Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό



Τεράστια διαχειριστική ανικανότητα χρέωσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος από τη Μόρια της Λέσβου, στην προσφυγική κρίση.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσοι κοινωνικοί πόροι, οι οποίοι να λιμνάζουν και, λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας, να μην απορροφώνται».

«Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαλυμένες σκηνές, μέσα στις λάσπες. Όλοι είδαμε τι έγινε πριν από κάποιες εβδομάδες με τον χιονιά. Και φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζαμε και τα γνώριζε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι τελευταίοι μήνες μαρτύρησαν την πολύ μεγάλη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι δεν υλοποίησε ποτέ βασικές πτυχές μια κοινής στρατηγικής που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάρτιο από τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε μείζον θέμα το ζήτημα της αποσυμφόρησης, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος, όταν ξεπεραστεί, ξεπερνάμε τις δυνατότητες και των χώρων που υπάρχουν, αλλά και των τοπικών κοινωνιών να διαχειριστούν αυτούς τους αριθμούς».

«Το πρόβλημα της αύξησης των αριθμών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι, δυστυχώς, και στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου υπήρχε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση «έπεσε θύμα των δικών της ιδεοληψιών, των αγκυλώσεών της και της τεράστιας διαχειριστικής ανικανότητας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λέσβου. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, στη συνέχεια, το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και θα μεταβεί επίσης στο χωριό της Μόριας, όπου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 98 ΑΔΤΕ και στις 18:30, θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου