Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης για καταδικασμένο Νίκο Παππά, Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του εμφάνιση στην βουλή έδιξε για ακόμα φορά το πόσο συγκροτημένος είναι χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Και μόνο η αποχώρηση του πρωθυπουργού από τα κυβερνητικά έδρανα, την ώρα που από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς, δείχνει ότι  πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και αξιοπρέπεια σε ένα πολιτικό.

Σε κανένα δεν έκανε άσχημη εντύπωση η κίνηση Μητσοτάκη γιατί όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό άνθρωπο, και μιλάμε για τον Νίκο Παππά αφενός που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το ειδικό δικαστήριο με ομοφωνία 13-0 για παράβαση καθήκοντος και για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου ότι είναι ασαφές ποιον από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος εκπροσωπεί εντός Κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει μαζί του επ’ ουδενί τρόπω. Γι’ αυτό και αποχώρησε εκ νέου και κατά τη δευτερολογία του κ. Παππά από το βήμα της Βουλής.

Η αποστροφή του πρωθυπουργού για όσους «χαριεντίζονται» με τον κ. Παππά, ήταν απευθείας καρφί για την γελοιότητα που είδαμε όταν συναντήθηκε με τον διώκτη του ο Αντώνης Σαμαράς και φαιρόταν σαν να είδε ένα πολύ καλό του φίλο . Μπορεί να αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφους, ήταν όμως ξεκάθαρο ότι το πήγαινε στον Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρωθυπουργό που εμφανίστηκε προ ημερών στα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου να έχει θερμή χειραψία, γελάκια, και συνομιλία με έναν απο την συμμορία που τον ήθελε στην φυλακή για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε μάλιστα σχολιαστεί έντονα και εκείνες τις μέρες ότι από το «μέχρι τέλους» για τη σκευωρία της Novartis, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε να συνομιλεί σαν να μην έγινε τίποτα με τον κ. Παππά, ασχέτως του περιεχομένου ή της διάρκειας της συνομιλίας των δύο ανδρών.

H αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ήλθε μέσω συνεργατών του προϊδεάζοντας για κλιμάκωση της εσωκομματικής σύγκρουσης: «Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθισει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…

« Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έκανε στροφή 360 μοιρών-γύρω από τον εαυτό του-και ότι δεν άλλαξε τίποτα. Και αφού επέστρεψε στην αίθουσα για να ακούσει τη δευτερολογία Ανδρουλάκη πέρασε στην αντεπίθεση και έδωσε ραντεβού στις κάλπες του 2027.

«Η χώρα χρεοκόπησε επί των δικών σας ημερών. Το 2009 ψηφίζατε προϋπολογισμό που προέβλεπε αύξηση δαπανών, γιατί λεφτά υπήρχαν. Και η χώρα έσκασε», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης. Κάλεσε, δε, το ΠΑΣΟΚ την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να ψηφίσει την επιλογή του Δημήτρη Σωτηρόπουλου για τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ δεσμεύτηκε σύντομα να φέρει διάταξη για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών, «πολύ κοντά στη διάταξη που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό που είπε προς το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός «Έρχεστε όμως εσείς με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Ελάτε με φόρα - που έλεγε και η κυρία Τσαπανίδου. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου