Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Επίδομα 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως για ιατρούς σε «προβληματικές ή άγονες περιοχές»

 


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε καθιερώνεται επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα,ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

  • Σήμερα οι ιατροί που υπηρετούν σε άγονη περιοχή κατηγορίας Α' λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 800-1.000 ευρώ ενώ σε περιοχή κατηγορίας Β' λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 500 ευρώ. Σημειωτέον, υπολογιζόταν ως προσαύξηση επί του βασικού μισθού που ίσχυε στις 31.12.1996.
  • Με τη νέα ΚΥΑ:
    • Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α', θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600 ευρώ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μία από τις 18 αναφερόμενες ειδικότητες, 7.200 ευρώ.
    • Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β', θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400 ευρώ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια από τις 18 ειδικότητες 4.800 ευρώ.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου