Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Νέος βομβαρδισμός τα ξημερώματα στο Λίβανο


 

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα λιβανικά σώματα ασφαλείας δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν νέο βομβαρδισμό στη Σααντίγιατ, κοντά στη Βηρυτό, τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για παραθαλάσσια πόλη περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Τη Δευτέρα, σφοδροί βομβαρδισμοί που εξαπολύθηκαν από το Ισραήλ σάρωσαν τον νότιο και τον ανατολικό Λίβανο και είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 558 άνθρωποι, σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων μέσα σε μια μέρα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990).

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επλήγησαν 1.600 «στόχοι», θέσεις της Χεζμπολά, στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά), άλλο οχυρό του κινήματος που πρόσκειται στην Τεχεράνη.

Οι καταιγιστικοί βομβαρδισμοί ακολούθησαν σκληρά πλήγματα για τη Χεζμπολά την περασμένη εβδομάδα — τη σειρά ανατινάξεων συσκευών επικοινωνίας που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά, με απολογισμό 39 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, και τον ισραηλινό βομβαρδισμό ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους και αποδεκάτισε την ηγεσία της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Ιμπραήμ Ακίλ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου