Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ν.Δ.:Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τα capital controls




Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls)

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στη χώρα τον Ιούνιο του 2015, μετά από απόφαση των αρμοδίων εισαγγελικών Αρχών που πραγματοποίησαν την σχετική έρευνα της υπόθεσης.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η έρευνα ουδέποτε διασταυρώθηκε με κάποιο πολιτικό πρόσωπο, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και ο φάκελος να διαβιβασθεί αμελλητί - δηλαδή αμέσως, χωρίς περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης - στη Βουλή των Ελλήνων.

Για τον ελληνικό λαό και τη Νέα Δημοκρατία, η υπόθεση της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών στη χώρα είναι ζήτημα εξαιρετικά μείζονος σημασίας. Η οικονομία της χώρας υπέστη συντριπτικό πλήγμα και η συνέχεια στοίχισε στον ελληνικό λαό δεκάδες δις ευρώ θυσιών, ενώ έπονται ακόμα περισσότερες.

Γι’ αυτό το λόγο, είχαμε ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο έσπευσε να απορρίψει.

Υπάρχουν υπογραφές πολιτικών προσώπων στο σώμα της απόφασης. Προφανώς υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευθύνες. Μάλλον πέρασαν απαρατήρητες από τις αρμόδιες διερευνητικές Αρχές.

Πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Κατά το ίδιο όμως σκεπτικό δεν πρέπει και η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει στην άσκηση της εξουσίας από πολιτικά πρόσωπα, παρέχοντας δίχτυ προστασίας σε κάποια από αυτά διά πράξεων ή παραλείψεών της.

Όταν και όποτε το πράττει, εμείς δεν θα μένουμε άπραγοι και σιωπηλοί».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου