Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Κανένας δεν βγήκε νικητής απο το χθεσινό debate ΠΑΣΟΚ

 



Ζωντανός διάλογος, με αντιπαράθεση, καρφιά και φαρμακερές ατάκες, έγινε το debate των υποψηφίων του ΠαΣοΚ.

Η άγρια κόντρα Δούκα-Ανδρουλάκη προς το τέλος της τηλεμαχίας επί προσωπικού, η αντιπαράθεση Γερουλάνου-Ανδρουλάκη για τα κόκκινα δάνεια, η σύγκρουση Διαμαντοπούλου-Δούκα για τις συμμαχίες στον Δήμο Αθηναίων, το «πινγκ-πονγκ» Γιαννακοπούλου-Ανδρουλάκη για τη λειτουργία του κόμματος, η σύγκρουση Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη για τον νόμο για την Παιδεία, οι αιχμές Κατρίνη κατά Ανδρουλάκη, τα ομαδικά πυρά των περισσοτέρων κατά Διαμαντοπούλου για την απουσία ετών από το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη στάση της σε θέματα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη κ.λπ. συνέθεσαν αυτό το επιθετικό σκηνικό στο στούντιο της ΕΡΤ.

Ξεκάθαρος νικητής δεν υπήρξε, οι υποψήφιοι είχαν τις καλές και τις αμήχανες στιγμές τους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν του τέθηκαν τα ζητήματα λειτουργίας και προοπτικής του κόμματος, η Άννα Διαμαντοπούλου όταν της έθεσαν το θέμα της 12χρονης απουσίας της από τα δρώμενα του ΠαΣοΚ, ο Χάρης Δούκας όταν του τέθηκαν τα ζητήματα που θα προκύψουν από τη διπλή ιδιότητα του προέδρου του ΠαΣοΚ και του δημάρχου Αθηναίων.

Από υποστηρικτικοί, διαλλακτικοί έως επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην προοπτική ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας. Τοποθετούμενοι αμέσως ή εμμέσως, ορισμένοι δεν έκρυψαν την επιθυμία τους για προοδευτικές συγκλίσεις, ενώ άλλοι εμφανίστηκαν θιασώτες της αυτόνομης πορείας του Κινήματος, πετώντας την μπάλα στο γήπεδο των πολιτικών τους αντιπάλων.

Πιο ανοιχτός όλων απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κατρίνης, ξεκαθαρίζοντας πως “το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να κάνει μια μεγάλη παράταξη από τη βάση”, δηλαδή “να ενώσει και να συνθέσει ευρύτερες δυνάμεις”, κάνοντας παράλληλα λόγο για “μια παράταξη με λογική ΠΑΣΟΚ ευρύτερη του ΠΑΣΟΚ”.

Ένα debate το οποίο ήταν «παράδειγμα προς μίμηση», καθώς, παρά τις κόντρες, κινήθηκε σε πολιτισμένο πλαίσιο, ενώ και οι χρήστες των social media είδαν θετικά την τηλεμαχία, δημιουργώντας προσδοκίες για μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές κάλπες.

Οι έξι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Απόστολου Μαγγηριάδη και Γιώργου Κουβαρά, αλλά είχαν και σκληρές αντιπαραθέσεις στους απευθείας διαλόγους που προβλέπονταν από τη διαδικασία. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου