Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

Κλειστοί δρόμοι σήμερα (7/10) στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ρούμπιο


 

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, με εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι περιορισμοί έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σταδιακά από το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, με την κορύφωση των μέτρων να αναμένεται καθ' όλη τη διάρκεια της Τετάρτης.

Καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες κλεισίματος για κάθε δρόμο, οι διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται δυναμικά, ανάλογα με τις μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και τις ανάγκες του σχεδίου ασφαλείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν σήμερα, εφόσον είναι δυνατόν, τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο στο κέντρο και να προτιμούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προσωρινές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται στους βασικούς οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Στο επίκεντρο των ρυθμίσεων βρίσκονται:

- η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας

- η λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου

- η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας

- η Πανεπιστημίου

- η Σταδίου

- οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος

Οι περιορισμοί, ωστόσο, δεν εξαντλούνται στα συγκεκριμένα σημεία. Η Αστυνομία μπορεί να προχωρά σε διακοπές και εκτροπές και σε άλλους δρόμους, ανάλογα με τις μετακινήσεις της αμερικανικής αποστολής.

Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένονται στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Ρούμπιο, καθώς και γύρω από τους χώρους όπου έχουν προγραμματιστεί οι επίσημες επαφές του.

Οι επιβάτες των ΜΜΜ καλούνται να ελέγχουν τις τελευταίες ενημερώσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, καθώς αλλαγές μπορούν να αποφασιστούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά στην επιχείρηση, με δυνάμεις από την Τροχαία, την Ασφάλεια, τις υπηρεσίες Τάξης και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η χρήση drones για εναέρια επιτήρηση, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας σε όλα τα σημεία όπου θα βρεθεί ο Μάρκο Ρούμπιο.

Ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα προβλέπονται στην Πνύκα, όπου θα πραγματοποιήσει την ομιλία του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ελεύθερων σκοπευτών σε επιλεγμένα ψηλά σημεία.

Αντίστοιχα μέτρα εφαρμόζονται γύρω από το υπουργείο Εξωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου, την αμερικανική πρεσβεία, καθώς και κατά μήκος των διαδρομών που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή.

Παράλληλα, από τις 06:00 της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου έως τις 06:00 της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων και μηχανοκίνητων πορειών σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας.

Η ζώνη της απαγόρευσης περικλείεται από τις οδούς:

Ριζάρη – Πλουτάρχου – Κλεομένους – Μελίνας Μερκούρη – Κόνιαρη – Αναστασίου Τσόχα – Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας – Καισαρείας – Μιχαλακοπούλου – Αλκμάνος – Ίωνος Δραγούμη – Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου – Ευφρονίου – Ριζάρη.

Για όσους πρόκειται να κινηθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, το βασικό δεδομένο είναι ότι οι περιορισμοί θα μεταβάλλονται ανάλογα με το πρόγραμμα της αμερικανικής αποστολής. Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν, εφόσον μπορούν, την περιοχή, ενώ και οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να υπολογίζουν πιθανές έκτακτες αλλαγές και καθυστερήσεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αίρονται σταδιακά μετά την ολοκλήρωση των μετακινήσεων του Μάρκο Ρούμπιο, ενώ το ειδικό καθεστώς ασφαλείας αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου