Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Οι κεντρώοι ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ηγεσίας και όχι για Ανδρουλάκη - Δούκα! Κερδισμένος ο Μητσοτάκης

 


Από εχθές οι πασόκοι έχουν κάνει σημαία τους 300.000 που πήγαν να ψηφίσουν, αλλά καλό θα ήταν να περιμένουν την άλλη Κυριακή για να δουν εάν πρέπει να πανηγυρίζουν, μην το κάνουν όπως ο Δούκας που έγινε δήμαρχος με μόλις 64.000 ψήφους και πανηγύριζε χωρίς λόγο μέχρι να φάει την κρυάδα εχθές που βγήκε τέταρτος στην Αθήνα στις εσωκομματικές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ευνοεί μόνο το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί το αντίπαλο δέος για σοβαρή αντιπολίτευση θα ήταν μόνο ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτοί οι δύο προσέλκυσαν κεντρογενείς ψηφοφόρους στις κάλπες, και έτσι πήγαν και ψήφισαν 300.000 κόσμος. Την επόμενη Κυριακή το στοίχημα είναι πόσοι κεντρώοι θα πάνε να ψηφίσουν για Ανδρουλάκη - Δούκα; 

Εάν δεν ήταν υποψήφια η Διαμαντοπούλου, στον δεύτερο γύρω θα ήταν με βεβαιότητα ο Γερουλάνος μπορεί και πρώτος,  και το αντίθετο εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Γερουλάνος θα συνέβαινε με την Διαμαντοπούλου αλλά όχι πρώτη. Είναι βέβαιο ότι με την εκλογή Γερουλάνου η Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα ήταν κερδισμένο και χαμένη σε ψηφοφόρους η Νέα Δημοκρατία.

Όσοι ενεγράφησαν ως «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ  προέρχονται από τη δεξαμενή κεντρογενών πολιτών που ψήφισαν ΝΔ το 2023, και αυτό το αποτέλεσμα Ανδρουλάκης - Δούκας, δεν θα τους κάνει να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου