Μητσοτάκης για ΑΙ: Ποια κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα ελέγξει της συνέπειές της;
Σε συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη μετέχει ο πρωθυπουργός με τον Βασίλη Κουτσούμπα, σύμβουλο στην Προεδρία της Κυβέρνησης για θέματα τεχνητής νοημοσύνης και με startuppers.
Μεταξύ άλλων, είπε:
- Υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα που θα έκανε στα πλαίσια του προσυνεδριακού του διαλόγου συζήτηση παρόμοια με αυτή που κάνουμε σήμερα; Το βλέμμα της ΝΔ είναι στραμμένο στο μέλλον. Πρέπει ως χώρα να χειριστούμε μια πρωτοφανή τεχνολογική επανάσταση που έρχεται.
- Το ερώτημα είναι ποια κυβέρνηση, ποιο κόμμα, ποια χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά παράλληλα να ελέγξει και τις συνέπειες μιας τεχνολογικής επανάστασης που θα αλλάξει τα πάντα;
-Είμαι υπέρ της απαγόρευσης χρήσης των social media για τα παιδιά κάτω των 15 ετών. Και βεβαίως να δούμε πώς θα δώσουμε χώρο σε εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης να μεγαλώσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να χρηματοδοτηθούν εδώ και να φέρουν κόσμο από το εξωτερικό που θα μπορέσει να εργαστεί σε αυτές.
-Επειδή οι έλληνες πολίτες έχουνε γνώση κρίση και μνήμη και βλέπουν τελικά ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις γι’ αυτό και πάλι στις επόμενες εκλογές θα εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας αναβάθμισης της χώρας
-Πετύχαμε εκλογικές νίκες γιατί μπορέσαμε και συγχρονιστήκαμε με τα αιτήματα των καιρών και εκφράσαμε την σιωπηλή πλειοψηφία που ήθελε μια καλύτερη Ελλάδα. …Προτιμώ να βάζω τον πήχη πολύ ψηλά και να περνάμε από κάτω και να διορθωνόμαστε και να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας από το να κρατάω τον πήχη χαμηλά.
-Για την επόμενη τετραετία το πρόβλημα της προσωπικής προσιτή στέγη θα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την παράταξη μας. Εμείς όμως είμαστε μια φιλελεύθερη παράταξη που δεν πιστεύουμε ότι πρέπει το κράτος να τα κάνει όλα. Αν πιστεύει κάποιος ότι σήμερα η λύση είναι να ‘ρθει το κράτος να φτιάχνει εργατικές κατοικίες όπως έφτιαχνε πριν από κάποια χρόνια μόνο του χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα νομίζω ότι μάλλον σκέφτεται με όρους 20ού και όχι 21ο αιώνα.
-Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δαπανάμε χρήματα ελλήνων φορολογουμένων χωρίς προστιθέμενη αξία που σημαίνει ότι σε όλα τα μεγάλα προγράμματα θα υπάρχει μία προστιθέμενη 25 τοις 100 αξία.
-Δύο από τα οχτώ μπλοκ που συνθέτουν την φρεγάτα Belharra κατασκευάζονται στην Ελλάδα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας και δεν κατασκευάζονται μόνο τα τμήματα που αφορούν τις ελληνικές Belharra αλλά και αυτά που μπαίνουν στις γαλλικές Belharra.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου