Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης από ελάχιστους πολιτικούς και μη»



«Δημιουργείται στους πολίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί»

Για επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης από ελάχιστους πολιτικούς και μη, σε σημείο μάλιστα άκρας συκοφαντίας κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σκληρή ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Η επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της δημοσίως (μέσω των ΜΜΕ κ.λπ.) και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητείται γενικώς και αορίστως η αμεροληψία και η αξιοπιστία της, αφ΄ενός μεν αποτελεί άκρα συκοφαντία κατά της ισότιμης και ισόκυρης με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, δικαστικής εξουσίας αφ’ ετέρου δε δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί.

Εμείς, οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας (κενές οργανικές θέσεις, έλλειψη αναλόγων κτιριακών εγκαταστάσεων, επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης, μηχανογραφικής οργάνωσης, μεταφραστικού τμήματος, διερμηνέων, δικαστικής αστυνομίας κ.λπ.) θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε, έχοντας βεβαίως υποχρέωση προς τούτο, να προσφέρουμε αόκνως τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της χώρας μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός με τη συνείδησή μας».



Πηγή : protothema.gr


Οι Βρετανοί ζητούν συγγνώμη από την ανθρωπότητα για τον Μπόρις Τζόνσον




Με απολογητικό ύφος κυκλοφόρησαν τα Βρετανικά ΜΜΕ, αντιδρώντας στο διορισμό του Μπόρις Τζόνσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της η υποψήφια για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Angela Eagle. 

Την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από τον υπόλοιπο κόσμο που ο εκκεντρικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε από τη νέα πρωθυπουργό επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας αισθάνθηκαν σήμερα τα ΜΜΕ της χώρας με τα ειρωνικά και πικρόχολα σχόλια να βρίσκονται σε πολλά πρωτοσέλιδα.

"Ζητάμε πραγματικά συγνώμη για τον νέο υπουργό εξωτερικών μας" γράφει ο Independent σε επιστολή του προς τον υπόλοιπο κόσμο, νιώθοντας ντροπή για τον άνθρωπο που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνής συναντήσεις. "Ναι είναι αυτός που δήλωσε πως οι Αφρικανοί έχουν ένα χαμόγελο που μοιάζει με καρπούζι, είναι αυτός που έβαλε τρικλοποδιά σε ένα 10χρονο παιδί αλλά τουλάχιστον δεν είναι πρωθυπουργός. Ακόμα" υπογραμμίζεται στη συνέχεια.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το καυστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Daily Mirror:







Νέο σόου Πολάκη: Πάει Σαντορίνη με φουσκωτό για να εγκαινιάσει νοσοκομείο χωρίς γιατρούς!



Ούτε το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή άλλα νευραλγικά τμήματα δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στο νοσοκομείο

Ένα... πανηγύρι, μια επικοινωνιακή φιέστα, οργανώνεται απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αύριο στη Σαντορίνη, με φόντο τα εγκαίνια του Νοσοκομείου του νησιού, του πρώτου ιδιωτικού νοσοκομείου εντός του ΕΣΥ. Τα δομικά προβλήματα της λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας σπρώχνονται απο τους Κρητικούς επικεφαλής της Αριστοτέλους επιμελώς κάτω απο το... χαλί στο οποίο θα "πατήσουν" για να μπουν στο νοσοκομείο τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και σύσσωμο το υπουργείο Υγείας. 

Μέχρι σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί μόλις δύο ιατρεία, γυναικολογικό και μαιευτικό. Οι περισσότερες θέσεις ιατρικού προσωπικού θα καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, το οποίο την ημέρα επίσημης έναρξης της λειτουργίας – 18 Ιουλίου 2016-  του νοσοκομείου θα καταργηθεί. Στο μεταξύ, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) επαναπροσκαλεί προσωπικό συνολικού αριθμού 48 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας.

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε καν το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή άλλα νευραλγικά τμήματά του.

Υπουργός, αναπληρωτής υπουργός, γενικοί γραμματείς, επιστημονικοί συνεργάτες, εκπρόσωποι της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, άνδρες της προςωπικης αςφαλειας, ετοιμάζονται για τη μετακίνησή τους στο νησί, ενώ στη Σαντορίνη βρίσκεται ήδη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες οπως και ο συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Χαράλαμπος Πανοτοπουλος. 

Όπως προκύπτει από τις υπουργικές αποφάςεις που έχουν υπογράφει σχετικά, τα πολυμελή επιτελεία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα μετακινηθούν με... αεροπλάνα και βαπόρια το πρωί της Παρασκευής και για όλους δικαιολογούνται τα έξοδα μεταφοράς και μια διανυκτέρευση. Οι περισσότεροι επιστρέφουν το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής, εκμεταλλευόμενοι την περίσταςη για μια μίνι απόδραση στην Σαντορίνη, ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και αλλοδαπούς στη νησιωτική χώρα. 

Τη μεγάλη απόβαση, ωστόσο, θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος οπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα "θα μεταβεί στη Σαντορίνη με δικό του μεταφορικό μέσο". Δεδομένου ότι ο κ. Πολάκης διαθέτει σκάφος μπορεί να υποτεθεί λοιπόν ότι θα το χρησιμοποιήσει για να διασχίσει το Αιγαίο και να φτάσει Σαντορίνη -χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δεν μπορεί να μεταβεί με άλλο μέσο που πιθανόν δεν είναι ευρέως γνωστό όσο το φουσκωτό που "ποστάρει" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 Πέντε άτομα  θα συνοδεύουν συνολικά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και σχεδόν διπλάσιος αριθμός ατόμων θα συνοδεύει τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολακη. 
Ο υπουργός θα ταξιδέψει αεροπορικώς ως τη Σαντορίνη και μετά τα εγκαίνια θα μεταβεί ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη. Απο τις τέσσερις συνεργάτιδες του κ. Ξανθού οι δυο θα επιστρέψουν το βράδυ της Παρασκευής αεροπορικώς στην Αθήνα, ενώ οι άλλες θα παραμείνουν ως την Κυριακη. Επιχειρώντας να διασκεδάσουν τυχόν αρνητικές εντυπώσεις για την παράταση της διαμονής τους στο νησί, πέραν της ημέρας των εγκαινίων, στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν πως η παρουσία τους σχετίζεται με υποστήριξη σε θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου ενώ και στις υπουργικές αποφάσεις τονίζεται πως η παράταση της διαμονής τους καλύπτεται με δικά τους έξοδα.

Εννέα άτομα θα συνοδεύουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στη Σαντορίνη. Εκτός από τους πεντε επιστημονικους συνεργάτες του κ. Πολάκη, στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περιλαμβάνονται η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κυρία Όλγα Ιορδανίδου αλλα και η καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και διευθύντρια του νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ" κυρία Γεωργία Γερολουκα -Κωστοπαναγιώτου. Η κυρία Κωστοπαναγιώτου είναι επίσης σύζυγος του βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου. 


Πηγή : protothema.gr


Οι πρώτες φωτογραφίες από το ΑΠΘ που έγινε κάμπινγκ - Έκαναν και κατάληψη της Νομικής

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σκηνές, τροχόσπιτα, κουζίνες και εξοπλισμός στο πανεπιστήμιο - 1000 άνθρωποι έρχονται με καραβάνια.

Στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεκίνησαν σήμερα να κατασκηνώνουν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου 2016.

Η κατασκήνωση, με την ονομασία "No Border Camp-Thessaloniki 2016", έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα και περιλαμβάνει -εκτός από τις εκδηλώσεις μέσα στην Πανεπιστημιούπολη- και εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

praktoreio-macedonia.gr
 Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Από χθες άρχισαν να καταφθάνουν με καραβάνια από τη Γερμανία στο campus του ΑΠΘ οι πρώτοι κατασκηνωτές και σήμερα, έξω από την πίσω είσοδο του κτιρίου της Νομικής Σχολής, ξεκίνησαν να στήνουν τα αντίσκηνα και τις υποδομές της κατασκήνωσης (κουζίνες, νεροχύτες κ.λπ.), το πλήθος των οποίων δείχνει ότι οι κατασκηνωτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για περισσότερα από 1.000 άτομα. Στην πλατεία μπροστά από τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή έχει στηθεί και εξέδρα για συναυλίες.

Καθότι οι διοργανωτές του "No Border Camp" δε ζήτησαν ούτε πήραν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση της κατασκήνωσης στην Πανεπιστημιούπολη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκρότησε συντονιστική επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων επί καθημερινών πρακτικών θεμάτων κατά της ημέρες της κατασκήνωσης. Εκτιμώντας το πρωί την κατάσταση, που ξεκίνησε να διαμορφώνεται, η επιτροπή αποφάσισε να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή. Τότε,από την πλευρά των διοργανωτών της κατασκήνωσης, ζητήθηκε από φύλακες του ΑΠΘ να ανοίξουν οι πόρτες των κτιρίων, όταν όμως έλαβαν την απάντηση ότι δεν έχουν τέτοια εντολή, έσπασαν τα λουκέτα στις πόρτες και προχώρησαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής. Μέλος των διοργανωτών της κατασκήνωσης που ερωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωστοποίησε ότι στο κτίριο αυτό θα βρίσκεται το κέντρο πληροφόρησης της κατασκήνωσης, οι εκδηλώσεις της οποίας, όπως πρόσθεσε, ξεκινούν αύριο.

 Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

"Επειδή μαζί μας οι διοργανωτές του No Border Camp δεν θέλουν να επικοινωνήσουν, όταν το πρωί ζήτησαν από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική Σχολή, εμείς είπαμε στους φύλακες ότι δεν θα ανοίξετε καμία πόρτα. Αυτό έγινε γύρω στις 9 το πρωί και γύρω στις 12 το μεσημέρι έσπασαν την πόρτα. Οι ίδιοι μίλησαν μόνο στους φύλακες και τους είπαν: ανοίξτε την πόρτα. Όταν τους απάντησαν οι φύλακες ότι 'δεν έχουμε εντολή', έσπασαν την πόρτα. Και η Εισαγγελία και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί σχετικά. Και από το πρωί ότι υπάρχει απειλή εισόδου στο κτίριο και στη συνέχεια ότι έχουν μπει στο κτίριο σπάζοντας τις πόρτες. Θα το χειριστούν όπως πρέπει, όπως νομίζουν, μας είπαν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της κατάστασης, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχει η επιτροπή (την οποία εκτός από τον κ. Λαόπουλο συνθέτουν οι κοσμήτορες της Θεολογικής, καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, της Φιλοσοφικής, καθηγητής Δήμητρης Μαυροσκούφης, της Νομικής, καθηγητής Γιώργος Δέλλιος και Θετικών Επιστημών, καθηγητής Χαρίτων Χιντήρογλου) οι κατασκηνωτές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής για να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και τουαλέτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Καθηγητές ή φοιτητές δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου, ενώ κάποιος εξοπλισμός αξίας απομακρύνθηκε προληπτικά, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες.



Eρώτηση για την προαναγγελθείσα δεκαήμερη «κατάληψη» στους χώρους του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση κατασκηνωτικής εκδήλωσης κατέθεσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνα Μάρκου, προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η βουλευτής επισημαίνει, ότι τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες ως συνταγματική επιταγή προηγούνται οποιασδήποτε επιφύλαξης, που μπορεί να αφορά τις πιθανές συνέπειες μιας ανοικτής εκδήλωσης. Όμως, εδώ πρόκειται για χώρο πανεπιστημιακό, για τον οποίο η πρυτανική αρχή πρέπει και οφείλει σύμφωνα με το νόμο να εφαρμόζει τα δέοντα, περιφρουρώντας τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, εντός και εκτός πανεπιστημιακής αιθούσης.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν υφίστανται στο χώρο του ΑΠΘ οι στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής και καθαριότητας για μια τέτοια συγκέντρωση, τονίζεται ότι ο πανεπιστημιακός χώρος συνιστά τον κατεξοχήν χώρο του πολιτικού φιλελευθερισμού, όπου η κοινωνία στοχάζεται τον εαυτό της και «ανήκει» στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία και συναποφασίζουν για την διεξαγωγή ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων με την ευρεία του όρου έννοια.

«Σε καμία περίπτωση, δεν νοείται οποιαδήποτε εξωπανεπιστημιακά στοιχεία αυτοβούλως να διοργανώνουν οποιεσδήποτε δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε χώρο στον οποίο ούτε ανήκουν, ούτε τους ανήκει, ούτε οποιαδήποτε άδεια έχουν ζητήσει ή λάβει» επισημαίνει.

Η βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα έχουν λάβει για την περιφρούρηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και της δημόσιας περιουσίας στο χώρο του ΑΠΘ και αν έχει υπάρξει συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα που είναι υπεύθυνα για την τήρηση της ακαδημαϊκής και δημόσιας τάξης στο χώρο του πανεπιστημίου ώστε να μην διαταραχθεί με οποιονδήποτε τρόπο η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Τέλος, δεδομένου ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σειρά από μηχανοκίνητες πορείες προς τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Θεσσαλονίκης, ρωτά ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης στην περιοχή.


Πηγή : lifo.gr


Δεν τους άρεσαν τα 300εκ.€ και ξεπουλάνε με μόλις 45 εκ.€ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ




Κάποτε  είχαν πέσει στα κάγκελα και χτυπιόντουσαν ο Τσίπρας και ο Σταθάκης μαζί με τους συντρόφους τους γιατί πουλούσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι προηγούμενοι για μόλις 300 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Σταθάκης έλεγε το 2013 :

«Yπάρχουν ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται. Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης. Δυστυχώς, αποκαλύπτεται ότι στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Τώρα οι μεγαλύτεροι απατεώνες, λαοπλάνοι που είχε ποτέ η Ελλάδα τι έκαναν;

Δεν πουλάνε ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία σε βάρος της οικονομίας και σε βάρος όλων των Ελλήνων που ακόμα τους ανέχονται και τους βλέπουν να καταστρέφουν και να διαλύουν τα πάντα.

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ είναι το τίμημα που προσέφερε η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσφορά η οποία έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ:




«Προσλαμβάνουν» σκύλους για να εντοπίζουν χρήματα σε βαλίτσες




Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκύλους για την ανίχνευση χρημάτων που κρύβονται  σε βαλίτσες επιβατών στα αεροδρόμια ή στα λιμάνια ή οπουδήποτε αλλού, αποφασισμένο με αυτόν τον τρόπο να «κτυπήσει το αδήλωτο χρήμα». 

Ήδη στη «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (με αριθ. πρωτ. 4013259ΕΞ2016), που υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπη Παγώνη  με την οποία συγκροτείται επιτροπή «για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων»! Τακτικά μέλη της Επιτροπής αυτής είναι ο Χρ. Χριστοδούλου (εκπαιδευτής σκύλων ανιχνευτών, που υπηρετεί στην περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) Ι. Γιολδάσης (συνοδός σκύλων, που υπηρετεί στο τελωνείο Ευζώνων) και Αντ. Γκούμας (εκπαιδευτής σκύλων). Σε πρώτη φάση θα το υπουργείο θα προμηθευτεί τέσσερις σκύλους, κατά προτίμηση ράτσας«από τις φυλές Γερμανικός ποιμενικός, Λαπμπραντόρ ή Μαλινουά».

Επειδή το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η προμήθεια σκύλων που μπορούν να ανιχνεύουν κρυμμένα χρήματα είναι σημαντική υπόθεση για τα οικονομικά του κράτους, έχει ορίσει και τρία  αναπληρωματικά μέλη στην Επιτροπή: έναν εκπαιδευτή σκύλων και άλλους  δύο συνοδούς σκύλων. Η δουλειά τους δύσκολη, αφού θα πρέπει πρώτα όχι μόνον να εκπαιδεύσουν ειδικά για αυτόν τον σκοπό τους σκύλους, αλλά και να τους αξιολογήσουν. Και τέτοια αξιολόγηση, όπως ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι εύκολη. Και τούτο γιατί. Οι υποψήφιοι σκύλοι για την ανίχνευση ρευστών σε στρώματα θα πρέπει να είναι :

Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών
Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ)
Να είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και για τους σκύλους που προέρχονται από τα εξωτερικό με... διαβατήριο. Οχι όποια- όποια διαβατήρια, αλλά να περιέχονται σ΄αυτά οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).
Να έχουν εμφανές και αναπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης- ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης- pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κτλ).  Δηλαδή θα πρέπει να ανακαλύπτουν τα χρήματα και να τα παραδίδουν, όχι να τα αφήνου εκεί ή να τα παίρνουν όπου θέλουν.
Στις επόμενες δύο παραγράφους της απόφασης μπαίνουν τα δύσκολα για τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης σκύλων. Και τούτο γιατί θα πρέπει να διαθέτουν και ψυχιατρικές γνώσεις:

Να μπορούν να διαγνώσουν εάν οι σκύλοι είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρικό χαρακτήρα,
Να είναι σε θέση να διαπιστώσουν εάν οι σκύλοι έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defence drive),
Να είναι... κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.
Τέλος οι υποψήφιοι για πρόσληψη σκύλοι θα πρέπει να είναι «απόλυτα υγιείς». Αλλά πώς μπορεί να διαπιστωθεί αυτό; Ιδού τι είδους οδηγίες δίνει το υπουργείο Οικονομικών: Με κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση), με αιματοβιοχημικές εξετάσεις (δηλαδή γενική αίματος, BUN, CREA, ALT, SAR), ουρολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες (αρθρώσεων, δεξιού και αριστερού αγκώνα, πλαγίας ασφυοϊεράς μοίρας σπονδυλικής στήλης). Η δαπάνη της εξέτασης θα βαρύνει, κατά το υπουργείο τον προμηθευτή σκύλου.


Νίκος Χασαπόπουλος

Newsroom ΔΟΛ




Ακόμη «τριπλοπληρώνουμε» για καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών




Πληρώνονται αναδρομικά και κονδύλια που δεν είχαν προβλεφθεί

Μέχρι τέλος του 2016 -και άγνωστο για πόσο ίσως ακόμα- θα συνεχίζουν να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα οι φορολογούμενοι για τον καθαρισμό των κτιρίων του υπουργείου Οικονομικών.

Ενώ κανείς δεν ξέρει πια αν, ποιοι και πόσοι πληρώνονται για τον καθαρισμό κτιρίων του υπουργείου Οικονομικών (μόνιμες καθαρίστριες που επαναπροσλήφθηκαν, ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, έκτακτες καθαρίστριες κλπ) έρχονται για άλλη μια φορά διατάξεις προκειμένου να πληρωθούν όσοι χρειάζεται, ακόμα και αναδρομικά για χρήματα που δεν έχουν νόμιμα προβλεφθεί και δεσμευθεί για το σκοπό αυτό.

Με διάταξη (άρθρο 48) στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τα καπνικά προϊόντα, προβλέπεται ότι:

- «Επιδιώκεται η κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των κτηρίων του Υπουργείου Οικονομικών μέσω της επανασύναψης ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου για καθαριότητα» με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης).

- Περαιτέρω, νομιμοποιείται «η δυνατότητα πληρωμής δαπανών που προκύπτουν από τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των κτιρίων της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών (η οποία εργασία έχει εκτελεστεί, αλλά η δαπάνη δεν έχει καταβληθεί από την 1.1.2016 και έως την έναρξη ισχύος του παρόντος), σε βάρος των πιστώσεων του οικονομικού έτους 2016, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι περί δεσμεύσεων υποχρεώσεων σχετικές διατάξεις».

Από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προκύπτει το συνολικό ποσό που θα πληρώσει το δημόσιο, είτε για καθαρισμό έως το τέλος του 2016, είτε και αναδρομικά από 1-1-2016 έως την ψήφιση της διάταξης από τη Βουλή.

Αλαλούμ


Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο σήριαλ με τις πληρωμές για καθαρισμό των εφοριών της χώρας, μετά την «καραμπόλα» που προκάλεσε η απόφαση Τσακαλώτου πριν ένα χρόνο να επαναπροσλάβει τις 421 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Το 2015 μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών προσέλαβε και 165 καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, ενώ είχε επαναπροσλάβει τις παλαιές «μόνιμες» καθαρίστριες και ενώ «έτρεχαν» και οι συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού. 

Από τότε έχει ξεσπάσει ένα απίστευτο πίνγκ-πονγκ ευθυνών μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου, των διευθυντών των εφοριών και, όλων αυτών, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για το ποιος θα «καθαρίσει» για τα κτίρια του υπουργείου και ποιος θα πληρώνεται για αυτό.

Η «σολομώντειος λύση» στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση ήταν να τους πληρώνει όλους. Έναν χρόνο μετά όμως αυτό ακόμα συνεχίζεται!

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου αρνήθηκαν να πληρώνουν τα ιδιωτικά συνεργεία που είχαν συμβάσεις για να καθαρίζουν τα κτίρια των εφοριών, από τη στιγμή που επέστρεψαν σε αυτές οι καθαρίστριες.

Τα πράγματα περιέπλεξε ότι, με νόμο Κατρούγακλου, οι καθαρίστριες επανήλθαν στις θέσεις τους με πλήρες 8ωρο, αντί 4ωρο απασχόλησης. Με 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας η κάθε καθαρίστρια, τυπικά ξεπεράστηκαν οι εργατοώρες που δικαιολογούνται για τον καθαρισμό των κτιρίων (συνήθως προβλέπονταν 20-40 ώρες την εβδομάδα ανά κτίριο). Ως πλήρους απασχόλησης, οι παλαιές καθαρίστριες  απέκτησαν δικαίωμα να ζητήσουν μετάταξη. Εξ αυτού του λόγου όμως -και για άλλους πολλούς όμως- πολλές καθαρίστριες δεν εμφανίστηκαν να καθαρίζουν και πάλι τα γραφεία.

Και ενώ οι έφοροι είχαν πρόβλημα καθαριότητας αλλά και ευθύνη αν διπλοπληρώσουν για τον καθαρισμό των κτιρίων, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να τους στείλει και άλλες 165 νέες καθαρίστριες, με 4ωρη απασχόληση, ώστε να αναλάβουν αυτές το έργο της καθαριότητος.

«Λεφτά υπάρχουν»


Με έγγραφο που αποκάλυψε τότε το ΘΕΜΑ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατέστησε υπόλογους για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος τους προϊσταμένους των εφοριών, τελωνείων ή και άλλων υπηρεσιών, εάν δεν διέκοψαν αυτομάτως τις συμβάσεις έργου που είχαν και πλήρωναν για ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, από τη στιγμή που με τον νόμο Κατρούγκαλου επαναπροσλήφθηκαν οι παλαιές καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα το Γενικό Λογιστήριο έκοψε τα κονδύλια και άφησε απλήρωτα τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού για τις υπηρεσίες που ήδη προσέφεραν από τον Ιούλιο και μετά, σε Εφορίες, Τελωνεία και Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

Μπροστά στην απειλή να κάτσουν στο «σκαμνί» οι διευθυντές των εφοριών,  βγήκαν «στα κάγκελα» γιατί η κυβέρνηση τους άφησε χωρίς σαφείς οδηγίες για το πώς θα ενεργήσουν. Πάνω στην πρεμούρα της να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση, λένε, η κυβέρνηση επαναπροσέλαβε με διαδικασίες-εξπρές τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα και στις εφορίες, και στις εταιρίες και τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα που έχασαν τις δουλειές τους.

«Παραβίαση της χρηστής διοίκησης»


Με έγγραφό του που εξέδωσε προς όλες τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου,  δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπίστωνε ότι «παραβιάζεται χωρίς αμφιβολία η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης» εφόσον για την ίδια εργασία (καθαρισμός κτιρίων) οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πληρώνονται και οι μόνιμες καθαρίστριες που επέστρεψαν στα πόστα τους, αλλά και τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού που είχαν σύμβαση έργου σε εξέλιξη.

Όπως χαρακτηριστικά τονιζόταν στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής «η ταυτόχρονη απασχόληση των ανωτέρω με το αυτό παρεχόμενο έργο, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών με επιπλέον δημοσιονομικό κόστος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος (με τονισμένα και υπογραμμισμένα γράμματα). Με το σκεπτικό αυτό μάλιστα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε «μη νόμιμη» την πληρωμή σε ιδιωτικές εταιρίες της δαπάνης καθαρισμού, αφού υπήρχαν μόνιμες καθαρίστριες.

Όπως λένε άριστα πληροφορημένες πηγές στο υπουργείο Οικονομικών:

1.Από το 2013 που έφυγαν με διαθεσιμότητα οι μόνιμες καθαρίστριες, το έργο του καθαρισμού ανέλαβαν με συμβάσεις ιδιωτικές εταιρίες. Καθώς  στις 26 Ιουνίου 2015 η κυβέρνηση (με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη και της Νάντιας Βαλαβάνη) αποφάσισε να επιστρέψουν οι καθαρίστριες, θα έπρεπε είτε να δοθεί εντολή διακοπής των συμβάσεων με τους ιδιώτες, είτε να αφεθούν να εκπνεύσουν (έως τον Αύγουστο πχ) για να μην σπάσουν πρόωρα και αναζητηθούν ευθύνες.

2.Επιστρέφοντας στις υπηρεσίες τους, πολλές καθαρίστριες στις θέσεις τους δεν ανέλαβαν έργο καθαρισμού! Αυτό έχει πολλαπλές αιτίες και εξηγήσεις. Για παράδειγμα:

α) ήθελαν να γίνουν εφοριακοί υπάλληλοι γιατί είχαν απολυτήριο λυκείου ή άλλα πτυχία (πχ Νομικής, Γυμναστικής Ακαδημίας κλπ). Οι «ορέξεις» αυτές άνοιξαν με το νόμο Κατρούγκαλο και τις αποφάσεις Βαρουφάκη-Βαλαβάνη, που έλεγαν ότι επιστρέφουν με πλήρες ωράριο (οκτάωρο) και όχι μειωμένο  που είχαν ως το 2013. Όσο εργάζονταν με τετράωρο, δεν μπορούσαν να ζητήσουν μετάταξη σε άλλο κλάδο και παρέμεναν καθαρίστριες. Έχοντας κατοχυρώσει όμως οκτάωρο, ετοιμάζουν ήδη τα χαρτιά τους για άλλες θέσεις.

β) όπως ίσχυε και παλαιότερα, λόγω της έλλειψης προσωπικού πολλοί έφοροι αναγκάζονται να απασχολούν καθαρίστριες μέσα ωράριό τους για διοικητικές εργασίες (πχ να δίνουν αριθμούς πρωτοκόλλου, σειρά προτεραιότητος ή πληροφορίες στους πολίτες, να βάζουν σφραγίδα ή να μεταφέρουν φακέλους). Και τότε και τώρα, ο καθαρισμός των κτιρίων ανατίθετο συχνά σε ιδιωτικές εταιρίες.

γ) λόγω της κατάργησης πολλών ΔΟΥ στην επαρχία, υπάρχουν καθαρίστριες που επέστρεψαν μεν στην υπηρεσία, αλλά όχι σε αυτές που υπηρετούσαν και ήταν κοντά στα χωριά και τα σπίτια τους. Έτσι πρέπει πλέον να μετακινούνται πχ 140 χλμ κάθε μέρα για να πάνε και να έρθουν, ή πρέπει να ξεσπιτωθούν αν υπηρετούσαν σε νησί όπου η ΔΟΥ ή το Τελωνείο έχει μεταφερθεί αλλού. Έτσι, ενώ οι καθρίστριες επανήλθαν από 26 Ιουνίου, πολλές είναι έως και αδύνατον να πηγαινοέρχονται καθημερινά στις δουλειές τους, οπότε χρειάζεται η ιδιωτική εταιρία ή να βρει άλλη λύση η κυβέρνηση.

3.Κάθε διακοπή σύμβασης, ακόμα και αν υπήρχε σχετική πρόβλεψη από την αρχική σύμβαση με το δημόσιο, εγείρει νομικές ή αστικές ευθύνες για τον προϊστάμενο που καλείται να την διακόψει, ενώ κάποιος κόσμος μένει ταυτόχρονα απλήρωτος ή άνεργος.

Για λόγους σαν και αυτούς (ή και πολλούς άλλους) πολλοί έφοροι δεν μπόρεσαν να διακόψουν πρόωρα τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρίες. Τα δεδομένα αυτά αγνοούσαν προφανώς και οι υπουργοί Οικονομικών όταν έπαιρναν αποφάσεις.


Πηγή : protothema.gr


Ο Ντογιάκος "καρφώνει" ΥΠΕΞ και Δικαιοσύνης για το φιάσκο με τη μη μετάφραση του βουλεύματος



Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών εξέδωσε δελτίο Τύπου και καρφώνει την κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι η καθυστέρηση της δίκης οφείλεται στην μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ και ότι για αυτό είχαν ενημερωθεί τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν τα δυο υπουργεία να παράσχουν την απαραίτητη συνδρομή. Ο κ. Ντογιάκος κάνει λόγο για «σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στις 8/4/2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το υπ΄αριθμόν πρωτ. 23002/8-4--2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την ελληνική στη γερμανική γλώσσα.

Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αριθμός πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως την επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13/5/16 και το βούλευμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16/5/2016.

Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».



Σαν σήμερα οι τρομοκράτες της 17Ν σκότωσαν τον Θάνο Αξαρλιάν! Αφιερωμένο στους υπερασπιστές τους


Κώστας Βουκελάτος

Αφιερωμένο στους Συριζαίους βουλευτές και στελέχη που τους υπερασπίστηκαν στα δικαστήρια και τους υπερασπίζονται χωρίς ντροπή ακόμα και σήμερα.

14 Ιουλίου 1992 0 Θάνος Αξαρλιάν, παιδί μόλις 20 χρονών περπατά στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλή,  η φονική ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά σκοτώνει τον νεαρό. 

Οι εικόνες από εκείνη την μέρα δεν μπορούν να ξεχαστούν, η εικόνα του αιμόφυρτου νεκρού Θάνου και του άντρα που θρηνεί και οδύρεται πάνω του, χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη.

Κάθε χρόνο οι συγγενείς του και περαστικοί πολίτες τελούν βουβό, οργισμένο μνημόσυνο για τον 20χρονο Θάνο. 

Ποιος δεν θυμάται όσα έχουν πει τα στελέχη του Σύριζα για να υπερασπιστούν τους τρομοκράτες δολοφόνους :  



Πάνος Σκουρλέτης είχε πεί στο Star Channel) "υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο" στις πράξεις των τρομοκρατών!!!! Δηλαδή παρέχει ηθική νομιμοποίηση και άλλοθι σε δολοφόνους- τρομοκράτες!

Τον επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).

· Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για "δίκη φρονημάτων" (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

· Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις "για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου"  (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν).

· Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη).

· Τον Παναγιώτη Λάμπρου – υποψήφιο Βουλευτή (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

· Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. (Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

Ποιος ξεχνάει μετά την κυκλοφορία των βιβλίων του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Σάββα Ξηρού τις δηλώσεις του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλου στη Βουλή που μίλησε για ένοπλη πάλη του Σάββα Ξηρού. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη. Όμως εμείς είμαστε δίκαιοι, "πενηνταρίσιοι" σε όλους, κύριε Υψηλάντη».

Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό δικαιοσύνης κύριο Παρασκευόπουλο σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των τρομοκρατών νομοθέτησε με τον γνωστό εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου ευεργετικές διατάξεις για τους δολοφόνους.

Για να θυμόμαστε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν με ποιούς έχουν να κάνουν οι νεώτεροι.


Ξεχάστε το κυνήγι μαγισσών , ήρθαν τα Pokemon!




Της Νάντιας Γρινιεζάκη.

Η νέα παγκόσμια τρέλα που χτύπησε και τη χώρα μας φέρει το όνομα PokemonGo και προκαλεί φρενίτιδά σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά που βγαίνουν απρόσεκτα στους δρόμους για κυνήγι Pokemon.

Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AugmentedReality) για smartphones , με διάρκεια ζωής  ούτε μιας εβδομάδας, κοντεύει να κλείσει σπίτια για τα καλά! Τα περιστατικά ατυχημάτων από ανθρώπους που κυνηγούν τη λεία τους, μόλις ξεκίνησαν! Πολλοί είναι εκείνοι που ήδη στην Αμερική και όχι μόνο σταματούν απότομα το αυτοκίνητό σας σε κάποιο κεντρικό δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος ή ακόμη και καραμπόλες. Επίσης ήδη έχουν σημειωθεί τραυματισμοί πεζών οι οποίοι αψηφούν τον κίνδυνο και τρέχουν σαν δαιμονισμένοι στους δρόμους για να πάρουν το bonusτους! 

Φανταστείτε τι θα συμβεί αν αρχίσουν και οι μικρότερες ηλικίες να εξασκούνται σε αυτό το παιχνίδι!!! Ήδη αρκετοί στη χώρα μας κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα με τις επιδόσεις τους και τα σημεία που έχουν «φωλιές» τα Pokemon. Καλύτερα ας ανακαλυφθεί μία εφαρμογή με κρυμμένα λεφτά, σίγουρα θα ήταν πιο χρήσιμη!!!



Μητσοτάκης: Θα αποκαταστήσουμε την τάξη και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας



Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς. Οι ένστολοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και για το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί τους, έχουν ζητήσει να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον κεντρικό σταθμό του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.



Πηγή : newsbomb.gr


Τους γάζωσαν ενώ άκουγαν μουσική - Χαροπαλεύουν 3 νεαροί


Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται τρεις νεαροί που δέχτηκαν τρομακτική επίθεση με πάνω από 30 σφαίρες ενώ άκουγαν μουσική στο αυτοκίνητο.

Το σοκαριστικό περιστατικό καταγράφηκε στο Facebook Live, με τους πυροβολισμούς που πέφτουν βροχή να ακούγονται καθαρά στο βίντεο. Ήταν η στιγμή που ο TJ Williams έκανε live streaming βίντεο ενώ άκουγε μουσική με τους φίλους του στο Norfolk, στη Βιρτζίνια.

Ενώ ακούγονται οι πυροβολισμοί, του έπεσε το κινητό από τα χέρια και φαίνονται τα θραύσματα από τα σπασμένα παράθυρα. Ο θόρυβος από τις σφαίρες που χτυπούν το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα, ενώ μετά τους πυροβολισμούς κάτοικοι της περιοχής σπεύδουν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

"Δώσε μου το χέρι σου. Μείνε χαλαρός. Σε κρατάω. Μείνε χαλαρός", ακούγεται να λέει κάποιος. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργότερα και μετέφεραν τους τραυματίες στο Sentara Norfolk General Hospital. Το Facebook Live συνέχισε να μεταδίδει ζωντανά για πάνω από μία ώρα μετά το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να ερευνούν το αιματηρό περιστατικό.






Τροπολογία ΝΔ για κατάτμηση Β’ Αθηνών και ψήφο ομογενών



Κατατέθηκε στον εκλογικό νόμο που ψηφίζεται στις 20 Ιουλίου. 'Πίεση' στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ταχθεί θετικά και για τα δύο ζητήματα.

Το «γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών και την ψήφο των ομογενών από τον τόπο της διαμονής τους ρίχνει η ΝΔ καθώς κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες μόνο ώρες αφού ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει στο μέλλον και τα δύο ζητήματα.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές προβλέπει ότι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η Β’ Αθηνών, θα σπάσει στα τρία. Ωστόσο, δεν προσδιορίζει τα όρια των τριών νέων περιφερειών και παραπέμπει το ζήτημα στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Υπενθυμίζεται ότι στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών εκλέγεται τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με άλλη ρύθμιση της τροπολογίας της ΝΔ παρέχεται δυνατότητα ψήφου από τον τόπο διαμονής τους στους Έλληνες που ζουν μόνιμα εκτός της χώρας. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα ψήφου από τον τόπο διαμονής τους στους Έλληνες που υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού. Δίνεται επίσης εκλογικό δικαίωμα στους έλληνες ναυτικούς οι οποίοι την ημερομηνία των εκλογών βρίσκονται σε πλοία ελλιμενισμένα στο εξωτερικό.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή ο Πάνος Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την ψήφο των ομογενών και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Ανέφερε, όμως, ότι αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής στις 20 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις που αφορούν την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού μπορούν να ισχύσουν άμεσα ακόμη και αν ψηφιστούν με λιγότερες από 200 ψήφους. Αντίθετα απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι για να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές η κατάτμηση της περιφέρειας της Β’ Αθηνών.



Πηγή : news247.gr


Μειώνονται τα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια




Μικρότερα πρόστιμα μόνο με μια.. αίτηση. Τι προβλέπει διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα.

Μειωμένα έως και κατά 2/3 θα είναι τα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε περίπτωση που οι φοροφυγάδες καταθέσουν αίτηση πριν συνταχθεί οριστική έκθεση ελέγχου.

Mε διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα, προβλέπεται ότι όσοι προλάβουν έως τις 30 Οκτωβρίου να υποβάλουν ανέκκλητη δήλωση αποδοχης της παράβασης, πριν την έκδοση οριστικής πράξης επιβολής δήλωσης, θα εντάσσονται σε ευνοϊκό καθεστώς.

Συγκεκριμένα ο τιμοκατάλογος της εφορίας με τις εκπτώσεις προβλέπει, ανάλογα με την παράβαση:

α) Για πλαστά τιμολόγια: «οριζόντιο» πρόστιμο ίσο με 50% της αξίας κάθε στοιχείου.

β) Για έκδοση εικονικών ή λήψη εικονικών στοιχείων, νόθευση στοιχείων, καθώς και καταχώρηση στα βιβλία αγορών ή εξόδων χωρίς παραστατικά: πρόστιμο ίσο με 40% της αξίας κάθε στοιχείου. Εάν η αξία του στοιχείου είναι μερικώς εικονική, ποσό ίσο με το 40% του μέρους της εικονικής αξίας. Όταν δεν δύναται να προσδιορισθεί η μερικώς εικονική αξία, ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου.

γ) Όταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου.

δ) Στην περίπτωση λήψης εικονικού φορολογικού στοιχείου, πρόστιμο 10% της αξίας για κάθε παράβαση, εφόσον η λήψη του στοιχείου δεν είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του φόρου εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους.

ε) Για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων και άλλες παραβάσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής, εφόσον η αποκρυβείσα αξία είναι μεγαλύτερη των 1.200 ευρώ, προστιμο ίσο με το 25% της αξίας τους.

στ) Για όλες τις άλλες παραβάσεις, έκπτωση 67% στα προβλεπόμενα πρόστιμα για κάθε παράβαση.

Η διάταξη καταλαμβάνει και «εκκρεμείς» υποθέσεις. Ως εκκρεμείς υποθέσεις, νοούνται οι υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον:

-της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών ή

-των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων ή

-του Συμβουλίου της Επικρατείας κατόπιν άσκησης εμπρόθεσμης ενδικοφανούς ή δικαστικής προσφυγής ή τακτικού ενδίκου μέσου ή αίτησης αναίρεσης

-ή για τις οποίες εκκρεμεί η προθεσμία άσκησης ενδικοφανούς ή δικαστικής προσφυγής ή τακτικού ενδίκου μέσου ή αίτησης αναίρεσης,

-ή και υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις αλλά δεν έχουν κοινοποιηθεί κατά την ημερομηνία κατάθεσης του παρόντος.

Ως εκκρεμείς υποθέσεις νοούνται και οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση αλλά προδικαστική απόφαση και δεν έχει γίνει εκ νέου συζήτηση της υπόθεσης.

Η ανέκκλητη δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής, υποβάλλεται στον προϊστάμενο της αρχής που εξέδωσε την πράξη, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος ή την κοινοποίηση στον φορολογούμενο της πράξης ή της απόφασης, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Στις περιπτώσεις που η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων, με την ως άνω δήλωση αποδοχής συνυποβάλλεται και σχετική βεβαίωση του αρμόδιου δικαστηρίου ότι η υπόθεση δεν έχει συζητηθεί και δήλωση παραίτησης από το σχετικό δικόγραφο ή δικαίωμα.

Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται, δεν συμψηφίζονται και δεν αναζητούνται.




Πηγή :  antenna.gr


Ένα νεκρός και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας



Tρία άτομα μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 16:45 στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ζήνωνος, κοντά στην Ομόνοια. 

Ο ένας από τους τραυματίες, που ήταν σε σοβαρή κατάσταση με σφαίρα στα πλευρά, κατέληξε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 47χρονο ομογενή από την Αλβανία.

Οι άλλοι δύο, που έχουν τραυματιστεί στα πόδια, είναι εκτός κινδύνου. Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 53 και 57 ετών αντίστοιχα.

O δράστης, Ιρακινός κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες, διαπληκτίστηκε με τον 47χρονο, καθώς περνούσε έξω απο καφενείο της περιοχής, επειδή, όπως είπε, πείραξε την γυναίκα του.
Στην συνέχεια έφυγε και επέστρεψε με ένα πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τον 47χρονο, ο οποίος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε ένα ακόμα άτομο, που ήταν εκεί την ώρα του καβγά, καθώς και ένας διερχόμενος πολίτης, ο οποίος βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά έξι κάλυκες. Πέρα από τα τρία θύματα, σφαίρες κατέληξαν σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο και σε ψυγείο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.



Newsroom ΔΟΛ


Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Siemens



Με την πολιτική αντιπαράθεση να κινείται σε υψηλούς τόνους για την αναβολή της δίκης της Siemens επ’ αόριστον, η ηγεσία της Δικαιοσύνης παρενέβη άμεσα διά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να ελεγχθεί τι έγινε και αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες σε εισαγγελικούς που χειρίστηκαν το θέμα από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Παράλληλα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ενημερώθηκε για το θέμα και μετά ταύτα ο κ. Παρασκευόπουλος σήμερα θα μεταβεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την κατά προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens, κάνοντας χρήση διατάξεων για εξαιρετικής φύσεως υποθέσεις.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είχε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση από νωρίς χθες το πρωί, αναμένεται να δρομολογήσει σε βάθος έρευνα επί του θέματος, την οποία και θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Α.Π. Αννα Ζαΐρη.

Και ενώ η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου παρενέβη και η πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος ευθύνεται για την αναβολή της δίκης της Siemens κινήθηκε και χθες σε υψηλούς τόνους, μία ακόμη εμβληματική υπόθεση σκανδάλου οδηγήθηκε όχι μόνον σε αναβολή αλλά σε δίκη από το μηδέν! Πρόκειται για τη δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, που δικάζεται μαζί με άλλους (συνολικά πέντε άτομα) για παροχές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, δίκη που αναβλήθηκε και θα γίνει από την αρχή, λόγω αιφνιδίου θανάτου του εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που ήταν και ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Από τον Νοέμβριο 2013

Ο άτυχος δικαστικός, σοβαρός και έντιμος στη δουλειά του, απεβίωσε χθες ύστερα από μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο. Η δίκη Μαντέλη, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013, προχώρησε μετ’ εμποδίων, όπως οι περισσότερες δίκες για οικονομικά σκάνδαλα, διακόπηκε λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων και στη συνέχεια για τον προσεχή Σεπτέμβριο, λόγω και των προβλημάτων υγείας του προέδρου της. Μετά την τραγική εξέλιξη του θανάτου του θα γίνει από την αρχή, καθώς δεν είχε οριστεί αναπληρωτής πρόεδρος για τον λόγο ότι, όπως λένε στην Εισαγγελία Εφετών, «η δίκη αυτή δεν ήταν από τις μεγάλες, είχε μόνον πέντε κατηγορουμένους και ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι θα διαρκούσε κοντά τρία χρόνια...»

Η αναβολή και της δίκης Μαντέλη ενισχύει τις απόψεις εκείνες που ακούγονται στους κύκλους της Δικαιοσύνης, ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από χρόνιες παθογένειες και δυσλειτουργίες δεν επιτρέπει στο δικαστικό σύστημα να φέρει εις πέρας, ανεξαρτήτως προθέσεων, μεγάλες δίκες για οικονομικά σκάνδαλα η άλλες όπως εκείνη της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, και χθες το θέμα της αναβολής της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens κυριάρχησε και στη Δικαιοσύνη, με την Εισαγγελία Εφετών να επιμένει ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν ώστε το βούλευμα να επιδοθεί στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους της δίκης εγκαίρως μεταφρασμένο, επικαλούμενη την αλληλογραφία, τέσσερα έγγραφα (από τον Απρίλιο 2015 έως τον Απρίλιο 2016), που απέστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ι. Προβατάρης, ζητώντας την επίσπευση της μετάφρασης αλλά και την έγκαιρη αποστολή της. Το δικαστήριο, που ανέβαλε επ’ αόριστον την υπόθεση, έκρινε ότι το βούλευμα-κατηγορητήριο για τους αλλοδαπούς που κάθονται στο εδώλιο, 13 Γερμανούς και έναν Γαλλοελβετό, τον Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ, δεν είχαν αποσταλεί εγκαίρως και στο σύνολο πριν από την έναρξη της δίκης, όπως προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Oμως χθες, δικαστές αλλά και εισαγγελείς επικαλούνταν άλλες αποφάσεις δικαστηρίων ή εισαγγελικών αρχών, που δεν είχαν κάνει δεκτά αιτήματα κατηγορουμένων που ζητούσαν την ακύρωση της κλήτευσής τους σε δίκη επειδή το βούλευμα εις βάρος τους δεν είχε μεταφραστεί στη γλώσσα τους. Ενδεικτικές είναι οι αποφάσεις που έλαβαν ο εισαγγελέας Χαρ. Βουρλιώτης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε αιτήματα για κατηγορούμενο στην υπόθεση της Siemens που ζητούσε μεταφρασμένα δικαστικά έγγραφα, αλλά και η εισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου για παρόμοιο αίτημα.




Έντυπη Καθημερινή