Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Οι θετικές “ειδήσεις” που προκύπτουν από το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2025

 



  • Για μία ακόμη χρονιά η Ελλάδα θα αναπτύσσεται με μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης απ’ ότι η ευρωζώνη.Δηλαδή, 2,2% - 2,3% για την Ελλάδα, 0,8% - 1,4% για την ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί περισσότερο το χάσμα, το οποίο είναι ακόμα σημαντικό, που μας χωρίζει από την Ευρώπη.
  • Τα εισοδήματα και το 2025 θα αυξηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι ο πληθωρισμός. Συνεπώς, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών  θα αυξηθεί, ούτως ώστε να μειώσουμε κι άλλο και εκεί την απόσταση από την Ευρώπη.
  • Πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω 12 φόροι. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι -  Ενδεικτικά παραδείγματα: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Είναι 12 φόροι, 900 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος, ως προς το δημοσιονομικό του ύψος, για τους πολίτες.
  • Περαιτέρω μείωση για το χρέος ως προς το ΑΕΠ. Είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα βρέθηκε στα μνημόνια και υποθηκεύτηκαν πολλές γενιές, ειδικά οι νεότερες, λόγω μιας πολιτικής που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ‘80.
  • Αυξημένα φορολογικά έσοδα, χωρίς όμως να αυξάνουμε φορολογικούς συντελεστές. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι  βάζουμε φόρους, αλλά το γεγονός πως 500.000 συμπολίτες μας, σε πέντε χρόνια και 90.000 σε ένα  χρόνο βρήκαν δουλειά, ενώ δεν είχαν, σημαίνει ότι πληρώνουν φόρους και  εισφορές- Άρα, το κράτος κερδίζει περισσότερα χρήματα, χωρίς να φορολογεί περισσότερο και μπορεί τα χρήματα αυτά να τα κατευθύνει στην παιδεία, στην  υγεία και το κοινωνικό κράτος

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου