Αθήνα ότι σκοπίμως αυξάνει την ένταση. Οι δηλώσεις του μάλιστα έγιναν σε δημοσιογράφους και ενώ βρισκόταν στην Τουρκία η Ανγκελα Μέρκελ. 

Ο Γιλντιρίμ μάλιστα κάνει λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο. Σχολίαζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, σύμφωνα με την Χουριέτ, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο. Παράλληλα απείλησε εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό». Η Τουρκία, είπε «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια» και μίλησε για «προβλήματα στο Αιγαίο με μακρά ιστορία». Δεν επιλέγουμε τους γείτονές μας πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στα δημοσιογράφους.


Για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς είπε «έχω στείλει επιστολη στον κ. Τσίπρα γι' αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» και κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει στην έκδοσή τους.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ‘Χουριέτ’ κάλεσε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ‘να συνετιστεί’,  να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του όπως λέει χαρακτηριστικά, απειλώντας  πως αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορεί να διορθωθεί.  

Η τουρκική προκλητικότητα πυροδοτεί αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), μετά τις απειλές του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για «πιθανό ατύχημα» με αφορμή τα Ίμια.


Πηγή: thetoc.gr