Μία μονάδα πάνω στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σε πτώση το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη, τελειώνει πριν καν αρχίσει το κόμμα της ψωνισμένης Καρυστιανού.
Η δημοσκόπηση της GPO, σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου, για την εφημερίδα Παραπολιτικά καταγράφει σταθεροποιημένη στη δεύτερη θέση, με ανοδικές τάσεις, την ΕΛΑΣ του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, πτώση για την «Ελπίδα» της ψωνισμένης Καρυστιανού και άνοδο για τη ΝΔ, η οποία φαίνεται να ευνοείται από την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, και την παρακμή που υπάρχει στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% με το ΠΑΣΟΚ χάνει και άλλο ποσοστά, βρίσκεται στο 11,5%.
Ο Κ. Μητσοτάκης με 33% συνεχίζει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ακολουθούν με 24,9% ο πολιτικός απατεώνας Αλ. Τσίπρας και αυτό μας αφήνει έκπληκτους που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι αν εμπιστεύονται ένα αποδεδειγμένα επικίνδυνο και απαξιωμένο πολιτικό, με 15,5% η Μ. Καρυστιανού και με 14,9% ο Ν . Ανδρουλάκης.
Βέβαια για αυτό το αποτέλεσμα υπάρχει εξήγηση αφού η ερώτηση τέθηκε ξεχωριστά για τον καθέναν και δεν πρέπει να συγχέεται με την κλασική ερώτηση της καταλληλότητας, όπου ο πολιτικός απατεώνας θα ήταν πάρα πολύ πίσω από το 24,9%. Το 29,2% του συνόλου, αυξημένο κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες, θα ήθελε μετά τις επόμενες εκλογές η ΝΔ να συνεχίσει να είναι κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός, ένα ποσοστό που σχηματοποιεί και περιγράφει τον σκληρό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος και συσχετίζεται σε σημαντικό βαθμό και με τον δείκτη της εκλογικής επιρροής.
Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας» συνεχίζει να διχάζει το εκλογικό σώμα, με το 48,6% να τάσσεται υπέρ της αυτοδύναμης κυβέρνησης, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν επαναλαμβανόμενες εκλογές, ενώ το 46,3% προτάσσει τη λύση της κυβερνητικής συνεργασίας.
Υπέρ της αυτοδυναμίας τοποθετούνται συντριπτικά με 81,9% οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., ενώ υπέρ της συνεργασίας καταγράφονται κυρίως οι ψηφοφόροι της ΕΛΑΣ, του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες (49,8%) πιστεύουν ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν ωφελεί και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έναντι 44,9% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές να γίνουν στον προκαθορισμένο χρόνο.
Στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ με αυξημένη συσπείρωση αποτυπώνεται στο 26% έναντι 25% της προηγούμενης μέτρησης, η ΕΛΑΣ επίσης αυξάνει τις δυνάμεις της από το 13,2% στο 14,5%, ενώ πτωτική συνεχίζει να είναι η τάση για το ΠΑΣΟΚ, που από το 10,8% βρίσκεται σήμερα στο 10,2%.
Σημαντική και γρήγορη πτώση 2,3 μονάδων για την «Ελπίδα», που αποτυπώνεται πλέον στο 6,9% από το 9,2% της πρώτης καταγραφής, ενώ πτωτικά συνεχίζει να κινείται και η Πλεύση Ελευθερίας, με το ποσοστό της να αποτυπώνεται στο 3,8%. Τέλος, ελαφρά άνοδος καταγράφεται τόσο για την Ελληνική Λύση όσο και για το ΚΚΕ, με 8,2% και 8%, αντίστοιχα.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου