Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Συνεχίζει Τραμπ να παραμυθιάζει τον κόσμο ότι «μετανάστες στο Οχάιο που τρώνε κατοικίδια»

 



Η γνωστή συνταγή Τράμπ, ψέκα, fake news, διχασμός και πόλωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε λέγοντας ψέματα, επανέλαβε χθες σε προεκλογική εκδήλωση τον ψευδή ισχυρισμό ότι Αϊτινοί μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια των γειτόνων τους.

Μιλώντας σε φόρουμ της Univision στη Φλόριντα, που συντόνιζε ο μεξικανός δημοσιογράφος Ενρίκε Ασεβέντο, ο Τραμπ ρωτήθηκε από ένα μέλος του ακροατηρίου κατά πόσον πιστεύει αυτή την ιστορία για το Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο. Κι επέμεινε: «σας λέω αυτά που έχουν αναφερθεί».

«Το μόνο που κάνω είναι να αναφέρω», είπε ο Τραμπ χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις πηγές του, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «εφημερίδες» γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρει τα ονόματα αυτών. Ο Τράμπ επανέλαβε τα fake news χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις ότι η κοινότητα των μεταναστών «τρώνε κι άλλα πράγματα που δεν πρέπει».

Ο Τραμπ τις προηγούμενες εβδομάδες έχει αναφερθεί με έμφαση στον παραπάνω ισχυρισμό του, που έχει γίνει διαδοθεί ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι μετανάστες από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν τα κατοικίδια των κατοίκων ή άγρια ζώα από τα πάρκα, προκειμένου να τραφούν.

Φυσικά και δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια και αξιωματούχοι από το Οχάιο – συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων – έχουν επαναληπτικά δηλώσει ότι η ιστορία αυτή δεν είναι αληθινή.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου