Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Κάηκαν εργοστάσια χαρτικών και πλαστικών στις Αχάρνες


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις Αχαρνές.

Η φωτιά ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Τρίτης (9/7) σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στον Δήμο Αχαρνών Αττικής, και συγκεκριμένα σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε δύο εργοστάσια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά κάηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος «δείχνουν» πως η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο δείχνει βελτιωμένη.

Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά αναζωπυρώθηκε από την πλευρά όπου έχει οικόπεδα, ενώ βγαίνουν πυκνοί καπνοί από εργοστάσιο χαρτικών, καθώς η πυρκαγιά σημειώθηκε σε βιομηχανική ζώνη.

Συγκεκριμένα, δύο εργοστάσια τυλίχθηκαν στις φλόγες -ένα με χαρτικά είδη και ένα με πλαστικά-, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων μεταξύ τους. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, στο εργοστάσιο με τα πλαστικά η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη.

Τα οικόπεδα που βρίσκονται στο σημείο έχουν πεταμένες παλέτες, ξερά χόρτα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η φωτιά ξεκίνησε από εκεί, δηλαδή μεταξύ των δύο εργοστασίων.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου