Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Εμφανίστηκε και το πολιτικό κεφάλαιο Ευάγγελος Αντώναρος: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νόμιμος πρόεδρος


 

Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ οι αποτυχημένοι πολιτικοί του έλειπαν, που τους έχουν μαζέψει και τους λούζονται τώρα. Μετά την πολιτική στελεχάρα Άρη Σπηλιωτόπουλο, εμφανίστηκε και το άλλο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας Ευάγγελος Αντώναρος που έστειλε αυστηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσφέρει γέλιο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον κόσμο γενικότερα.

Ο αυστηρός αποτυχημένος μελλοντολόγος και πολιτικός Αντώναρος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη είπε αυστηρά, να μην υπάρξουν μεθοδεύσεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑκαι κάλεσε ο χθεσινός τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσουν ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο, αφήνοντας αιχμές για «μαστορέματα» που έγιναν κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, απ' όπου και εξέπεσε του αξιώματός του, ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Συγκεκριμένα, ο Αντώναρος είπε πως «οι εκλογές πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο. Όχι να αρχίσουν πάλι τα "μαστορέματα". Όχι τις διπλές ψηφοφορίες. Κρυφές εν μέρει και τηλεφωνικές. Όχι με "γκαστρωμένη νύχτα" που άφησαν να περάσει, για να κάνουν τις παρεμβάσεις τους, με εκατοντάδες τηλεφωνημάτων. Και άλλα πράγματα, έτσι; Κάλυψη των οδοιπορικών για μέλη της κεντρικής επιτροπής, τα οποία ήταν επαμφοτερίζοντα. Όλα τα πράγματα εγώ τα λέω ξεκάθαρα. Όλα τα πράγματα πρέπει να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση. Μη διανοηθούν με καταστατικές μανούβρες να αλλάξουν αυτή τη διαδικασία, για αυτή τη φορά. Δεν το λέω τυχαία».

Όλα αυτά τα λέει ο χθεσινός τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ που ποντάρει να γίνει κάτι έτσι και ο Στέφανος Κασσελάκης ξανά πάρει το κόμμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος, ο κύριος Αντώναρος είπε κατηγορηματικά ότι «φυσικά και δεν είναι έκπτωτος. Είναι ο νόμιμος πρόεδρος. Και θα δείτε ότι όλοι -απ' ό,τι ξέρω, κι άλλος καθηγητής, τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά- τοποθετούνται και εξηγούν, γιατί αυτή η απόφαση της κεντρικής επιτροπής, της γενικής γραμματείας μετά - αυτά είναι αστειότητες. Η πολιτική γραμματεία, 17 άτομα αίρουν την εμπιστοσύνη σε έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί από 75.000 ανθρώπους;». Βέβαια, η πολιτική γραμματεία -με τα 17 άτομα που επικαλείται ο κ. Αντώναρος- ουδεμία εμπιστοσύνη ήρε προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς όχι μόνο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αλλά είναι εντελώς άτυπο όργανο. Η κεντρική επιτροπή το έκανε αυτό, συγκεντρώνοντας 163 ψήφους. Και γενικότερα, το επιχείρημα της νομιμοποίησης του οργάνου που καθαιρεί τον πρόεδρο είναι έωλο, καθώς δε γίνεται να υπάρχει ανέλεγκτη εξουσία, πουθενά. Ένα παραπάνω μάλιστα, από τη στιγμή που και η κεντρική επιτροπή, είναι ομοίως εκλεγμένη από τη βάση του κόμματος. Δεν είναι διορισμένα τα μέλη της. Αλλά για τον κύριο Αντώναρο, μικρή σημασία έχει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου